Seuraa 
Viestejä45973

Unethan ovat ihmisen aivoihin tallentuneita kuvia ajasta ja todellisuudesta. Niissä ei siis ole mitään omaperäistä tai luovaa. Ne vain saattavat tuntua siltä kun aivot järjestelevät sähkön avulla tuntemuksia ja kuvia eri muotoon.
Miksi voimme siis kuvitella että käyttäytymisemme hereillä on itsenäistä? Aivomme vain reagoivat ympärillä oleviin ärsykkeisiin ja antaa mielikuvan tietoisuudesta. Totuus on että maailmassa on paljon pieniä hiukkasia joiden vaikutusta aivoihimme ei ole tarpeeksi tutkittu. Jokin aivan merkityksitönkin hiukkanen saattaa jossain aivojemme sopukoissa aiheuttaa ketjureaktion joka siten vaikuttaa toimintaamme hereillä ollessamme?
Aivomme ovat vain monimutkaisemmat kuin muilla eläimillä ja kehittyneet evoluution myötä reagoimaan niihin kaikkein pienimpiinkin hiukkasiin joita avaruus meille syöttää..

Kommentteja.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (14)

Noinhan se saattaa hyvinkin olla. Ei olisi sitten vapaata eikä sidottua tahtoa ... olemme vain olemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Juha" kirjoitti:
Miten ja missä on todistettu, että unissa ei ole mitään omaperäistä tai luovaa?

Mitä on luovuus ja omaperäisyys? Kaikki voi olla harhaa, se on pointtini.

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
0501190

Mitä on luovuus ja omaperäisyys? Kaikki voi olla harhaa, se on pointtini.

Vaan kaikki voi olla myös totta. Mihin tällaisella pohdinnalla tähdätään?

Juoni
0501190

Mitä on luovuus ja omaperäisyys? Kaikki voi olla harhaa, se on pointtini.Vaan kaikki voi olla myös totta. Mihin tällaisella pohdinnalla tähdätään?

Itsetehostukseen.

0501190
Mitä on luovuus ja omaperäisyys? Kaikki voi olla harhaa, se on pointtini.

Kaikki voi olla harhaa, se on totta, vaiko sittenkin harhaa?

Aika moni meistä on varmasti ajatellut samaa kysymystä.

Tietoisuuteen liittyy tunne, että voimme tietoisesti vaikuttaa tekemiseemme. Aihetta on myös tutkittu kokeellisesti ja tällä hetkellä käsitys tuntuu olevan, että tietoisuudella ei ole yhtä suurta merkitystä toimissamme kuin mikä on meidän arkikokemus. Aiheesta on keskusteltu tälläkin palstalla:

http://www.tiede.fi/keskustelut/viewtopic.php?t=416&start=0

Tähän voisi lisätä tällaisen pohdinnan aiheen:aika monet uskovat jonkinlaisiin ennenuniin ja ennustajiin.Toki suurin osa ennustajista on humpuukia,mutta jollakin sellanen kyky tuntuisi olevan.Esim.äitini käy ennustajalla,joka kertoo mm.minusta aika tarkkoja asioita,jotka tulevat tapahtumaan,esim.kertoi ajankohdan koska saan uuden työpaikan ja sanoi,että nykyinen(silloinen) tyttöystävä vaihtuu johonkin tummatukkaiseen jne..Eli jos joku aavistaa tulevaa,sehän tarkoittaa,että ihmisellä ei ole ns.vapaata tahtoa,vaan jotkin tietyt asiat tapahtuvat,teki mitä hyvänsä,eli kaikki olisi ennalta määrätty.

Paljon tiedämme. Mutta kuitenkin emme oikeastaan tiedä paljoakaan. Ihmisessä on vielä paljon oppimisen varaa. Mitä on unet? Mitä on ajatukset? Ja niin edelleen. Saa erilaisia vastauksia riippuen keneltä kysyy.

{
Saan tästä esityksestä itse "voi olla" -reaktion.
Itsetehostukseen. Hyödyllinen aihe yleisesti yksilön kannalta.
}

Kvanttitasolla on edistytty ja teoria atomiluokan eliöistä on raapustettu.

Luovuus ja omaperäisyys... Itse tunnen olevani valveilla, tai ei valveilla vaan valveempana, eli kun unen ja valveen välillä on suurin kemia, että asiat menee luovemmin, ettei takerru ja usko ihan kaikkea ja toimi systemaattisesti, vähän kuin unessa... herättyään unesta taas tuntee, että on ollut aika helposti vedätettävissä, toisaalta unen sisällä voi olla myös heräämisiä.

Olen kuitenkin melko varma siitä, että ihminen ei arkikokemuksessa tiedä, että todella herääminen on yhtä vaikeaa kuin hyvässä painajaisessa. Aina voi olla nukuksimmassa, ja valveemmassa, kuinka valveilla sinä tahdot olla? Ihmisen keho voi nukahtaa nopeammin kuin mieli, tästä enemmän esim. unihalvauksessa jne.

Tiede tutkii fysikaalista maailmaa, sitä mikä Nyt tuntuisi olevan ympärillämme. Mikä se maailma on, jossa tajunta on unessa? Miten sitä voi tutkia, joku varmasti tietää siitä enemmän, samalla tavalla kuin tästä fysikaalisesta maailmasta, siitä toisesta maailmasta kuin unimaailmasta. Tieteen tulisikin siis pyrkiä kehittämään tutkimusmenetelmiä ja viedä ne tähän toiseen maailmaan, tuoda sieltä interplanaarista tutkimustulosta, jos se väittää itseään Tieteeksi.

Ei siihen ihmisen käyttäytymiseen paljon kovinkaan
kummoisia juttuja tarvita. Esim. jos ulkona on -20C,
niin ihmiset ovat heti enemmän sisällä kuin ulkona.
Kesällä taas ihmiset siirtyvät sankoin joukoin ulos
ja terasseille. Onko kyse sitten vapaasta tahdosta
vai mistä, mutta näin vain näyttäisi tapahtuvan.

Materialistin näkemys ihmisestä - ei sen kummempaa.

Jos väittää ihmisen olevan vapaa, uskoo substansseihin, joista ei ole mitään todisteita.

Koska ihminen on pelkkä kone, ei ihminen myöskään keksi mitään uutta vaan yhdistelee tuttuja asioita.

En silti mitätöisi tietoisuuden merkitystä: verratkaa nyt vaikka ihmistä ja kiveä. Ei se ole mikään harhakuva, mutta sitä ei pidä ymmärtää väärin.

Unet ovat toinen aito ja alkuperäinen todellisuus. Meidän valve-todellisuus on vain karman aiheuttamaa kärsimystä eli painajainen. Unessa ei satu ja on hyvä olla. Jatkan lentämistä ja syön koppakuorijaisia. Olen nääs kotka savannin yllä..

Elämänhallinnan kannalta on fiksua hoitaa itsellensä jonkinlainen oma todellisuudentaju
Tuosta mainitusta ennustaja-asiasta:

Paha piirre on siinä, että kyseisen ammatin harjoittajat rahastavat hyväuskoisia ihmisiä.

Me kaikki olemme intuitiivisiä. Turha maksaa ennustajalle, koska oma kaverisi tai itse voit kertoa samat asiat tai vielä enemmän. Intuitiivisuus on siis täysi fakta. Itse olin outo lapsi, joka vastasi kysymyksiin ennen kuin niitä ehdittiin kysyä ja olenpa kerran pelastanut kolme ihmistä onnettomuudelta vaistoni avulla. Hyvä asia kaikenkaikkiaan, mutta rahastavat ennustajat ovat huiputtajia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat