Seuraa 
Viestejä7615

Minulla on kasa veitsiä ja veitsien teroittimia. Olen kuitenkin huuli pyöreänä
pähkälemässä kuinka saisi aikaisemmin kunnolliset "aaltoteräiset" tai tämmöiset suorakulmaisella mini-sahalaidalla varustetut astalot jälleen teroitettua (nykyisellä aaltoteräisellä veitsellä on jo vaikea katkaista kaula suklaapupulta, edes raivonpuuskassa).

Fiskarsin (sinänsä hyvät) perusvärkit eivät oikein osaa hoitaa hommaa , tai minä en sitten osaa oikein hoitaa tätä hommaa.

En ole löytänyt mistään manuaalia, ja olen joutumassa jyystämään ruislimppua ja jälkiuunileipää reunasta irvihampain, kun ei leipäveitsi enää saata kyetä pystymään irroittamaan minulle leiviskästä murenta suurempaa.

Mistä apu etuhampaiteni pelastamiseksi? Onko tekohampaiden hankkiminen tai lainaaminen ainoa tieni auvoon ruisleikähimoni tyydyttämiseksi?

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Kommentit (10)

Ei siihen auta kuin viilata hienoilla viiloilla niitä kuvioteriä. Lopputeroitus kankaalla.
Jos ei pysty teroittamaan, niin työstää sileäksi ja teroittaa normaalisti ja hankkii uuden kuvioterällisen.

Moose
Seuraa 
Viestejä203

Fiskarsin aaltoteräinen teroittui ihan hyvin sillä fiskarsin mustalla teroittimella. Fiskarsillehan se on kuitenkin tarkoitettu, joten liekkö tuo ihmekään.

Hieno aihe muuten. Vasta viimeksi iltapäivällä mietin miten pilalle saisin veitseni jos yrittäisin niitä puikolla teroittaa.

kW MW GW - kWh MWh GWh - µ º • ø ¼ ¾ ¹ ² ³

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Aaltoteräisessä riittää, että aallon harjassa on terävää. Eli kuvittele, että on suora terä ja eikun hiomaan. Puikkokin toimii.

Veitsien kanssa on tärkeää vetäistä puikolla usein vaikka veitsi tuntuisi toimivankin. Tuolloin ei tarvitse pyyhkäistä kuin kerran. Vähän sama homma kuin on siivouksen kanssa. Kun panee aina kaiken paikalleen ei tarvita suursiivousta ja on aina melko siistiä. Suursiivoajilla on yksi päivä vuodessa siistiä.

Timanttiliippa on hyvä. Silläkin pyyhkäistään usein hyvin hennosti painaen hienommalla puolella. Mitä hennompi kosketus, sen herkempi terä. Ja sillä voi huoltaa myös huoltovapaat keraamiset veitset, jotka tylsistyvät nopeammin kuin teräksiset veitset.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

tendo
Seuraa 
Viestejä535

On historiallista, kun apua veitsen teroitukseen haetaan netistä. Ennen vanhaan talosta taloon kiertävät veitsenteroittajan ammatin harjoittajat hoitivat asian. Ei käden taitojen arvostus enää muutenkaan kovin korkealla ole.

Olen nuukaillut ja käyttänyt moottorisahan ketjun teroitusviiloja myös sahalaitaisten fiskarsien teroittamiseen, siis sitä D -kirjaimen muotoista.

Ei edes työlästä ja veitsi leikkaa aivan mitä vain.

Paul M
Aaltoteräisessä riittää, että aallon harjassa on terävää. Eli kuvittele, että on suora terä ja eikun hiomaan. Puikkokin toimii.Näin. Ja "mikrosahalaidat" kannattaa heittää suosiolla roskiin niiden tylsyttyä, tai sitten tosiaan smirgelillä terä sileäksi ja sen jälkeen teroitus.

Rummukka
Seuraa 
Viestejä104

Ei loistava, mutta toimii jotenkin myös aaltoterille
http://www.clasohlson.fi/Product/Produc ... =145102191
Siinä on V-muodossa kaksi kovametlliterää, joiden välistä terä vedetään. Vastaavia löytyy muualtakin, mutta tuon löysin helposti.

Pienellä pyöreällä viilalla (tavallinen tai timantti) saa jotain aikaan, tulos riippuu pitkälti viilan kahvan liikuttelijasta.

Tietämättömyyden syvällä rintaäänellä ...

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Veikkaan että joka kylästä löytyy jokin teräaseisiin erikoistunut puoti jossa parilla lantilla saa veitset sun muut todella teräviksi ilman pelkoa terän pilaantumisesta. Aikani koetin taannoin terottaa niin sukelluspuukkoa kuin Spydercon taittoveistä kunnes luovutin ja sain n. vitosen taloudellista menetystä vastaan parempaan terään kuin mitä mokomat uutena olivat. Erityisesti Spydercossa on sangen kovaa laatua terän teräs jota ei meinaa kotikonstein saada oikein millään teräväksi. Serraatioterä kun asettaa vielä omat rajoitukset työmenetelmille.

Suorat terät sen sijaan saa loistokuntoon kun malttaa pitää teroituskulman alkuperäisenä ja työkaluna on laadukas timanttiviila.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat