Seuraa 
Viestejä8643

Oikeastaan tämä on filosoofinen kysymys.

Missä kohdassa ihmisen syönti muuttuu kannibalismiksi? Aloitetaan vaikka vahingossa syömisestä. Jokainen saa kymmeniä ellei satoja grammoja toisten soluja pölynä kitusiinsa elämänsä aikana. Eli ihmisen aminohappoja siinä käytetään ravinnoksi.

Entä jos määrää testataan tarkoituksellisesti. Otetaan milligramma toisen kudosta ja mässäillään sillä. Jatketaan noin kunnes ollaan vaikka kilossa. Tuollainen kilon köntsä on varmasti kannibaalijuttua jo. Mutta missä siinä välissä on raja-arvo?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Sivut

Kommentit (30)

iMuke
Seuraa 
Viestejä1354

Minä pitäisin kannibalismin rajana sitä että joko tapetaan se syötävä henkilö tai sitten poistetaan häneltä väkivalloin jokin ruumiinosa, kuten sormi, varvas tai vaikka koko jalka tms.

Se että onko joku tietty määrä jonkun toisen ihmisen kudosta tai solukkoa jokin raja-arvo ei ole välttämättä oikea tapa määritellä kannibalismia. Voihan sitä syödä toisen solukkoa/hiuksia/kynsiä jne vaikka sata kiloa vuosien varrella mutta sillä voi ehkä korkeintaan määritellä sen että toinen on perverssi tai vähintäänkin outo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Rousseau
Mutta kaiketi voidaan syyttää hautarauhan rikkomisesta tai ruumiin häpäisystä jos menee ja maiskuttelee suihinsa jonkun kalmon...?Entäpä lääketieteellisiin tarkoituksiin ruumiin luovuttaminen, esim. koulutuskäyttöön, elinsiirtoja varten, tai purkkiin säilöttäväksi? Eikö se ole yhtälailla ruumiin "häpäisyä". Hautarauhaa ei voi rikkoa ellei raatoa ole haudattu. Jos moisia lakipykäliä oikeasti on, niin ne ovat auttamattoman vanhanaikaisia ja taikauskoon perustuvia.

Ruumiin häpäisystä tms. on kyllä annettu tuomioita, mutta yleensä liittyen henkirikoksiin. SIis kun ei riitä että uhri tapetaan, vaan lisäksi vielä ruumista paloitellaan, syödään, sen päälle kustaan tai mitä ikinä joku sekopää voikaan keksiä.

Ruumiin rauhanomaiselle uudelleenkäytölle ravintona ei pitäisi olla sen kummempia esteitä kuin lääketieteen kandien koulutukseen tahi omenapuutarhan maanparannukseen. Jälkimmäiset täysin sallittuja toimenpiteitä. Murhat yms. ruumiin hankkimiseksi tietysti ovat asia erikseen. Itsemurha tai luonnollinen kuolema vaaditaan jottei rikoksia synny. Sitten vielä jää jäljelle eutanasian ongelma... eli avustettu kuolema tai estämättä jätetty itsari.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Lääketieteelliselle kehonosien käytölle oli aiemmin vainajan allekirjoittama lupa, nythän siihen ilmeisesti antaa mahdollisuuden laki...?

Yksittäisen kansalaisen harjoittama puuhastelu toisen kansalaisen ruumiin kanssa luulisi johtavan jonkinlaisiin sanktioihin. Jos ei vankilareissuun niin ehkä sitten mielisairaalareissuun. Tai jos ei niin sittenhän 7 päivää toitottaisi harva se päivä että "Söin naapurin mummon kun tämä oli maannut viikon asunnossaan kuolleena".

creep
Seuraa 
Viestejä292

Joitain vuosia takaperin oli (muistaakseni) Saksassa tapaus, jossa kaksi ihmistä sopivat, että toinen tekee itsemurhan ja toinen syö tämän ruumiin. Kaipa siinä jonkinlaista rikosta tutkittiin, mutten muista lainkaan, mihin siinä päädyttiin.

Eli olisiko rikos, jos teen itsemurhan ja testamenttaan ruumiini ihmisen ruuaksi? Mitä sanoo Suomen laki?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Hei. Eipä unohdeta aloituksen ideaa. Eli mikä on määrällinen raja-arvo asiassa?

Jos ei ole, niin tehdään sellainen. Äänestetään erilaisia määriä. Kannatan tarkoituksellisessa mutustelussa nollalinjaa. 0 grammaa siis. Jos joku sormenpäänsä leikkaa sipulisalaatin joukkoon, en pidä sitä syönyttä kannibaalina.

Mikä muuten on se, joka syöttää toiselle ihmistä vaivihkaa? Kai sellaisellakin on nimi. Ja tämä ei ole mistään vitsikokoelmasta vaan tuli aivan näin perjantai-iltapäivän uupumuksesta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

creep
Joitain vuosia takaperin oli (muistaakseni) Saksassa tapaus, jossa kaksi ihmistä sopivat, että toinen tekee itsemurhan ja toinen syö tämän ruumiin.Eikös tuo mennyt niin, että toinen ihan täysissä ruumiin (ei ehkä niinkään sielun...) voimissaan leikkasi irti meisselinsä ja toinen kaveri sitten veti makupalan kitusiinsa? En muista leikkelikö jotain muitakin paloja kaverinsa popsittavaksi vaiko ei.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
ZiPA
creep
Joitain vuosia takaperin oli (muistaakseni) Saksassa tapaus, jossa kaksi ihmistä sopivat, että toinen tekee itsemurhan ja toinen syö tämän ruumiin.Eikös tuo mennyt niin, että toinen ihan täysissä ruumiin (ei ehkä niinkään sielun...) voimissaan leikkasi irti meisselinsä ja toinen kaveri sitten veti makupalan kitusiinsa? En muista leikkelikö jotain muitakin paloja kaverinsa popsittavaksi vaiko ei.http://www.youtube.com/watch?v=zpcSiv6sM0o

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Kannibalismia on itsensä ravitseminen oman lajikumppaninsa lihalla, joten esim. tarina kiinalaisista synnytyslääkäreistä, jotka paloittelevat ja paistavat naisen istukan sipulin kera on kannibalismia.

Sperman nielemistä on silti kyllä aika vaikea mieltää kannibalismiksi, vaikka siinä ihmisen soluja nautitaankin.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Paul M
Hei. Eipä unohdeta aloituksen ideaa. Eli mikä on määrällinen raja-arvo asiassa?

Jos ei ole, niin tehdään sellainen.
Kunnon ihmiselle nälissään, raja voisi olla vaikkapa 1kg grillattua lihaa.

Hampunpolttajalle mässyissään, nolla toleranssi on paikallaan.

edit: lisätty pilkku.
edit2: lisätty 2. pilkku.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
ZiPA
creep
Joitain vuosia takaperin oli (muistaakseni) Saksassa tapaus, jossa kaksi ihmistä sopivat, että toinen tekee itsemurhan ja toinen syö tämän ruumiin.Eikös tuo mennyt niin, että toinen ihan täysissä ruumiin (ei ehkä niinkään sielun...) voimissaan leikkasi irti meisselinsä ja toinen kaveri sitten veti makupalan kitusiinsa? En muista leikkelikö jotain muitakin paloja kaverinsa popsittavaksi vaiko ei.Saksalainen Armin Meiwes etsi netistä ihmistä syötäväksi, yksi suostui. Syötäväksi lupautunut Bernt Brandes matkusti tapaamaan kannibaali Meiwesia. He sopivat, että Meiwes leikkaa miehen peniksen irti, minkä jälkeen se syödään yhdessä. Meiwes paistoi peniksen oliiviöljyssä mausteiden kanssa. Peniksettömän miehen verenhukka oli aikamoista, tuntien huudon ja kitumisen jälkeen Meiwes iski veitsen miehen kurkkuun. Hän paloitteli miehen, pakasti ja söi usean kuukauden ajan kunnes poliisi pääsi jäljille. Meiwes oli kuulemma mukava mies, joku ohjelmoija taisi olla. Lapsesta asti tosin kypsytellyt hieman epätavallista fantasiaa. Meiwes myös kuvasi videolle ruokansa paloittelun, videon nähneet ovat kuulemma kokeneet kovia.

Nämä tosijutut ovat todellista kauhua, joista edes kauhuelokuvien ystävät eivät usein oikein tykkää.

Dokumentti

Pätkä Meiwesin haastattelusta

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Aweb
Kannibalismia on itsensä ravitseminen oman lajikumppaninsa lihalla, joten esim. tarina kiinalaisista synnytyslääkäreistä, jotka paloittelevat ja paistavat naisen istukan sipulin kera on kannibalismia.Jota harjoitettiin Madventuresissa kun tyypit söivät "Tunnan" veljen vaimon vauvan istukan. (Jos sukulaisuussuhteet oikein muistan.)

Kuinkas muuten istukan geenit menevät, onko siinä pelkästään äidin geenejä vai onko lapsenkin (eli sitä kautta isän)? Onko istukka osa sikiökokonaisuutta vai kehittääkö äidin keho sen istukan itsekseen?

Paul M:
”Tuollainen kilon köntsä on varmasti kannibaalijuttua jo. Mutta missä siinä välissä on raja-arvo?”

Kilon köntsä ihmislihaa kuullostaa, ei vain kohtuulliselta, vaan vähintäänkin arveluttavalta. Mielestäni tietoisuus siitä, että syön juuri nyt jonkin toisen ihmisen lihaa, riittää kannibaaliksi luokitteluun. Eli täytyy tietää, että lautasella olevat höyryävät kivekset ovat joskus todella kuuluneet härälle, jota tässä ilmaistuissa asioissa ei ole tapahtunut.

Joskus seurustelun alkuaikoina tein meille lämpimiä voileipiä ja siinä samalla manailtuani tylsää kokkiveistä sipaisin itseäni peukalosta. Kysyin prevaimokkeelta, että:
- Löytyisikö laastareita?
- Millaisia, kuinka isoja?
- Niin isoja, että niiden alle mahtuu haavatyyny.
Samalla näytin peukaloa, josta tulee aika reilusti verta, koska olin viiltänyt kynnestä kolmasosan pois sekä sen alla olleen lihasuikaleen ja sormenpään nahat. Pesin kylmän juoksevan veden alla sormen ja paketoin sen. Puhdistin tiskipöydän, veitsen ja leikkuulaudan roiskeista, tein leivät loppuun ja pistin ilta-aterian uuniin. Elokuvaa katsellessa ja viimeisiä suupaloja leivistä syötäessä eukko katsoo silmät teevateina suustaan kaivamaansa palaa. Hän löysi isohkon peukalonkynnen palasen, josta lihapala ja nahka olivat jo tulleet pehmeämpinä syötyä.
En ollenkaan ollut ajatellut, että pistinkö sen peukunpään roskiin. Vaimo ei siis kumminkaan ole kannibaali, koska hän ei ollut tietoinen lämpimänleivän poikkeuksellisesta koostumuksesta.

Tuo Meiwes&Brandes –tapaus on kyllä äärilleen vietyä, puhdasoppista kannibalismia. Tapauksen tiimoilta teki Rammstein herkän, lyyrisen ballaadin:
http://lirama.net/song/27151/26687+2976 ... in%20Teil/

Millä tavalla tulee suhtautua tositapahtumiin perustuvaan Alive –elokuvaan, jossa uruguaylainen jalkapallojoukkue lentokoneineen tömähtää keskelle Andeja. Ystävykset tekevät testamentteja, joiden mukaan: ”kun mä kuolen takapuoleni sä saat…”
Millä tavalla tämä asia poikkeaa juridisesti tai moraaliseettisesti Meiwes&Brandesista? Molemmissa tapauksissahan toiminta perustui molemminpuoleiseen vapaaehtoisuuteen ja tulevan tapahtuman hyväksymiseen?

Ihmislihaa sekä aivoja ei kumminkaan kannata ihan kilokaupalla syödä niissä olevien prionien vuoksi. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Prioni)

Onhan tuollainen dekadenssiys aika jänskää, kun pääsee kertomaan kavereille mitä kaikkea kesämökillä tuli grillattua. Kannattaa kumminkin haudata ne liftarit mökin tai siirtolapuutarhan peruna- tai kasvimaalle, jossa niistä on enemmän käytännön hyötyä – ilman ei-toivottuja seurauksia, kuten Creutzfeldt-Jakobin tautia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat