Seuraa 
Viestejä45973

Kirjoitetaanpa tähän ketjuun pimenevien syysiltojen kunniaksi hyytäviä kummitusjuttuja.
Näitä tapauksiahan on sattunut varmasti jollekkin kaverin kaverin veljen kaimalle.

Kommentit (1)

Ollaan hiljaa, niin saadaan kalaa....

No jos pikku rohkaisu saisi tämänkin ketjun avautumaan.

(kopioitu muualta)

Pellisen kahvinkeitto

Tämä selittämätön tapaus sattui 20. elokuuta1992 Lapissa Morkamojan vanhalla kullankaivajien jättämällä autiotuvalla.

Olin vaimoni kanssa vaellusretkellä Lemmenjoen länsipuolella ja asetuimme yöpymään tuvassa. Kämpän toinen osa oli lukittu rautatangolla ja vahvalla lukolla. Jätimme rinkkamme lukittua ovea vasten.

Ennen puolta yötä heräsin sellaisiin ääniin, jotka voisivat aiheutua kahvinkeitosta tai vastaavistä askareista. Kuului myös kävelyä, kahinaa ja astioiden siirtelyä. Nukahdin, mutta puolen yön jälkeen havahduin ääniin uudelleen, jolloin vaimonikin heräsi, ja kuuntelimme ääniä yhdessä. Kummallakin kerralla ne kestivät useita minuutteja. Ketään siellä ei kuitenkaan voinut olla – tyhjä se oli edelleen ja rinkkammekin nojasivat paikoillaan oven edessä.

Tuvan historiasta sanoisin sen verran, että se oli kullankaivajien aikoinaan rakentama ja käyttämä. Sodan jälkeen kuuluisaksi tullut hollantilainen seikkailijatar, Petronella, oli toiminut tuvassa aikoinaan emäntänä. Kullankaivaja Jukka Pellinen oli asunut siellä ja mennyt sekaisin naisen pettämänä. Pellinen tappoi kaksi ihmistä ja sai itse surmansa kiinniotettaessa. Näiden kahden mukaan nimettyinä on kartassa kämpän eteläpuolelle merkitty Petronellan kukkulat ja pohjoispuolelle Pellisenlaki.

Kokemastamme melkoisesti säikähtänyttä vaimoani lohduttelin, että Pellinen se siellä vielä kahvia keitteli. Vastaavanlaisista kummittelutapauksista Lapissa on tullut kuuluisaksi Karvaselän kämppä, joka paloi myöhemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat