Seuraa 
Viestejä45973

”Tiedotus”- eli propagandavälineiden vuosikymmeniä jatkuneen manipulaation ansiosta suurin osa länsimaalaisista elää täydellisessä uskossa rahan kaikkivaltiuteen. Materiaalinen yltäkylläisyys riittää sieluttomalle nykyihmiselle. Sielu ja mieli lepää kun saa ”raskaan” toimistossa istuskelun jälkeen levähtää uudelle huippumukavalle Ikea-sohvalle ja napsauttaa päälle seinänkokoinen taulutelevisio, joka mainoksineen ohjelmoi ”uhriinsa” yhä uusia ”tarpeita”. Uusia tarpeitakin pitää nykyään keksiä, sillä perustarpeet, kuten vesi, ruoka ja katto pään päällä ovat (lähes) itsestäänselvyyksiä. Ilman kännykkää tuli vielä hyvin toimeen kymmenen vuotta sitten, vaan tuleeko enää nykyään? Ihmiset tehdään totaalisen riippuvaisiksi näistä laitteista, jotka toimivat ehkä vuoden, kaksi. Sitä paitsi kännykkä ei ole vain kännykkä – se on myös sosiaalisen aseman mittari (Ennen sellainen oli rannekello) Viime viikolla vaimoni sanoi, ihmiset tuijottavat hänen kännykkäänsä kun se on niin vanha ja kälyinen.

Yhteiskunta, erityisesti suomalainen, perustuu kilpailuun. Tähän kilpailuun ajaudutaan jo lapsena, kun mennään kouluun. Koulutaipaleen päätteeksi oppilaille annetaan numerot osaamisestaan (eli siitä kuinka hyvin ”virallinen totuus” on heihin iskostunut) ja näitä numeroita he sitten vertailevat keskenään – tapahtuu jako ”vahvoihin” ja ”heikkoihin” ”Vahvat” saavat jatkaa opintojaan mahdollisesti korkeakoulussa ja luoda ”uran”. ”Heikot” saavat tyytyä siihen mitä heille jää: mielikuvitukseton ”paskaduuni” tai työttömyys ja sitä kautta syrjäytyminen ja alkoholismi. Koulujärjestelmä määrää ihmisen kohtalon ennen kuin lapsi ymmärtää kyseenalaistaa koko ”hauki on kala” –järjestelmää. Tämän järjestelmän tehtävänä ei ole opettaa ihmisiä ajattelemaan, vaan luomaan aivottomia robotteja markkinatalouden helvetillisiä rattaita varten. Koulutusjärjestelmämme tuottaa mielikuvituksettomia yhden asian taitajia. Insinöörin ei tarvitse osata maalata, muusikon ei tarvitse osata putkitöitä jne. Tämäkin vain sen takia, että koulutusohjelmat tungetaan täyteen turhaa sisältöä, kuten pakkoruotsia, omahyväisten ja nihilististen poliitikkojemme takia. Tämä yksipuolisuus kostautuu mm. kommunikaatiovaikeuksina eri alojen osaajien kesken.

Kommunikaatio ihmisten välillä on usein pinnallista, pelkkää viihdettä. Ihminen joka uskaltaa lausua ääneen ajatuksiansa, erityisesti uskontoa tai politiikka koskevia, herättää epäluuloja, eikä keskusteluun hänen kanssaan yleensä antauduta. Mahdollisesti pyritään osoittamaan tällaisen ihmisen ”tyhmyys” etsimällä aukkoja ja epäloogisuuksia merkityksettömistä sivuseikoista, ja näin unohtamalla koko keskustelun lähtökohta ja punainen lanka. Toinen vaihtoehto keskustelun tyrehdyttämiseksi (yleisempi) on myötäily, vaikka oltaisiin eri mieltä.
Kommunikaatiovaikeuksien syvyys tullaan näkemään tulevaisuudessa, kun oikeista sosiaalisista ja yhteiskunnallisista ongelmista pitää kyetä keskustelemaan rehellisesti. Esimerkiksi ydinenergian kannattavuudesta aletaan rehellisesti keskustella vasta sitten, kun ydinjätettä on kertynyt niin paljon että se on välitön uhka ihmiskunnalle ja luonnolle. Sitten, kun lähiomaisemme alkavat kuolla pahanlaatuisiin syöpiin ja lapsia syntyy yhä useammin epämuodostuneina. Ennen sitä on turha odottaa rehellistä keskustelua – markkinatalouden rattaat on pidettävä vauhdissa.

Ateistinen länsimaalainen ei tule pärjäämään elämän taistelussa, sillä maailma on järjetön. Järjenvastaisessa maailmassa usko järjenvastaiseen Jumalaan on viime kädessä ainoa todellinen turva ja eteenpäin vievä voima. Usko ei kaipaa todistusta Jumalan olemassaolosta: talibanisissien sokea usko on saanut Yhdysvaltojenkin huipputeknologisen sotilasmahdin nöyrtymään. Kun koittaa nälänhädän ja puutteen aika, kuka jaksaa kuunnella epätoivoista materialistia, nihilistiä, ateistia?

Kommentit (4)

Nykyaikainen materialistinen, nihilistinen ja ateistinen asenne juontaa juurensa kai siitä että ihmisille on vuosituhansia (pakko)syötetty kaikenlaisia hienoja ideologioita jumalista, paratiiseista, utopioista ja kaikesta muusta kivasta.

Kun ne väitteet ovat sitten osoittautuneet kaikeksi muuksi ja siinä samassa prosessissa on tapettu ja raiskattu miljoonia ihmisiä ja heidän maansa ja kotinsa on poltettu ja ryövätty niin ei kai liene mikään ihme että ihmiset ja kokonaiset yhteiskunnat kyynistyvät ja muuttuvat skeptisiksi kaikelle "suuremmalle".

Kun selviää että ne messiaat ja profeetat kullattuine lauseineen ovat samanlaisia hyväksikäyttäjiä kuin kaikki muutkin, tulee elämästä sitä pelkkää sielutonta selviytymistä, ja ainoa "jumaluus" on varallisuus ja kaikki kilpailevat siitä. Kylmä on maailma.

Kun koittaa hädän aika, voi olla miellyttävämpää kuunnella sitä jumalten valittua hippimessiasta joka lupaa ikuista elämää ja yltäkylläisyyttä kuin nihilististä ateistia joka varautuu aina pahimpaan eikä juuri toivoa anna, vaan keskittyy selviytymään seuraavaan päivään saakka. Vaan kumpi on parempi, epätoivo vai valheellinen toivo?

Toivoa tai ei, niin toivoa sopii. Ehkäpä joskus ihmiskunnan on mahdollista keskittyä myös yhteistyöhön ainaisen kilpailun lisäksi.

Syy nimenomaan on tuo. Käytetään elämä elämiseen, eikä jonkin psykoottisen elämänjälkeisten harhaluulojen valmisteluun. Ihmiskunta alkaa pikkuhiljaa tulla järkiinsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
myooppi
Seuraa 
Viestejä3521

Lukiopoikana tunsi suurta tyydytystä, kun lukiessa tähtitieteen kirjoja maailmankuva alkoi muodostua. Oli helppo huomata, että uskonto on huijausta. Oikeastaan uskonto on vain kirkon vallanpitoa ei niinkään enää nykyaikana taloudellisesti vaan lempeästi tai kovakouraisesti hengellisessä otteessa. Jotkin lahkot pitävät yhä myös taloudellisessa otteessa kannattajiaan.

Olemme tietenkin täysin riippuvaisia materiasta ja olemme materialisteja tahdomme tai ei riippumatta uskonnollisuudesta. On itsepetosta kieltää asia.

Nihilismi vaatii selvennystä

Tietoteoreettinen nihilismi kieltää totuuden tietämisen mahdollisuudenkin, arvoteoreettinen nihilismi eli arvonihilismi kieltää moraalisten arvojen, arvostusten tai normien pätevyyden tai mahdollisuuden. Poliittinen nihilismi torjuu vallitsevan yhteiskuntajärjestyksen täydellisesti.

Normeja on monenlaisia ja osa niistä tuleekin torjua järjettöminä. Osaan on pakko alistua, osan voi hyväksyä.

Onko ateisti muuta kuin nimittelyä niistä ihmisistä, jotka eivät välitä sellaisesta tiedosta, mitä ei voi aistein tai kokeita tekemällä havaita. Tekniikka on laajentanut tavattomasti aistiemme saavutuksia. Saamme havaintoja miltei koko sähkömagneettisen säteilyn alueelta. Kuten myös voimme havaita värähtelyjä laajalta alueelta. Näemme maailmankaikkeuden ilmiöitä kaukoputkilla ja atomimaailman ilmiöitä hiukkaskiihdyttimien avulla. Näemme jo hiukan aivojen toimintaa. Missään ei näy merkkiäkään jumalista. Ehkä jo muutamien vuosien kuluessa ratkeaa jumalien olemassaolo, millä tavalla jumala on olemassa joidenkin yksilöiden aivojen sähkötoiminnassa.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

Ääh, jumalat on symboleita jollekin käsittämättömälle, jota ei ole paremmin osattu sanoiksi pukea. Se on kuin unikuva, unen keino pukea tiedostamaton tietoisuuden sanoihin.

Nykyajan solvaaminen on muuten aina ollut muotia. Nyky-sitä, nyky-tätä. Materialismista ihmiset syyttelivät toisiaan jo antiikin aikana, varmasti ennenkin.

Kilpailuyhteiskunnan vaaroista olen samaa mieltä alkuperäisen kirjoittajan kanssa. Toki tämäkään ei ole nyky-ilmiö, vaan ihminen on aina ollut kilpailuhenkinen. Kuuluu osana elämänviettiin. Mutta asian tiedostaminen saattaisi ohjata muillekin urille kuin tällaiseen ihmisten määrittelyyn esim. kouluarvosanojen perusteella. Kilpailua näkyy tosin muuallakin, urheilu yksi räikeimmistä esimerkeistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat