Seuraa 
Viestejä8971

Mitäpä mieltä olette tuosta raamatunhistorian wanhasta kertomuksesta (joka lienee nykykoululaisille tuntematon, poistettu kirjoista?)) noin tieteen kannalta? Siis raamatun kertoman mukaanhan noissa kaupungeissa meno oli mennyt vallan villiksi, miehet sekaantuivat miehiin ja vuohiin, jolloin Jumala päätti tuhota molemmat synninpesät. Vain yksi vanhurskas perhe, Lootit, saivat tiedon etukäteen ja pakenivat.
Taakse oli kielletty katsomasta. Naiselliseen tapaan utelias Lootin muija kuitenkin vilkaisi ja muuttui oitis suolapatsaaksi.

Luin kerran scifin,jossa väitettiin kahden ulkoavaruuden edistyneen rodun taistelleen alueella, toisella oli valkeat siivet ja toiselle sarvet ja kippurahäntä. Viimeksimaintut innostivat ihmisiä ruokottomuuksiin ja kun noissa kaupungeissa oli menty toisen rodun mielestä liian pitkälle, päättivät tuhota ne ydinaseella. Tuo selittäisikin raamatun kertomusta. Kaupunkien maaperä oli ehkä vanhaa suolajärven pohjaa ja ydinräjähdyksessä sulanut suola lensi ja kuorrutti Lootiskan. Kaupunkien raunioille oli myös kielletty menemästä vuosisatoihin, joka sekin tukee käsitystä muinaisesta ydinaseesta.

Luonnontieteiden kannalta hyvin mielenkiintoisia tarinoita tuolla pyhässä kirjassa. Ajatellaanpa veden päällä kävelyä. Nyttemmin on todistettu, että Genetsaretin järvi todella saattoi jäätyä hetkeksi erittäin harvinaisissa olosuhteissa. Kansalle se oli tuntematonta kuten jää yleensäkin noilla leveysasteilla ja siksi Jeesus saattoi luistella kansan kummastukseksi.

Onko kertomuksella linkkiä nykytodellisuuteen? Onko nykypäivän Sodomia ja Gomorria?

EDIT: Systeemin kertomat "muokkaukset" ovat kirjoitusvirheiden korjausta, asiaa ei ole poistettu !

Sivut

Kommentit (58)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Ja käärmeet puhuvat. Joopa joo.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Hannu Tanskanen
Viimeksimaintut innostivat ihmisiä ruokottomuuksiin ja kun noissa kaupungeissa oli menty toisen rodun mielestä liian pitkälle, päättivät tuhota ne ydinaseella.Ai ettäkö homokammo olisi saavuttanut tuolloin vallan kosmiset mittasuhteet? Makes perfect sense. Miksi ulkoavaruuden oliolla olisi minkäänlaista moraalista intressiä toisen planeetan eliöiden seksuaalista suuntautumista kohtaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Seppo_Pietikainen
Ja käärmeet puhuvat. Joopa joo.Nuo ovat tietenkin symbolisia kertomuksia, karkoitus paratiisista ja "jumalan kaltaisen" tietoisuuden saavuttaminen tarkoitti apinaihmisen saamaa geneettistä muokkausta.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Heksu
Hannu Tanskanen
Viimeksimaintut innostivat ihmisiä ruokottomuuksiin ja kun noissa kaupungeissa oli menty toisen rodun mielestä liian pitkälle, päättivät tuhota ne ydinaseella.Ai ettäkö homokammo olisi saavuttanut tuolloin vallan kosmiset mittasuhteet? Makes perfect sense. Miksi ulkoavaruuden oliolla olisi minkäänlaista moraalista intressiä toisen planeetan eliöiden seksuaalista suuntautumista kohtaan?Jospa "kammo" johtui siitä, että tuhkaluukun veijarit uhkasivat lajin häviämisellä? Nämä olivat testikaupunkeja, joissa tehtiin geneettistä lajin parannusta.

Tuo kertomushan on hyvinkin tarkka Raamatussa.
Luulenpa, että sillä on jonkinlainen todellisuuspohja, tuskimpa se muuten olisi noinkin yksityiskohtaisesti kirjoitettu.

Abraham oleilee teltoillaan ja kolme miestä tulee visiitille.
Heti A tietää, että siinä on Jumala mukana.
Alkurupattelujen jälkeen Herra ilmoittaa, että me aiotaan tuhota Sodoma ja Gomorra.

Mielenkiintoista on mm. se, että Enkelit, jotka muuten on tavallsia miehiä, sokaisee Lootin kimppuun yrittävät Sodoman miehet.
Muutenkin tarina on jopa jännittävä.

Kopsaan tärkeimmän tähän:

"1 Kun enkelit saapuivat illan suussa Sodomaan, oli Loot istumassa kaupunginportin aukiolla. Heidät nähdessään hän nousi, meni heitä vastaan, heittäytyi kasvoilleen maahan 2 ja tervehti heitä sanoen: "Tulkaa, herrani, minun matalaan majaani yöksi, niin voitte pestä matkan pölyt jaloistanne. Heti aamusta voitte sitten jatkaa matkaanne." He vastasivat: "Ei, me yövymme ulkosalla." 3 Mutta Loot pyyteli heitä hartaasti, kunnes he lähtivät hänen mukaansa ja tulivat hänen kotiinsa. Hän valmisti heille runsaan aterian ja leipoi happamattomia leipiä, ja he söivät.

4 Ennen kuin he olivat asettuneet levolle, kokoontuivat talon eteen Sodoman asukkaat, kaupungin kaikki miehet, niin nuoret kuin vanhatkin. 5 He huusivat Lootia ja sanoivat hänelle: "Missä ovat ne miehet, jotka tulivat tänä iltana luoksesi? Tuo heidät tänne, me haluamme maata heidät!" 6 Loot meni ulos heidän luokseen, mutta sulki oven perässään. 7 Hän sanoi: "Hyvät miehet, älkää sentään tehkö niin pahaa tekoa. 8 Minulla on kaksi tytärtä, jotka ovat vielä neitsyitä. Minä tuon heidät teille, saatte tehdä heille mitä haluatte. Mutta näihin miehiin älkää koskeko, sillä he ovat hakeneet suojaa minun kattoni alta." 9 He sanoivat: "Pois tieltä! Tuo yksi on tullut muukalaisena tänne asumaan, ja hän pyrkii jo määräilemään meitä. Nyt sinun käy vielä pahemmin kuin noiden miesten!" Ja he kävivät Lootin kimppuun ja ryhtyivät murtamaan ovea. 10 Mutta miehet, jotka olivat talossa, ojensivat kätensä, vetivät Lootin sisälle ja sulkivat oven. 11 Taloon pyrkivien miesten silmät he sokaisivat niin, ettei yksikään enää kyennyt löytämään ovea.

12 Vieraat sanoivat Lootille: "Jos sinulla on täällä kaupungissa vielä joku, vävy tai poika tai tyttäriä tai joku muu läheinen, niin vie heidät täältä pois, 13 sillä me hävitämme tämän paikan. Herra on saanut kuulla niin ankaran valituksen tätä kaupunkia vastaan, että hän on lähettänyt meidät hävittämään sen." 14 Niin Loot lähti puhumaan miehille, jotka olivat kihlanneet hänen tyttärensä, ja sanoi: "Pian pois täältä, pitäkää kiirettä! Herra hävittää tämän kaupungin!" Mutta he vain naureskelivat hänen puheilleen.

15 Kun aamu jo alkoi sarastaa, enkelit kiirehtivät Lootia ja sanoivat: "Lähde heti ja ota mukaasi vaimosi ja kaksi tytärtäsi, jotka ovat täällä, muuten saat surmasi tämän kaupungin syntitaakan tähden!" 16 Kun hän vieläkin vitkasteli, miehet ottivat kädestä häntä, hänen vaimoaan ja molempia tyttäriään, veivät heidät ulos ja päästivät irti vasta kaupungin ulkopuolella -- Herra oli näet päättänyt säästää heidät. 17 Viedessään heitä ulos toinen miehistä sanoi Lootille: "Pakene henkesi edestä! Älä katso taaksesi äläkä pysähdy ennen kuin olet päässyt pois tältä tasangolta. Pakene vuoristoon, muuten olet mennyttä." 18 Mutta Loot vastasi hänelle: "Voi ei, herrani! 19 Sinä olet jo osoittanut minulle, palvelijallesi, suurta armoa ja laupeutta, kun sallit minun pitää henkeni. Mutta vuorille minä en uskalla yrittää: pelkään, että tuho saavuttaa minut ja minäkin kuolen. 20 Tuo kaupunki tuolla on niin lähellä, että ehdin paeta sinne, ja se on kovin vähäpätöinen. Sehän on liian mitätön hävitettäväksi; enkö saisi paeta sinne ja silti säilyttää henkeni?" 21 Mies sanoi: "Minä suostun sinun pyyntöösi vielä tässäkin asiassa enkä tuhoa tuota kaupunkia. 22 Pakene kiireesti sinne, sillä minä en voi tehdä mitään ennen kuin olet siellä." -- Tästä on peräisin kaupungin nimi Soar.*

Sodoman ja Gomorran hävitys
23 Kun aurinko oli noussut vuorten yläpuolelle ja Loot oli tullut Soariin, 24 Herra antoi sataa taivaasta tulta ja tulikiveä Sodoman ja Gomorran pääl- le. 25 Hän tuhosi nämä kaupungit ja koko tasangon sekä kaupunkien kaikki asukkaat ja maan kasvitkin. 26 Mutta Lootin vaimo katsoi taakseen ja muuttui suolapatsaaksi.

Että tollanen stoori.

27 Aamulla Abraham meni paikalle, jossa oli seissyt Herran kasvojen edessä. 28 Hän katseli Sodoman ja Gomorran suuntaan ja yli koko tasangon, ja silloin hän näki, että maasta nousi savua kuin polttouunista

Ottaen huomioon Kuolleenmeren sijainnin mannerlaattojen välisessä repeämässä, en pitäisi ihmeellisenä, jos siellä on luonnonmullistus joskus tapahtunutkin.

Tuota kun lukee siten, että jättää Uskontopuolen pois, niin ihan selvä ilmaiskuhan tuo on.

Loot pyytää hädissään, että yksi pikku kaupunki säästettäisiin.
Niinpä miehet päättävät olla pommittamatta sitä.

Samoin kun Nooan kertomus on kertomus tulevaisuuden vedenpaisumuksesta, niin Lootin kertomus on tulevaisuuteen sijoittuva kertomus Iranin tekemästä ydiniskusta Israeliin.

Jos katsot tulipalloon niin kuolet. Oikea käännös saattaisi olla että suojaudu suolakaivoksiin, koska niissä oleva boori-10 absorboi neutronisäteilyn.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Lektu-Elli
Samoin kun Nooan kertomus on kertomus tulevaisuuden vedenpaisumuksesta, niin Lootin kertomus on tulevaisuuteen sijoittuva kertomus Iranin tekemästä ydiniskusta Israeliin.

Jos katsot tulipalloon niin kuolet. Oikea käännös saattaisi olla että suojaudu suolakaivoksiin, koska niissä oleva boori-10 absorboi neutronisäteilyn.
Taisit nyt sekoittaa ilmansuunnat, pikemminkin kertomus Israelin tekemästä ydiniskusta Iraniin, tarkoitit varmaan? Iran ei vielä pitkään aikaan tee ydiniskuja minnekään ja jos sellaisesta on aikomuskin, Israel iskee ensin.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
linkki
Ottaen huomioon Kuolleenmeren sijainnin mannerlaattojen välisessä repeämässä, en pitäisi ihmeellisenä, jos siellä on luonnonmullistus joskus tapahtunutkin.Ei kertomus vulkaanista toimintaa tue, pikemminkin asteroidia tai komeettaa,jos oli luonnonilmiö.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat