Seuraa 
Viestejä31261

Meillä on makuuhuoneessa noin 200 x 60 cm:n kokoinen peili. Ja ongelma, miten sen ympärille pitäisi sijoittaa valaisimia siten, että ne valaisisivat peilin edessä seisovat ihmisen, mutta eivät häikäisi kohtuuttomasti. Ja mielellään olisivat edes jokseenkin sisustuksellisia. Vaatimuksena on myös erinomainen värintoisto ja päivänvalon värilämpötila, joten jonkinlainen loisteputkiviritys lienee ainoa mahdollisuus.

Kommentit (7)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Neutroni
Meillä on makuuhuoneessa noin 200 x 60 cm:n kokoinen peili. Ja ongelma, miten sen ympärille pitäisi sijoittaa valaisimia siten, että ne valaisisivat peilin edessä seisovat ihmisen, mutta eivät häikäisi kohtuuttomasti. Ja mielellään olisivat edes jokseenkin sisustuksellisia. Vaatimuksena on myös erinomainen värintoisto ja päivänvalon värilämpötila, joten jonkinlainen loisteputkiviritys lienee ainoa mahdollisuus.Loisteputket vilkkuvat (ainakin itse koen sen häiritseväksi). Peilin, tai peiliin katsojan valaisu ei mielestäni tarvitse tavattomasti valotehoa, joten LED- valaisimet saattaisivat olla huomioon otettava vaihtoehto?

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31261
Seppo_Pietikainen
Loisteputket vilkkuvat (ainakin itse koen sen häiritseväksi). Peilin, tai peiliin katsojan valaisu ei mielestäni tarvitse tavattomasti valotehoa, joten LED- valaisimet saattaisivat olla huomioon otettava vaihtoehto?Ledeissä on se paha puoli, että korkean värintoiston ledit ovat vaikeita löytää ja pöyristyttävän kalliita. Lisäksi niiden valo pitäisi ohjata jotenkin epäsuorasti, jotta pienikokoiset valonlähteet eivät häikäisisi. Sama kyllä pätee loisteputkeenkin, mutta loisteputkella hukkatehoreserviä on aivan eri tavalla. Mutta jos joku tietää soveltuvia ledivalaisimia tai sellaisten myyjiä, otan ilomielin tiedon vastaan ja tutkin niiden soveltuvuuden.

En sitten tiedä, miten kattoon kiinnitetty monimetallispotti suunnattuna valkeaan seinään peilin viereen valaisisi. Valokuvauksessa kokeilisin sitä, mutta se kuvasta rajattava seinä voisi olla häikäisevä peilaajalle. Värilämpötilaksi pitäisi ottaa 4000 K, koska hyvän värintoiston lamppuja ei taida päivänvaloisina olla. Tuo on vain turhan kallis hankittavaksi kokeilemista varten, mutta jos hommaan tuollaisen kasvivaloksi olohuoneeseen, voisi sitä kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Mitäs ne päivänvaloloisteputketputket joita ainakin ennen käytettiin automaalaamoissa. Ne oli hyviä, mutta kalliita. Saako nykyään semmosia edukkaammin? Ne toisti värit hyvin.

Ei oo tullu autofärjäreitten sun muitten monttöörien kanssa enää pyörittyä, eikä ittekään ole juuri tullut kannuun koskettua. Ei ehi. On siis tiedostoissa aukkopaikka.

- Ubi bene, ibi patria -

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31261
Pacanus Rusticanus
Mitäs ne päivänvaloloisteputketputket joita ainakin ennen käytettiin automaalaamoissa. Ne oli hyviä, mutta kalliita. Saako nykyään semmosia edukkaammin?Päivänvaloloisteputkia (n. 6000 K, R_a > 90) saa ja ne ovat verraten edullisia (luokkaa 15-20 E per putki). Minulla on niitä käytössä harraste- ja lasten huoneen valaisimissa. Tuossa peilisovelluksessa ongelmana on löytää sellainen kotelo, josta voi ampua valoa kohti ilman häiritsevää häikäisyä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Seppo_Pietikainen

Loisteputket vilkkuvat (ainakin itse koen sen häiritseväksi). Peilin, tai peiliin katsojan valaisu ei mielestäni tarvitse tavattomasti valotehoa, joten LED- valaisimet saattaisivat olla huomioon otettava vaihtoehto?Elektronisella liitäntälaitteella ei vilku - niitä saa myös säädettävänä.

Yksi vaihtoehto on käyttää heijastinta ja sen edessä diffusoivaa kangasta - samaan tapaan, kun valokuvauksessa käytettävät tasovalot. Valo tulee näin laajemmalta alueelta, jolloin valaisu on tasaisempaa.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Voiko ajatella että se valonlähteestä peilattaisiin niin että peilin edessä oleva valaisisi?

Clas olsonilta saa sellaisia asennettavia valaisimia mihinkä vain. Kun sattui löytymään sellainen tuolta varaston puolelta jonka suunnittelen laittavani ylimääräiseksi valopöytäni valaisimeksi niin testasin sen kirkkautta erään peilin yläpuolella. On se hiukan kirkas mutta sen saa sopivaksi mikäli sitä ei asenna ihan näkökentän keskelle vaan järkevästi. Itsellä tuo pistorasia ja sen johdon lyhyys esti sen testaamisen täydellisesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat