Seuraa 
Viestejä3164

ja tämäkin väittämä pätee vain, kun elämällemme välttämätöntä kaasuseosta hengitetään ympäriltämme - ei pullosta.
No, Eemeli-Kusti tuo aika usein minulle viestejä, joiden mukaan saan sitä sun tätä "ilmaiseksi". Yleensä kuitenkin jo tällaisessa kaupallisessa tiedotteessa selvitetään, mitä ilmaisen annin ilmaisuus minulta edellyttää.
Äsken havaitsin postilaatikossani oheisen viestin:

"Fri, 17 Sep 2010 04:50:41 +0200 (CEST)
Lähettäjä: "Vivasbazar.com"

Vastaanottaja: omaosoitteeni@postilootani.net

Vastausosoite: "Vivasbazar.com"

Otsikko: OmaEtuNimeni Olet saanut ilmaisen matkapuhelimen
Tämä viesti on kirjoitettu eri merkistöllä kuin mikä sinulla on käytössä. Jos viesti ei näy oikein, niin napauta tästä aukaistaksesi viestin uudessa ikkunassa.
Onnea OmaEtuNimeni!

Olet saanut ilmaisen Samsung-matkapuhelimen.

Saat sen ilman tilausmaksua tai muita vastaavia velvoitteita.

Kirjaudu siis sisään, jotta voimme lähettää uuden puhelimesi mahdollisimman pian.

- Klikkaa tästä! -
http://huuhaalinkkipoistettuneuvostaetteituoviruksia"

(Olen muokannut viestiä vain siten, ettei oma nimeni tai sähköpostiosoitteeni näy.)
Ilmaisia lounaita ei ole - eikä luultavasti lähes ilmaisia puhelimiakaan. Jään miettimään, mitä minulta edellytettäisiin, jos erehtyisin vastaamaan tähän sanomaan ja tilaamaan puhelimen pilahintaan...
En halua kokeilla, koska en tiedä, mitä taloudellisia seuraamuksia minulle koituisi!

Kommentit (6)

ovolo
Seuraa 
Viestejä6503
Otsikko: OmaEtuNimeni Olet saanut ilmaisen matkapuhelimen
Tämä viesti on kirjoitettu eri merkistöllä kuin mikä sinulla on käytössä. Jos viesti ei näy oikein, niin napauta tästä aukaistaksesi viestin uudessa ikkunassa.
Onnea OmaEtuNimeni!Vastaamalla (klikkaamalla) saisit luultavasti vain jonkun Troijan konin tai muun viruksen!

Olisko tuo joku fontteihin liittyvä haavoittuvuus, joka oli joku aika sitten esillä? Sen turva-aukon kautta uhrikoneella saa ajettua omia sovelluksiaan.

Viikonvaihteessa taas taistelin sukulaisteinin läppärin kimpussa. Oli näet asentanut "My Security Shield"- ohjelman, joka on huijausohjelma.
http://www.2-spyware.com/remove-my-security-shield.html

No sen ohjelman sai nettiohjeiden/ tarkoitukseen tehdyn poisto-ohjelman avulla pois, mutta sen jälkeen koneelle ei asentunut enää mikään oikea virusohjelma toimivaksi asti.

Seuraavalla kyläreissulla joutuu sitten asentamaan käyttiksen ja kaikki ohjelmat uusiksi (palautuslevyltä), koska se on helpoin tapa saada yllämainitun ohjelman sotkema kone/ rekisteritiedot kuntoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

Kiitti, ovolo, humoristisesta troijankoni- ym. selvityksestäsi. Tiesin entuudestaan tällaisten viestien vaarat enkä siis klikkaile niiden sisältämiä houkutuslintulinkkejä.
Mikähän aivokääpiö sähköaivo näitä suoltaa ... vai saattaako kyseessä olla eto elävän Homio sapiens -kumppanin biologisissa aivoissaan kehittelemä huijaus?

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Guarani River Oil
Poista toi linkki alotusviestistä jos on aito ettei kukaan vahingossakaan sitä mene klikkaamaan. Mato-armeija luikertaa satavarmasti koneelle jos näin tekee.

Linkin aitoutta en ruvennut testaamaan ... mutta eipä juolahtanut tohkeiseen mieleeni, että copy+paste -toiminnoin tälle palstalle jäljennetyn viestin sisältämä linkki yhä toimisi ja tässä tapauksessa tuhoisasti...Nyt linkki on korvattu taatusti toimimattomin versioin - vai olisiko Troijalainen Häijyläinen yhäkin minua, tietotekniikan tolloa, ovelampi?

On tää maailma ihmeellinen paikka.. Jotkut tajuavat roskapostin tarkoituksen n.1min jälkeen kun toisilla se ei näytä uppoavan. Ei senkään jälkeen kun ollaan postattu tede.fin foorumeille samat viestit viikon välein.
Kerron salaisuuden: Olet saanut roskapostia ja tulet sitä saamaan niin kauan kuin käytät nettiä.

Ps. rahaa saa kun käy töissä. Tai niin ne tuolla kaupungilla huhuilee.
Back to the year 2010:

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat