Seuraa 
Viestejä8877

Tuli mieleen tuosta Petri Salon tapauksesta, että miten poliisiauton tutka huomioi sen poliisiauton nopeuden. Onko se jotenkin integroitu poliisiauton nopeusmittarin kanssa, vai miten. Nopeushan on suhteellista ja jos poliisiauton nopeutta ei kalibroida niin tutkanhan pitäisi näyttää mitattavan kohteen ja mittaajan välistä suhteellista nopeutta eikä suinkaan nopeutta maan pinnan suhteen.

Tällä en toki tarkoita sitä, etteikö Salo olisi ylinopeutta ajanut, tuli vain mieleen siitä että Salo oli tullut poliisiautoa vastaan. Toisaalta tilanne on sitten taas eri ajetaanko vastaan vai ollaanko perässä, eli nopeuskompensaatio tulisi valita sen mukaan.

Kommentit (8)

ovolo
Seuraa 
Viestejä6506

Mielenkiintoista nähdä, toimiiko Petri Salon (ent. poliisi?) mittausvirhevedätys poliisia vastaan oikeudessa. Jos siviili vie asian oikeuteen, poliisi voittaa aina. Mutta miten tässä?

Minä aikoinaan kiistin lievän ylinopeuden. Mulla oli tekniset perusteetkin, että lumisade voi häiritä tutkaa. Ei auttanut. Poliisi vielä kehui oikeudessa, että ylinopeus oli niin lievä, että siitä olisin voinut päästä varoituksella, mutta hän päätti antaa sakot...

Jostain muistelen lukeneeni että tutka mittaa oman nopeutensa tien pinnasta.

Minulla on sellainen käsitys, että heillä on kalibroitu nopeusmittari tai nykyisin GPS, josta vertailunopeus. Ja nopeustutka on poliisiautossa sekä auton edessä, että takana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
David
Seuraa 
Viestejä8877
peetu
Eiköhän ne oo Dobbler-tutkia..

Bingo!!

http://fi.wikipedia.org/wiki/Dopplertutka


Tietenkin ovat, mutta eihän siitä ollutkaan kyse. Se tutka mittaa kuitenkin sen tutkan ja mitattavan kohteen välisen nopeuden doppler-ilmiön mukaisesti. Nopeusrajoitus on asetettu kuitenkin tien pinnan suhteen, joten tutkan oma nopeus sen tienpinnan suhteen on huomioitava erikseen (lisättävä tai vähennettävä riippuen tapauksesta). Kyse olikin siitä mistä sen tutkan nopeus tien suhteen saadaan.

Aaa ookoo.. No todennäkäöisesti ei ainakaan GPS, koska silloin esim tunnelissa ei vois mitata noeputta ollenkaan.. Todennäköisesti auton omasta nopeusmittarista kalibroinnin kautta!!

Eli auton nopeusmittari on kalibroitu ja sen näyttämään suhteuttetaan tutkan tulos.. en tiä täytyypi otta selvää

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477
David
Tuli mieleen tuosta Petri Salon tapauksesta, että miten poliisiauton tutka huomioi sen poliisiauton nopeuden.Yleinen tapa lienee, että kiihdyttävät samaan ylinopeuteen kuin edessäajava ja katsovat tutkasta, milloin näyttää nollaa...

ja kalibroidusta mittarista tsekataan nopeus. Ei auton omasta vaan erikseen asennetusta.

-PP74-
Seuraa 
Viestejä342

Tutka näytössä on kaksi noputta, toinen näyttää auton oman nopeuden ja toinen vastaan tulevan ja siitä sitten lasketaan. Jos poliisi tulee perässä niin nopus mitataan keskinpeusmittarilla. Takana oleva tutka ilmeisesti mittaa silloin kun ollaan parkissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat