Seuraa 
Viestejä45973

Aika on illuusio, aikahan kuvaa pelkästään liikettä, esim. Maan pyörähtäminen oman akselinsa ympäri 24h/vrk. Olemme siis vain tietyn välimatkan päässä oletetusta alkuräjähdyksestä.

Tuosta vedinkin sen johtopäätöksen, että oikeastaan kaikki ympärillämme oleva informaatio on liikettä, tuo informaatio välittyy aistiemme kautta aivoihin, aivojen kapasiteetista sitten riippuu, että kuinka hyvin se kykenee käsittelemään ympäröivää todellisuutta.

Koska kaikki on liikettä, liike on tällöin mitattavissa olevaa, fysiikkaa ja matematiikkaa voidaan hyödyntää tuon liikkeen mittaamisessa, joten ympäröivä todellisuuskin on silkkaa matematiikkaa/fysiikkaa.

Kommentit (2)

Javert
Aika on illuusio, aikahan kuvaa pelkästään liikettä, esim. Maan pyörähtäminen oman akselinsa ympäri 24h/vrk. Olemme siis vain tietyn välimatkan päässä oletetusta alkuräjähdyksestä.

Tästä mieleen ihmisen kärpäsen suurin ero: Ihmissilmä ottaa vain 24 kuvaa sekunnissa,
kun taasen kärpäsen silmä välittää kärpäsen aivoihin 200 kuvaa sekunnissa;
Kärpänen siis näkee kaiken hidastettuna;

Kärpänen tajuaa television lähetyksen yksittäisinä kuvina, joiden välillä kärpänen pystyy tekemään vaikka huviretken tv-katselijan makkaraan.

Kärpäsen aikakäsitys on siis yhdeksäs osa ihmisen aikakäsityksestä; kärpäselle aika kuluu paljon hitaamminen, eli kärpänen elää muutamassa päivässä yhtä kauan kuin ihminen moninaisine vuosineen.

mensaani

Kärpäsen aikakäsitys on siis yhdeksäs osa ihmisen aikakäsityksestä; kärpäselle aika kuluu paljon hitaamminen, eli kärpänen elää muutamassa päivässä yhtä kauan kuin ihminen moninaisine vuosineen.Eikö kärpänen eläisi muutamassa päivässä vain yhdeksänkertaisen määrän päiviä, eikä vuosia? Viikossa kaksi kuukautta. Taitaa olla myös melkoinen superkärpänen joka lentää katonrajasta makkaravoileivälle 1/50 sekunnissa.

Sinänsä ihmisen silmällä ei ole mitään kuvanopeutta, eikä ole kärpäselläkään. Elokuvaprojektorin suljin pyörii oikeasti 72 kertaa sekunnissa ettei silmä erottaisi välkettä, mutta kuva voi edetä vaikka vain 10 ruutua sekunnissa ja silti se koetaan liikkuvana kuvana eikä peräkkäisinä diaruutuina kunhan kangas ei mene mustaksi kuvien välillä, ainakaan liian pitkäksi aikaa. Liike näyttää vain vähä karkealta.

Mitä suurempi kirkkauden muutos, sitä nopeammin se havaitaan. Yhdysvaltain hävittäjälentäjiltä on mitattu esim. lentokoneiden siluettien tunnistamista vaikka kuva räpsähtää esiin vain 1/80 sekunniksi. Kuulemma onnistuivat tehtävässä.

Silmä on jatkuva-aikaisesti mittaava kamera, joka kuvaa sitä nopeammin mitä enemmän valoa on nähtävillä, ja siinäkin reagoi erilaisiin asioihin eri nopeuksilla. Hämärässä kärpäsenkin silmä on hidas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat