Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tuli mieleeni hypoteesi:

Nykyaikainen markkinatalous ja moniarvoinen yhteiskunta on tullut ihmisen psyykkeelle liian vaativaksi. Jatkuvat yhteiskunnan vaatimukset, lukemattomat vaihtoehdot ja niistä koituva valintastressi, jatkuvat voimakkaat aististimulaatiot ja sosiaalisten suhteiden hauraus vahingoittavat herkkien ihmisten psyykettä. Osa on luonnostaan niin epäherkkiä, että he kestävät menon. Osa on niin lahjakkaita ja sulavia, että kykenevät sopeutumaan jatkuvasti ympäristön vaatimuksiin. Toiset mielet selviävät ehjinä turruttamalla pahan olon ja tukahduttamalla empatian ja välittämisen. Sitten ovat he, jotka eivät herkkyytensä takia kestä nykymenoa.

Tämä viimeinen ryhmä on se porukka, joka voi hyötyä psyykelääkkeistä. Psyykelääkkeiden ideana on tasata mieli eli vähentää herkkyyttä ympäristöstä tulevia ärsykkeitä kohtaan. Hemmetin epäluonnollistahan se on. Ei ihmistä ole "luotu" tähän maailmaan, mutta jos mielii selvitä, niin parempi turruttaa mieli mömmöillä, jos aivot eivät älyä itsestään turtua.

Mitä mieltä hypoteesista?

Kommentit (4)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008
Peksa

Mitä mieltä hypoteesista?

Täyttä roskaa.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Liittynyt12.5.2009
TERÄS NALLEPUH
Peksa

Mitä mieltä hypoteesista?

Täyttä roskaa.Ei kaikki osaa nähdä asioita heikon kannalta.
Perusjuttu voi olla, että se omakin heikkous kielletään.
Sitä ei haluta nähdä.

Mielestäni hyvä oivallus, Peksa. Juuri (vähintään) heikon näkökulmasta näin.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14204
Liittynyt23.6.2005

Veikkaan itse tryptofaanipuutosta, koska sen määrät teollisessa lihassa ovat tippuneet rajusti viime vuosikymmenten aikana.

Mites superfood-juttu onnistui ?

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat