Seuraa 
Viestejä45973

Onko tietoa Suomen lainsäädännöstä: Voiko kukaan yksityinen myydä sähköä/energiaa? Onko kellään antaa linkkejä Finlexiin sähkönmyynnin osalta? Ainakin asennustöissä lainsäädäntö on varsin kankea putkipuolen ja sähköpuolen välillä.

Jos tämä myisi leiville (esimerkiksi merilämpö-, maalämpöpumpun, tai modernien aurinkopaneelien avulla, jotka lämmittävät vettä paineisena jopa 200 asteeseen tiemmä), niin onko tietoa kenestäkään joka tätä kauppaa käytännössä vaikkapa osuuskuntamuodossa tekisi?

T. Tekniikan ihme ja naapurien kumma
http://www.suomalainenputkimies.fi/

Kommentit (5)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

Onhan nuita. Laitteistot ovat vain silloin useta 100kw.

Maatuuli.fi sieltä voit ostaa sopevan käytetyn myllyn ja lisää sopimuksesta tietoa saat paikalliselta sähkölaitokselta. Heillä suhtautuminen on ihan firma kohtaista.

Se kannattaa muistaa että kun laitteisto on kytketty ja jos se muodostaa ongelmia on laitteiston omistaja vastuussa mahdollisista kuluista.

Jari sillanpäähän tuo haaparannan poika on yksi suurimmista yksityishenkilöistä joka on lähdössä tuulivoima bisnekseen. Muistaakseni kyse oli n. 10mw puistosta. Jos muistan puiston koon väärin niin saap korjata.

toisen polven pilkkuvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Suoraan sähköksi saa noin 100...200 W/m2. Omakotitalon omakulutus on 1...2 kW eli ajoittain jos tulee yli, niin pitää olla kymmeniä neliömetrejä sähköpaneelia. Tavallinen katon lape on 100...150 m2. Jos kokonaan kattaa hyvällä paneelilla, niin on tehoa myytäväksikin muutaman tunnin ajan vuorokaudessa 9 kk ajan.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

pjojala
Kiitos tiedosta! Onko käsitystä, mitä pinta-aloja aurinkopaneeleilla pitäisi olla katoilla jotta energiaa riittäisi jaettavaksikin?Muutama neliömetri.

Juju on siinä että aurinkopaneeli tuottaa eniten sähköä silloin kun ketään ei ole kotona kuluttamassa sitä, eli puolen päivän kahta puolta. Siis jos ylittää perustarpeen kuten jääkaapin ja muutaman kelloradion ja digiboksin mitä taloudessa on päällä siihen aikaan kun kaikki on töissä, niin kaikki loppu menee myyntiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat