Seuraa 
Viestejä3521

Tämän päivän TS kertoo metsähallituksen resurssien leikkauksista. http://www.ts.fi/online/kotimaa/159691.html
Jokainen Suomen luonnossa kulkeva tuntee metsähallituksen palvelut. Saaristomeren kansallispuistossa ja maalla olevat luontokeskukset sekä autiotupaverkosto ja leiripaikat ovat palvelleet jo vuosia luonnossa kulkijoita. Nyt vähennetään 60 henkilöä palveluista. Esimerkiksi luontokeskus Sinisimpukkaa uhkaa sulkeminen ensi kesäksi. Tähän ei rahaa löydy, mutta

Sokerijuurikkaan viljelyä tuetaan 350 €/ha ja viljelyala on (2007) 16000 ha (kaikkiaan peltoja 2 000 000 ha). Muulle tuotannolle tuki vaihtelee 300€ tienoilla. Pelkän sokerijuurikkaan tuki on siis vähän enemmän kuin metsähallitukselta nipistetty summa. Suurin osa tuesta menee teollisuudelle.

Eniten tukea eli peräti 26 miljoonaa euroa keräsi Säkylässä sokeria valmistava Sucros.

Tuetaan tuotetta, joka aiheuttaa diabetes 2:sta ja lihottaa, mutta leikataan terveyden kannalta tarpeellisia menoja.
Diabetesliiton tuoreen tutkimuksen mukaan vuonna 2007 diabeteksen hoito maksoi 1350 miljoonaa euroa, kun kustannukset vuonna 1998 olivat 738 miljoonaa euroa.

Taitaa nipistetty 5 miljoonaa tuoda 50 miljoonan menot.

Viraston nettipalveluun on koottu joko osin tai EU:n kokonaan maksamat tuet. Näitä tukia maksettiin viime vuonna 1,54 miljardilla eurolla. Lisäksi jaettiin 560 miljoonaa euroa kansallista tukea. Kansallisia tukia ei julkisteta Mavin nettisivuilla, mutta ne saa pyydettäessä.

Kaikista näistä tuista huolimatta suomalainen ruoka on kallista tai ehkä juuri siksi onkin. Luonnossa liikkuminen on halpaa ja terveellistä. Merkillistä etteivät ministerit osaa valita, minne rahaa pannaan.

Miksi otin tähän maataloustuet? Koska huhu kertoo, että maatalousministeri on painostanut ympäristöministeriä vähentämään metsähallituksen kansallispuistoihin käyttämiä varoja.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat