Seuraa 
Viestejä45973

Oikeusministeriö siirtyi käyttämään muutama vuosi sitten toimisto-ohjelmanaan avoimen lähdekoodin OpenOfficea. Hankkeen projektipäällikkönä ollut Martti Karjalainen kertoo pian tarkastettavassa väitöskirjassaan prosessin kulusta ja kokemuksista. Väitöksessä kerrotaan myös, kuinka Microsoft yritti voimakkaasti vaikuttaa siihen, että OpenOfficen sijasta olisi käytetty sen omaa Office-pakettia.

Microsoft olisi kovin mielellään nähnyt, että oikeusministeriö olisi ottanut käyttöön sen uusimman Office-version. Aluksi ministeriötä yritettiin pehmittää lupaamalla siirtymän aiheuttaminen kehityskulujen maksamista.

Kun tämä naula ei vetänyt, yhtiö lähestyi toimitusjohtajatasolla ministeriön korkeinta johtoa, jolla sinänsä ei ole mitään tietotekniikka-asiantuntemusta. Tapaamisessa ministeriön johdolle annettiin 28-sivuinen asiakirja, jossa arvosteltiin ministeriön asiantuntijoiden laskelmia ja johtopäätöksiä.

Microsoftin ponnisteluista huolimatta oikeusministeriö päätyi OpenOfficeen, joka on nyt käytössä yli 10 000 työasemasta koostuvassa ympäristössä. Martti Karjalaisen väitöskirjan mukaan toteutus on onnistunut ja sillä on saavutettu miljoonien eurojen säästöt.

Yli 200-sivuisen englanninkielisen väitöskirjan voi pdf-muodossa ladata luettavakseen Tampereen yliopiston palvelimelta. Se tarkastetaan 15. lokakuuta.

Kommentit (5)

Varsin kiinnostava havainto, joka kertoo yhteiskunnallisesta ilmapiiristä paljon. Yritysten harjoittama painostus näyttää olevan "So What" ja "Who cares" juttu. Sen sijaan poliitikko-ressukat, tosin täysin aiheellisesti, saavat sapiskaa omasta säädyttömästä suhmuroinnistaan. Onko tämä tulkittava niin että suuren yhtiön edustama "markkinavoima" on saavuttanut jo niin jumalallisen mahdin, että sen edessä meidän kaikkien on syytä nöyrtyä? ASENTO! LAKKI - PÄÄSTÄ! LEPO!

Onko olemassa eettisiä pelisääntöjä siihen miten yritykset ja missä muodossa saavat harjoittaa vaikuttamista poliittisiin päättäjiin (ns. lobbaus)?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kse
Seuraa 
Viestejä1308

Onkos tämä mitään uutta?

Yleensä juotettavat lähteet ovat kertoneet, että, kun M$ ei tahtonut saada docx -tiedostoformaatille standardin asemaa SFS:ssä, niin ratkaiseviin kokouksiin ilmestyi yllättäin leegio uusia innokkaita jäseniä (edustajia M$-ratkaisukonsulttifirmoista), jotka kallistivat äänestyksen selvästi Mä$än eduksi. Yhtä yllättäin näitä uusia "innostuneita" jäseniä ei ole nähty äänestyksen jälkeen enää yhdessäkään kokouksessa eikä heiltä muutenkaan ole kuulunut minkään laista kontribuuttia.

Samaa vyörytystä Mälli$hit on kuuleman mukaan yrittänyt hyvin monissa muissakin kansallisissa standardisointiorganisaatioissa - tavoitteenaan tietysti saada docx -sekasotkulle ISO-leima.

Anonyymi mielipide 15 mg

Mahdolliset haittavaikutukset

Sairauden tunne, suun kuivuminen, lisääntynyt hikoilu, näköhäiriöt, ärtyneisyys, unihäiriöt, masennus, pyörtyminen, hegenahdistus, oksentelu, ripuli, hiustenlähtö, impotenssi ja gynekomastia.

Kiinnostavaa on myös se valtava "osaajien" virta joka kulkee Microsoftista puolueisiin, organisaatioihin ja kilpaileviin yrityksiin. Ja päinvastoin. Näistä sitten ottakoot joku selvää mikä näiden henkilöiden suhde Microsoftiin on ennen ja jälkeen työpaikan vaihdon.

Mikael Jungner (MS-YLE-SDP), Mikko Alkio (MS-KESK), Paul Maritz (MS-VMWare), ...

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
ralf64
Kiinnostavaa on myös se valtava "osaajien" virta joka kulkee Microsoftista puolueisiin, organisaatioihin ja kilpaileviin yrityksiin.MInusta kristinuskon tulee siirtyä samalla lailla perintönä sukupolvelta toiselle myös jatkossa ja tälle kasvatukselle tulee antaa yleinen, mutta laaja ja monipuolinen tuki.

Kannatan kristinuskon lisääntymistä kaikkialla hallinnossa. Toivon, että sillä on vaikutusta ja miksipä ei olisi?

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat