Seuraa 
Viestejä45973

Mikä on perimmäinen syy sille, että yrityksen toimitusjohtajalla on niin ratkaiseva merkitys yrityksen kannattavuudelle? Esim. Nokiassa johtoryhmä (lukuisia henkilöitä) tekee päätökset _yhdessä_ ja toimitusjohtaja toimii vaan puhuvana päänä, eikä pääideoijana. Luulisi, että kaikki mikä pääjohtajan suusta tulee, on kunkin alan asiantuntujan neuvomaa. Siis vikapäätökset eivät ole yksin toimitusjohtajan syytä, vaan johtoryhmän ydessä päättämää.

Kuitenkin kun yhtiö päälinjauksissaan epäonnistuu, niin syy katsotaan pääjohtajassa, joka saa lähteä.
Onko pääjohtajan esiintymistaidoilla (karisma, ulosanti, vakuuttavuus) niin tärkeä osa yrityksen julkisuuskuvan muokkauksessa, että siinä mokaamalla voi saada ison laivan vikakurssille? Tiietenkin itse tuote on se, mikä loppuviimeksi sen brändin luo.

Kommentit (9)

---
Seuraa 
Viestejä3546
faq

Onko pääjohtajan esiintymistaidoilla (karisma, ulosanti, vakuuttavuus) niin tärkeä osa yrityksen julkisuuskuvan muokkauksessa, että siinä mokaamalla voi saada ison laivan vikakurssille? Tiietenkin itse tuote on se, mikä loppuviimeksi sen brändin luo.The Sarasvuo?

Johtajan on pystyttävä pysymään pallillaan. Jos ei pysy, niin kyseessä on huono johtaja. Tilalle tulijoita on kovasti. Johtajan on siis kyettävä todistamaan teoillaan, että hän osaa johtaa yritystä siten, että tulos paranee, koska tällöin hänestä on hyötyä. Johtajan pitää pystyä pitämään lankoja käsissään, suhteita, jne... Tulee pysyä ajan hermoilla kaikin puolin, missä mennään. Ja johtajan tulee olla sosiaalisesti ja muutenkin älykäs, jotta älykkäät alemmat johtajat kunnioittavat häntä. Temppu on siinäkin, että jos johtajan supermiehen kiiltokuva saa kolauksen esim. johtaja ei ymmärrä jotain mitä alainen kertoo, niin johtaja voi saada huonon leiman. Ihmiset alkavat tekemään omiaan taikka seuraamaan jotakuta muuta. Tällöin johtaja menettää alaistensa luottamuksen ja saa kenkää. Ei ole helppoa olla johtaja. Eri asia tietysti on, meneekö asiat oikeasti oikeaan suuntaan, vai onko kyse vain luovimisesta sosiaalisesti haastavassa ympäristössä polttamatta näppejään ja saaden jotain pientä aikaankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
faq
Mikä on perimmäinen syy sille, että yrityksen toimitusjohtajalla on niin ratkaiseva merkitys yrityksen kannattavuudelle? Esim. NokiassaNokia menestyi kännykkämarkkinoilla aluksi sen takia koska ymmärrettiin laittaa akun latauksen rajoituselektroniikka akkuun, mikä mahdollisti yksinkertaisen 2-napaisen latausliittimen, mikä ei mene rikki.
Tietysti myös monet muut asiat vaikuttivat. Tuskin kuitenkaan Jormalla oli suurta merkitystä siihen, ettei ihmisten tarvinnu vittuuntua typerästi suunniteltujen latauslaitteiden päiden kanssa viimeisen kerran..
Joku nerokas insinööri on nokian menestyksen taustalla, ei toimitusjohtaja.

Jäärä
fenomenologi

Joku nerokas insinööri on nokian menestyksen taustalla, ei toimitusjohtaja.Mahtaneeko olla sama johon täällä viitataan? http://www.kotus.fi/?5433_m=7621&l&s=3245[/quote]


En jaksanut lukea kokonaan, vika on tietysti insinööreissä, jos joku ei osaa käyttää puhelinta?

"Jos painoi sokkona jotain nappia, tuli siirtyneeksi milloin millaiseenkin toimintoon, josta takaisin päästäkseen oli palattava monen painalluksen jälkeen alkuun"

Miksi niitä nappeja pitää painaa sokkona? silmät kiinnikö, vai eteenpäin tuijottaen tajuamatta mitä siellä lukee?

Punaista luuria painamalla pääsee alkutilaan..

Kannattaa lukea käyttöohjeet laitteista, ON ne niin monimutkaisia, tai sitten kysyä lapsenlapseltaan kuinka homma toimii.

Vuodatussivu jäi auki, tämmöstä tuli näköjään seuraavaksi,

"Äläkä muutenkaan Nokian insinööri sano mitään. Ette te mitään sano, te olette aivan sanomatta. Te menette kotiin ja häpeätte. Voin opettaa asennon, joka ilmentää häpeämistä."

Joo-o, joku **** ei osaa käyttää puhelinta ja tulee sitten kertomaan jostain häpeämisestä.

"Sitten vittuun. Yritin kirjoittaa sanan "vittu" tekstiviestiin. Ei onnistunut. Ottamatta kantaa sanan semantiikkaan taikka tyyliarvoon totean, että se on yleisesti käytetty sana - ja monesti minunkin mielestäni tarpeellinen. Nokia insinöörikielitietielijä ei kuitenkaan tunne vittua."

Itse en koskaan ole kirjoittanut em. sanaa txt viestiin, koemielessä se kuitenkin onnistui tietysti samalla tavalla kuin mikä tahansa muukin sana.
Tekstiviestien kirjoittaminen ei ole erityisen vaikeaa, siihenkin saa tarvittaessa apua lapsenlapsilta..

"Tässä ilmainen innovaatioidea: jos vitun kirjoittaminen ei onnistu, liitä kuva. Multimedia on seksikästä"

Mikäs siinä, täällä vitun kirjoittaminen ei onnistu vittv-muodossa, joten laitan kuvan,

[img]http://www.kotus.fi/files/1208/409/koskela_b.jpg[/img]
Lasse Koskela on kriitikko, kirjallisuudentutkija ja sensori.

Hän siis, seuraavana on vuorossa tällaista,

"Kuule Nokia. Palkkaa joku leppoisa hum. kand. kertomaan insinööreille, millaisia säännönmukaisuuksia on suomen kielessä. Jos hän epäonnistuu, maksettakoon hänelle 4,3 miljoonaa euro erorahaa.

Ilmoittaudun virkaan, vaikka olen maisteri.

Lasse Koskela
kohta entinen Nokian puhelimen käyttäjä "
http://www.kotus.fi/?5433_m=7621&l&s=3245

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Jopsi se osaa. Ny paljastu että se on myös ninja.

Applen toimitusjohtaja Steve Jobs ei aio matkustaa enää koskaan Japaniin, koska lentokenttäviranomaiset estivät häntä viemästä ninjatähtiä hänen yksityiskoneeseensa. Asiasta kertoo japanilainen SPA!-lehti.http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 23&ext=rss

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Jopsi se osaa. Ny paljastu että se on myös ninja.

Applen toimitusjohtaja Steve Jobs ei aio matkustaa enää koskaan Japaniin, koska lentokenttäviranomaiset estivät häntä viemästä ninjatähtiä hänen yksityiskoneeseensa. Asiasta kertoo japanilainen SPA!-lehti.http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uu ... 23&ext=rss

Ei ole ninja, wannabe-ninja korkeintaan. Oikea ninja olisi mennyt huomaamatta koko tarkastuksen läpi ja matkustanut oman koneensa katolla kenenkään huomaamatta. Oikea ninja ei olisi jäänyt kiinni noin. Ellei kyseessä sitten ollut tarkoituksellinen liike, osa juonta siis. Hmmm...

Suomessa valmistui jokin aikaa sitten tutkimus, jossa tutkittiin johtajan persoonallisuuspiirteiden yhteyttä pienten yritysten liikevaihdon kasvuun ja joihinkin muihin yrityksen menestyksen mittareihin. Merkittäviä yhteyksiä löytyi. Artikkelissa on viitteitä toki myös ulkomaisiin tutkimuksiin aiheesta. Voin koittaa kaivaa sen esiin, jos jotakuta kiinnostaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat