Seuraa 
Viestejä45973

SPRn veripalvelu tiedottaa vähän väliä veripulasta ja ylensä viitataan sairaaloiden lisääntyneeseen veritarpeesen.

http://www.veripalvelu.fi/www/wwwroot

Mielestäni on kuitenkin erikoista että SPR myy luovutusverta ihan kenelle vaan, tosin yli 1000€/l ja vieläpä täysin eri nettiosoitteessa terveysportin kautta, johon ei ole pääsyä tuolta aiemmalta verenluovutussivustolta.

http://www.terveysportti.fi/kotisivut/d ... to2010.pdf

Rikkaat ihmiset säilyttävät omaa ja perheensä verta varalla mahdollisia kriisitilanteita varten. Joissain diplomaattiautoissa on verisäiliö aina mukana mahdollisia hätätilanteita varten. Veri on kansainvälinen bisnes.

http://www.bloodbook.com/business.html

Kannattaako siis verta luovuttaa?

Kommentit (5)

Ja kuinkas sattuikaan.. poliisi on aloittanut esitutkinnan veripalvelun väärinkäytöksistä. Veripalvelun johtaja Jukka Rautonen on vangittuna. Hän on antanut miljoonia Booz & Company -konsulttiyritykselle, jossa ennen työskenteli 'konsulttipalveluista'.

'Verenluovuttajia tarvitaan ihmishenkien pelastamiseksi joka päivä. Viime vuonnakin noin 160 000 ihmistä luovutti vertaan. Verestä ei makseta korvausta - SPR:n Veripalvelun tehtävä on puolestaan myydä verituotteet sairaaloille hinnalla, joka kattaa kulut.

Veripalvelu tekee arvokasta työtä, mutta kulissien takana kiehuu.

45 minuuttia -ohjelman saamien tietojen mukaan Veripalvelun johto syytää suuria summia rahaa kalliiseen konsulttityöhön. Läheltä tapahtumia seuranneet lähteet kertovat epämääräisistä projekteista, erittelemättömistä laskuista ja puuttuvista sopimuksista.'

Katso Salla Vuorikosken juttu osoitteesta
http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?1183098

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246

Eli konsulttiyritykselle on maksettu viikon työstä 675000€.

'Esimerkiksi vuonna 2009 Boozille maksettiin neljässä erässä yhteensä yli 675 000 euroa. Postissaan sisäiselle tarkastajalle Rautonen sanoo, että apua käytettiin kahteen asiaan: toimitusketjun ja asiakashallinnan kehittämiseen sekä uusien hoitomuotojen strategiaan.

Jälkimmäisessä kyse oli projektista, joka polkaistiin pystyyn pikaisesti kesällä 2009. Uusien hoitomuotojen strategian laatimiseen piti saada konsulttiapua, vaikka samaa työtä oli jo tehty talossa oman väen voimin. Mukaan tuotiin ruotsalainen Booz-konsultti. Noin kuukauden kestäneestä työstä Booz laskutti Veripalvelulta yhteensä yli 240 000 euroa. Elokuussa powerpoint-esitys esiteltiin johtoryhmälle.

Mihin kuluivat loput noin 450 000 euroa? 45 minuuttia tiedusteli Booz-työn määrää johtoryhmän jäseneltä, joka vastasi toimitusketjusta ja asiakashallinnasta vuonna 2009. Hän arvioi, että Boozin työtä oli korkeintaan yksi työviikko.

- En nyt tiedä, miksi hän vastaa näin. Ehkä hän ei näe sitä kaikkea työtä, jota Booz tekee siellä taustaorganisaatiossa, Rautonen sanoo.

Rautonen täydentää vielä, että lähes puolen miljoonan euron summassa onkin mukana myös edellisen vuoden laskutusta sekä jonkinlaista "sparrausta ja mentorointia".'

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... 09/1183545

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kuningas
Seuraa 
Viestejä1246

Veripalvelun johtaja Martti Syrjälä saa yli Euron jokaisesta verenluovutuksesta.

Palkka vuodessa yli 270 000 €

Luovutuksia vuodessa n. 210 000

Suomen sairaalat ostavat tarvitsemansa verivalmisteet Veripalvelusta.

Yksi punasoluvalmiste maksaa sairaaloille noin 100 €.  Silti ei pysty pyörittämään bisnestä kuin tappiolla kun rahat menee näille:

https://www.veripalvelu.fi/veripalvelu/organisaatio
 

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246

Tästäkään ei tuomiota tullut:

Veripalvelun raportista: Konsultti laskutti joululounaasta 5400 euroa

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013090117437254_uu.shtml

Syyttäjän arvion mukaan konsultti laskutti SPR:lta palveluista perusteetta satoja tuhansia euroja. Hankintoja ei kilpailutettu, ja niistä oli sovittu suullisesti.

Oikeus katsoi, että SPR:n Veripalvelussa oli kuitenkin ollut tapana hyväksyä suullisia sopimuksia.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/263202-hovioikeus-sprn-veripalv...

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Spanish Inquisitor Jr
Seuraa 
Viestejä3053

Asiaa sen enempää ymmärtämättä, luulisin että tietynlainen pöhöttyminen on aika monen hyväntekeväisyysjarjestön ym. ongelma. Taannoinhan Näkövammaisten Keskusliitolta vaadittiin takaisin RAY:n avustuksia:

Näkövammaisten avustusrahoilla palkattiin johtajia - "Tavalliset jäsenet kärsijöinä"

....

RAY:n valvontapäällikön Kristian Seemerin mukaan NKL:n avustus ei ole kohdentunut kentälle, vaikka kyseessä on kansalaisjärjestötoiminta.

- Tässä mielessä näkövammaiset ovat joutuneet kärsijöiksi avustusten kohdistamisen vuoksi. Kun hallinto on yliresursoitu, on se aina pois varsinaiselta toiminnan kohderyhmältä, Seemer toteaa.

Yksi syy avustuksen leikkaukseen oli luottamushenkilöille maksetut ylisuuret palkkiot. 70 000 euron palkkiopotti jaettiin 23 henkilön kesken

Liikaa johtajia

Liian suuri johtajien ja sihteerien määrä oli myös syynä avustusleikkauksiin. NKL on palkannut yleisavustuksella yhdeksän johtaja- tai päällikkönimikkeellä toimivaa henkilöä. Hallinnollisia sihteereitä tai assistentteja on palkattu 17.

- Meillä on tiedossa, että joissain tapauksissa samaa työtehtävää on hoitanut kaksi henkilöä, Seemer kertoo.

Boldaukset minun. Loput linkistä:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080520137021_uu.shtml

Tuo ylläoleva nyt hyvänä esimerkkinä, en edes viitsi kommentoida mitään, koska jokainen voi tehdä omat johtopäätökset ihan itse.

Vanha nimimerkki Spanish Inquisitor uudelleensyntyneenä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat