Seuraa 
Viestejä45973

Jokin aika sitten televisiossa oli äänestys, jossa kysyttiin kaikkien aikojen suurinta suomalaista henkilöä, jossa muuten Halonen oli viides (mitä merkittävää hän on positiivisessa mielessä tehnyt?). Tämä kuitenkin keskittyi lähinnä suomalaiseen näkökulmaan.

Kenen uskot olevan globaalista näkökulmasta katsoen kaikkein tunnetun suomalainen henkilö maailmalla?

Olisiko kyseessä joku urheilija (Lasse Viren, Mika Häkkinen, Matti Nykänen?) tai taiteilija (Jean Sibelius, Ville Valo, Aki Kaurismäki?) vai presidentti (Urho Kekkonen, C.G.E Mannerheim, Risto Ryti?) tai vaikkapa Linus Torvalds tai Mikael Agricola?

  • ylös 2
  • alas 7

Sivut

Kommentit (24)

Tällä hetkeä ehkä edelleen Mika Häkkinen, mutta mikan suomalaisuutta ja suomalaista elämää tuntee tuskin kukaan. Mika on mercedes ja mac laren. Ei tunnettu suomalainen tai tunnettu suomalaisuudestaan.

Sotilaiden keskuudessa joita maailmassa on arviolta miljardi, niin heidän joukossa tunnetuin on Lauri Törni tai Mannerheim.

Eikös Äiti Teresa ollut suomalainen nunna?

Kekkonen on varmasti tunnettu ryyppyveikkojen keskuudessa maailmalla.

Matti Nykänen tunnetaan Saksassa, Norjassa, Ruotsissa, Japanissa. Ei nyt niin ihmeellistä koko maailmankarttaa huomioon ottaen.

Jari Kurri ? kuka tiettää, joku suomalainen luonnontieteilijä. Tunnetaan pohjoisella pallonpuoliskolla joissakin jääkiekko kaupungeissa.

Pentti Hämäläinen olumpia kultaa 1952. Kuka, mitä ai nyrkkeilijä.

Mika Myllylä tunnetaan kalevalan tarustoista, sillä hän upposi suohon. Tunnetaan myös lähetyssaarnaajana useissa raamattupiireissä.

Ahti Saari tunnettu joka kolkassa poliittisessa eliitissä.

Eräs suomalainen laulaja, Karita Mattila maailmankuulu SUOMALAINEN OOPPERALAULAJA. Elitistisissä kuvioissa kaikki tuntevat.

Tony Halme eräs painia,Wbo-liiton maaailmanmestari nyrkkeilijä, henkivartia, stereoidihirviö, salakuljettaja, alkoholisti, narkkari, ammuskelija, KANSANEDUSTAJA, rattijuoppo, kirjailija, runoilija ja suomalainen vankilat kolunnut viikinki. Tunnetaan ulkomailla jossain, Suomessa kaikki. Muistoa kunnioittaen ehoo puolen jälkeen puolisuomea.

Yleisesti suomalaiset rallikuljettajat. Loisto porukkaa.

Talonmies Nyrönen, piikitteli Martti Vainiota 84 ja vaino oli valmis. Martti muistetaan vieläkin ainoana myrskyn nostattattaneena kärynneennä urheilijänä Los A:ssa

Juorusivuilta ja elokuvamaailmasta ei pidä väheksyä Renny Harlinia.

Ei ketään, joka tunnettaisiin laajaalaisesti kaikkialla. Minä olen kuitenkin tulossa ja lyön kaikki ällikällä. Lajini on ........

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eiköhän Sibelius kärkisijaa pidä, ainakin USA:ssa. Muualla maailmassa Häkkinen tai Räikkönen lienevät vahvoilla.

Jos kysytään kuka on maailmalla ollut kaikkien aikojen laajemmiten tunnettu suomalainen, niin veikkaisin kyllä Paavo Nurmea ja kakkosena saattaisi tulla Carl Gustav Mannerheim tai Urho Kekkonen.

Kävin syksyllä maaseutuvierailulla Porvoossa, jossa onnekseni tapasin innokkaan Porvoon Tuomiokirkkoseurakunta-aktiivin.

Hän kertoi, että jatkuvasti Porvooseen tulee bussilasteittain japanilaisia, nykyisin myös korealaisia ja kiinalaisiakin turisteja, jotka haluavat nähdä "Mika Hakkinen´s Church".

Innokkain japanilainen vaati, ja sai, järjestää omat häänsä aivan Häkkisten tapaan. Kirkkoon hommattiin sama pappi, samanlaiset kukkakoristeet ,jopa samat poliisit (useat jo eläkkeeltä) vartioimaan kirkkoa vihkitoimituksen ajaksi kuin Mika Hakkisellakin.

Limusiini, Haikon kartano ja tarjoilut olivat aivan samat kuin Häkkisillä, rahasta viis.

Joten vastaan:Häkkinen.

Muuten äänestäisin Linusta. Se kun on vielä niin söpö ja vaatimatonkin.

Veikkaanpa, että jalkapalloa seuraava Eurooppa ja Etelä-Amerikka tuntee Jari Litmasen kansallisuuden.

Saksalaiset ja Japanialaiset ainakin tietävät hra V. Valon.

Mutta koko ristuksen maailma tuntee J. Pukin, tuon lapin asukin. Joka on kotoisin joko napapiiriltä tai pohjoisnavalta, mutta on tietysti suomalainen.

Kysyin muuten eilen eräältä engelsmannilta (~40v), joka oli käymässä täälläpäin, että tietääkö hän, kuka tuo on? Osoitin elokuvateatterin ikkunassa olevaa Matti-mainosta. Kun koko nimi mainittiin, hän sanoi "Aa, think I've heard that". Ja kun nimi Eddie Edwards mainittiin, hän halusi lopettaa keskustelun aiheesta.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Älkää unohtako myöskään Jari Litmasta, kyllä hänet vieläkin maailmalla muistetaan.

Jos suomalaiset sukujuuret riittää suomalaisuuteen, Pamela Anderson on kärkisijoilla myös.

Yksi englantilainen yhdisti Kimi Räikkösen heti suomalaisuuteen ja Suomeen. Kertoi Räikkösen kielenkäytön olevan aika surkeaa. Tosin heti perään kehui hänen ajotaitojaan.

Tämää näin yksityishenkilön kertomana faktana.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Linus Torvaldsia veikkaisin, tiedä sitten, kuinka monet ulkomaalaiset tietävät, että hän on suomalainen. Eikös HIM ole kaikkien aikojen menestyinein suomalainen bändi ulkomailla, joten Ville Valo on varmasti hyvin lähellä kärkeä, ellei jopa ensimmäinen. Luulenpa, että nuo jääkiekko/jalkapallosankarit rajoittuvat aika "pienelle" alueelle. Tuskin Teemu Selännettäkään tunnetaan Länsi-Euroopassa, Etelä-Ameriikassa, Afrikassa tai Aasiassa.

Nämähän ovat tietty pelkkiä arvauksia.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Conan O'Brienin talk-shown Conan Hates My Homeland -sketseissä sanottua:
[list:ah4f4p57]-You've had over five thousand years of culture and the world's most famous Finn is still Huckleberry.[/list:u:ah4f4p57]

DedMoroz
Tove Jansson

Sibelius

Alvar Aalto

Tässä ollaan nähdäkseni oikeilla jäljillä. Kaikki klassikoita, jotka tunnetaan maailmalla todennäköisesti vielä sadan vuoden kuluttuakin, kun kaiken maailman autourheilusankarit ja popparijulkkikset ovat jo ajat sitten vaipuneet unhoon uusien idoleiden tieltä.

Sibelius lienee näistä, ellei kaikista, edelleen tunnetuin suomalainen maailmalla, ainakin jos arvioidaan tunnettuutta muutamankin kymmenen vuoden aikaperspektiivillä.

Väinämöinen ja sitte tää Joulupukki.

Heidät ovat kaikki tunteneet jo todella kauan ja varsinkin jälkimmäisellä on tunnettavuus taattu vielä vuosiksi eteenpäin

Matti "Paanala" Nykänen on varmasti
kuuluisimpia naisten pieksijöitä.

Pitäisi järjestää kisa, jossa etsitään suomesta nainen,
joka pärjää Masalle nyrkkitappelussa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä47426

Vaikea sanoa. Jos lukumääräisesti lasketaan, varmaan nuo moottoriurheilijat, jalkapalloilijat ja popmuusikot ovat tunnetuimpia, se kun on rahvaan huvia. Linus Torvalds lienee suurimmalle osalle ihmisiä umpituntematon, vaikka onkin varmaan hyvin tunnettu tietokoneihmisten piirissä. Samoin nuo Sibeliukset, oopperatähdet, arkkitehdit ja sotapäälliköt lienevät oman alansa pienen piirin juttuja. Suurin osa Euroopan nuorista on ehkä kuullut Mannerheimin mainittavan sivulauseessa koulun historiantunnilla, samalla tavoin kun meille mainittiin ehkä jonkin Romanian sotapäälikkö.

Toisaalta nuo pienen piirin elitistijulkkikset pitävät maineensa vuosikymmenestä ja jopa sadasta toiseen, kun noita massajulkkiksia tulee koko ajan lisää samalla kun vanhat vaipuvat unholaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat