Seuraa 
Viestejä45973

Entinen KGB:n työntekijä Yuri Bezmenov, joka loikkasi USA:han, luettelee tässä videossa neljä kohtaa, millä tavoin kansakunnan "aivopeseminen" onnistuu. Aivopesu ei ole mitään salatiedettä, vaan ihan ihmisen peruspsykologian tuntemista:

http://www.youtube.com/watch?v=zeMZGGQ0ERk

Neljä kohtaa ovat:

Demoralization = demoralisonti. Tämä vaihe kestää Bezmenovin mukaan 15-20 vuotta, niin kauan että ensimmäinen sukupolvi aatteen mukaisia opiskelijoita on saatu koulutettua. "Demoralisoituun" ihmiseen ei altistuminen aidolle tiedolle enää vaikuta. Vaikka hänelle näyttäisi konkreettiset todisteet asioista, jotka puhuvat hänen aatettaan vastaan, hän ei usko. Bezmenov kertoi esimerkkinä, että vaikka hän raahaisi tällaisen ihmisen Neuvostoliittoon katsomaan keskitysleirejä, tämä kieltäytyisi uskomasta sitä. Tuosta esimerkistä tulee mieleen suomalaiset taistolaiset.

Destabilization = Epävakauttaminen
Kansakunnan epävakauttaminen vie vain 2-5 vuotta. Se vaikuttaa tärkeimpiin koossapitäviin voimiin: talouteen, ulkomaan suhteisiin ja puolustusjärjestelmään.

Crisis = Kriisi
Kuusi viikkoa riittää Bezmenov mukaan kokonaisen valtion kriisiin ajamiseen.
" Tämä on nyt nähtävissä Väli-Amerikassa", hän huomauttaa.( video on tehty 1985 )
Tämän väkivaltaisen kriisivaiheen jälkeen valta on vaihtunut. Silloin tilalle tulee vaihe nimeltä:

Normalization = Normalisoiminen
Uusi hallinto lupaa kaikkea hyvää ja kaunista kansalaisille, kun maa on "normalisoitu". Todellisuudessa se on saatettu sekasortoon. Normalisoinnin Bezmenov kertoo olevan neuvostopropagandan termin, jota käytettiin esim. silloin kun Neuvostoliitto miehitti Tsekkoslovakian. Sitä kutsuttiin tilanteen normalisoinniksi.

Yuri Bezmenov haluaa selvästi tukea silloisen Reaganin hallinnon linjauksia, haukkuessaan amerikkalaista vasemmistoa ja etenkin mainitessaan varapresidentti Walter Mondalen tyhjien lupausten antajana, joka vastusti Reaganin talouspolitiikkaa. Silti minusta tuo Bezmenovin lista on aivan yleispätevä, sillä marxis-leninistien tilalle voi yhtä hyvin laittaa vaikkapa USA:n Bushin aikaisen hallinnon ja sen toimet Irakissa. Tosin Irakista puuttui tuo ensimmäinen vaihe, mikä olisi varmistanut voiton tehokkaammin ja pitemmällä aikavälillä. Joka tapauksessa, USA on käyttänyt noita ihan samoja keinoja ohjaillessaan muita valtioita ja maailmanpolitiikkaa. Toivottavasti ilmastonmuutosliikkeestä ei tule tuon kaavan toteuttajaa. Hyvä oli myös Bezmenovin kertoma, että nämä ideologian ensimmäisen polven pioneerit, ihmisoikeustaistelijat ja muut, ovat niitä, jotka ensimmäisenä syrjäytetään kun valta vaihtuu. He luulevat itse saavansa vallan, mitä ei koskaan tapahdu. Miten tuo todella muistuttaakin nykyistä tilannetta sen suhteen, kuinka ilmastopolitiikan ajaminen valtapolitiikan osana on pilannut ympäristöliikkeen!

Minusta mielenkiintoista on, että nuo neljä kohtaa voivat tapahtua myös ainoastaan yksilön mielessä ja hänen itsensä toimesta, kun hän ajautuu jonkinlaiseen umpikujaan ajattelussaan tai elämässään muiden kanssa. Masennukseen sairastuva on voinut toteuttaa tiettyä kaavaa ajattelussaan, kunnes se ei enää toimikaan tai ympäristö muuttuu liikaa suhteessa omaan maailmankuvaan. Silloin tulee tuo epävakauden vaihe ja kriisi, jota seuraa romahtaminen.
Normalisoituminen on se vaihe, jossa yksilö taas sopeuttaa itsensä ympäristöön, sillä useimmiten se menee niin päin. Harvoin yksilöllä on mahdollisuutta muuttaa ympäristöään omiin tarpeisiinsa sopivaksi.

Kommentit (1)

Nuo Yuri Bezmenovin luettelemat neljä kohtaa ovat muuten aika lailla samoja, mitä USA:n vasemmistoon lukeutuva Naomi Klein listasi tuhopolitiikan piirteinä. Jännä juttu, että Bezmenov soimaa " leftistejä" samasta mistä Klein soimaa oikeistorepublikaaneja. Kun kapitalismi saavuttaa sen pisteen, että muutama yhtiö omistaa puolet maailmantaloudesta, se muuttuu sosialismiksi.. vai miten se nyt meni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat