Seuraa 
Viestejä2875

Eräs läheiseni (nainen, 47 v) on pitkän linjan vegetaristi, ja häneltä on alkanut lähteä tukka päästä. Mistä se voisi tarkalleen johtua?

Verikokeet kertoivat seuraavaa:
- Hänellä on normaali veren rautapitoisuus, mutta rautavarastot ovat matalalla.
- Kokonaiskolesteroli on 6.7.

Muita verikokeita ei ole vielä otettu. Lääkäri on epäillyt mm. heittelehtiviä estrogeeniarvoja tai kilpirauhasen vajaatoimintaa, mutta tästä ei olla vielä saatu verikokein vahvistusta. Hän ei tupakoi eikä juo, ja liikkuu säännöllisesti (tunnin lenkki 5 kertaa viikossa).

Voiko jonkin ravinteen puutos aiheuttaa hiustenlähtöä?

Sivut

Kommentit (27)

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875
KBolt
Oliko lääkärikin vegeidiootti?

Eipä ollut, lääkäri oli perinteinen virallisterveellis-idiootti. Hän suositteli mm. vähentämään paistetun lihan ja rasvan syöntiä, tupakointia ja alkoholia - joita tämä läheiseni ei todellakaan harrasta. Ja lisäämään kasviksia, vaikkei hän muuta teekään kun syö niitä.

Juustot ja kananmunat kyllä kuuluvat hänen ruokavalioonsa, muut eläintuotteet eivät.

Hän on ollut vegetaristi jo ainakin 20 vuotta, joten mikähän lienee sitten nyt muuttunut kun tukka on alkanut lähteä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voi johtua proteiinin puutteesta. Ja jos estrogeeni arvot ovat alhaalla, voi alkaa testosteroni vaikuttamaan ja iskee perinnöllinen kaljuuntuminen, kuten miehillä.

Kasvissyönnillä tuskin mitään tekemistä tukan lähtemisen kanssa, todennäköisesti syy on jossain ihan muualla.

t: kaljuuntuva kasvissyöjä

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Nyt tuli uusien kokeiden tulokset, ja syy selvisi: se oli kuin olikin vähän pahemmaksi edennyt raudan puute. Rautatablettilinjalle lähtee hän.

Lääkäri suositteli myös edes vähäksi aikaa lihan syömistä, sillä rauta imeytyy lihasta paremmin kuin pillereistä. Saa nähdä suostuuko.

Kun rauta on vähissä, kroppa karsii kaiken "turhan" raudankäytön pois. Kuten hiusten kasvattamisen.

Normaali-ihmisellä rautavarastot ovat täynnä. Ne tyhjenevät ensin, kun anemia alkaa pahentua. Jos apteekin rauta ei sovi ystävällesi, kehota viipymättä kokeilemaan luontaistuotekaupan ainehia. Kokemuksesta voin kertoa, että apteekin tavara pistää pahimmillaan suoliston todella pahaan kuntoon. Esimerkiksi Obsidan-nimisessä rautavalmisteessa on ainetta, joka monilla ihmisillä aiheuttaa aftoja suuhun - voi vain kuvitella, mitä se tekee suolistossa.

Minulle on kelasin rauta sopinut.

Mutta todellakin kannattaa kysyä luontaistuotekauppiaalta, mikä olisi luonnollisin rauta ihmiselle.

Itse en dikkaa mitään ihmedieettiruokavalioita, jos ei ihan oikeasti ole allerginen. Lihalle tietääkseni kukaan ei ole allerginen. Sekin jo kertoo, että se on ihmiselle tarkoitettu.

Yks kaveri on vaikka mille allerginen ja lisäksi ei syö lihaa, ihan vaan huvikseen.

Ja arvaatkaa vaan, mitä kaikkea vaivaa on vuosien saatossa tästä tullut.

MsHorton
Mutta todellakin kannattaa kysyä luontaistuotekauppiaalta, mikä olisi luonnollisin rauta ihmiselle.
Ferronol -nimistä rautaliuostuotetta on muuan luontaistuotekauppias suositellut "parhaaksi", kun kävin pullon ostamassa. Vatsani ei siedä rautatabuja, joten lähdin liuoslinjalle suosista. Rauta-arvot eivät tietystikään tällä pomppaa hetimmiten ylös, mutta nousevat hitaasti ja varmasti. Olen rautavarastoja pumpannut ottamalla liuoskuurin 3 krt vuoden sisään.

Pari pönttöä olen Ferronolia juonut (>20e/kpl), mutta nyt YO-apteekissa käydessäni tarttui mukaan joku samantyylinen, mutta huomattavasti halvempi versio (11e/kpl). Litku sisälsi 20mg Fe/päiväannos, kun Ferronolissa 21mg.

Joku linkki Ferronoliin

Kyllä se kasvisravinto on hiustenlähdön syynä. Kokeilis vaan kunnon ravintoa eli lihaa, punaista lihaa niin jopa karvat kasvaa.

Tietysti jos on 20 vuotta itseään jo vihermuonalla kiduttanut niin vaikeatahan se on ymmärtää enää mistään mitään.

EDIT : Jopa kerkesin kirjoittaa hätäisesti. Tässähän tuo sanotaan :

Lääkäri suositteli myös edes vähäksi aikaa lihan syömistä, sillä rauta imeytyy lihasta paremmin kuin pillereistä. Saa nähdä suostuuko.Ja mikä olikaan taas todistettu? Se että kasvisravinto EI YKSIN RIITÄ....fuckers...

Kasvissyönnillä tuskin mitään tekemistä tukan lähtemisen kanssa, todennäköisesti syy on jossain ihan muualla.
onpas

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat