Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Fuusiosta olisi nättiä saada sähköä, mutta miksi tukkia aurinko pieneen tuubiin?

Eikö planeetalla ole tilaa suurempaan laitteistoon?

Minä tekisin homman niin, että Chilen 1000m syvään kaivokseen pudotetaan joutilas vetypommi kerran päivässä, ja lämmöllä höyrystetään vettä, joka lämmönvaihtimen jälkeen ajetaan höyryturbiiniin.

Tai jotain sen tyyppistä. Fuusio ei ole luonteva energiamuoto pienessä huoneessa; se haluaa lebensraumia, ja mielestäni myöskin ansaitsee sen. Varsinkin supernovat.

Kommentit (6)

Eikös tuollainen pommien räjäyttely aiheuttaisi ennen pitkää maanjäristyksiä? Tämähän on itsessään mielenkiintoinen kysymys, siis että kuinka suuressa mittakaavassa maankuoren liikuntoihin voidaan ihmisvoimin vaikuttaa? Asiaa tuntevan kommenttia kaivataan.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006
Lektu-Elli
Minä tekisin homman niin, että Chilen 1000m syvään kaivokseen pudotetaan joutilas vetypommi kerran päivässä, ja lämmöllä höyrystetään vettä, joka lämmönvaihtimen jälkeen ajetaan höyryturbiiniin.Elikkäs ekan paukun jälkeen kaivaisit nopeasti romahtaneen tunnelin taas auki, kippaisit koloon vettä ja pikaisesti asentamiesi turbiinien kautta sitten hetken tulisi sähköä. Jos et ole asentanut väliin lämmönvaihtimia, voi ilmoille karata radioaktiivista vettä. Sama juttu seuraavassa paukussa..

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29581
Liittynyt16.3.2005
JakomäenNeruda
Eikös tuollainen pommien räjäyttely aiheuttaisi ennen pitkää maanjäristyksiä? Tämähän on itsessään mielenkiintoinen kysymys, siis että kuinka suuressa mittakaavassa maankuoren liikuntoihin voidaan ihmisvoimin vaikuttaa?Ei ole pelkoa järistyksistä, suurimpienkin ydinpommien energiat ovat pieniä verrattuna geologisiin prosesseihin liittyviin energioihin. Samasta syystä muukin vaikuttaminen geologisiin prosesseihin on mahdotonta. Ehkä pahimmillaan pommi voisi aikaistaa luonnollista maankuoren jännityksen purkautumista, mutta tuskinpa tuollaista "voimalaa" ensisijaisesti perustetaan asutulle alueelle, jossa jännityksiä esiintyy.

Muuten tuo on teknisesti aika mahdoton viritys. Ja taitaa olla kustannustehokkuuskin kyseenalainen, vetypommit kun eivät ole ihan halpoja.

Zäp
Seuraa 
Viestejä2315
Liittynyt19.10.2009

Vetypommissakin alle puolet energiasta syntyy suoraan fuusiossa. Toinen puoli tulee fissiosta, pääasiassa 14 MeV fuusioneutronien fissioimista U-238 -ytimistä. Jos tuloksena syntyy samaa radioaktiivista jätettä kuin fissioreaktorissa, niin miksi ylipäänsä rakentaa systeemiä jossa energian talteenotto on tehty mahdollisimman hankalaksi ja joka vapauttaa radioaktiivisuuden suoraan ympäristöön?

Nupo
Seuraa 
Viestejä208
Liittynyt20.1.2010

Niitä pommejahan voitaisiin räjäytellä myös maan päällä ja rakentaa vaikka tuulivoimapuisto räjäytyskohdan ympärille. Näin saataisiin puhdasta eko-tuulivoimaa tehokkaasti ja paremmin tarpeen mukaan säädettävästi.

Aivan, pommin posauttelu maan päällä kuulostaa pätevältä keinolta saada myös hieman säteilyä aurinkokennoihin silloinkin kun Pohjolassa ei aurinko paista...

Elikkäs mossautellaan marras-helmikuussa muutama nuke, niin saadaan aurinkokennotkin pelittämään?

Eikös tuommoisessa A-pommissa synny myös UV-B säteilyä? Kansakunta ulos rinkiin pommin ympärille bikineissä vaan, niin saadaan D-vitamiinitasotkin kuntoon. Kun näytös järjestetään Uutenavuotena, niin säästyypä rahaa raketeissakin.

A-pommissa taitaa syntyä mukavasti myös gamma-säteilyä? Meiran mausteet vaan kanistereissa steriloitaviksi pommin viereen. Samoin venäläisrekat riviin ja toiselle puolelle säteilyherkkää filmiä, niin saadaan läpivalaisukuva noista venäläisten salakuljetusrekoista. Satamissa voidaan läpivalaista venäläiset "puunkuljetus"laivat.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat