Seuraa 
Viestejä4720

Joillakin päihdeaineiden käyttäjillä esiintyy paranoidisuutta eli vainoharhaisuutta esim. sen tyylisesti, että amfetamiinia jatkuvasti käyttävällä jossain vaiheessa alkaa olla painostavia tuntemuksia poliisien yms. olemisesta jäljillään ja kuvitelmia siitä, että vakoilevat heitä erilaisten elektroniikkavälineiden kautta. Tästä syystä johtuen sitten ko. vaiheeseen ehtineet henkilöt pyrkivät pääsemään eroon kaikesta elektroniikkaan liittyvästä omistustavarasta kuten esim. kelloista, kännyköistä yms. vastaavista tuotteista. Heidän tapauksessaan harhoilla on tietyssä mielessä perustaa sen suhteen, että virkavalta heidät mielellään pakkohoitoon ohjaisi jo siitäkin syystä, että ko. aine on fyysisen riippuvaisuuden aiheuttamisen lisäksi myös vahvan psyykkisen riippuvaisuuden aiheuttaja, josta syystä sitten usein palataan käyttämään samaa ainetta uudestaan, vaikka oltaisiin fyysisesti siitä päästy eroon. Todellisuudessa tietenkään ei ole mahdollista ketään tavallista heppua tai mimmiä alkaa elektronisten laitteiden kautta vakoilemaankaan jo ihan laillisten perustelujen pohjalta ja mahtaako sitten olla mahdollista sellaista käyttäjää löytääkään esim. ensikertalaisen ollessa kyseessä saati pystyä peukaloimaan ko. henkilön elektroniikkatuotteita laaja-alaisesti huomiota herättämättä.

Mielenkiintoani herättävät enemmänkin tapaukset, joissa vainoharhaisuutta aiheuttavien päihteiden osuutta ei ole, mutta henkilö silti jostain syystä olettaa olevansa ympäristön tarkkailtavana milloin minkäkin tyyppisin elektronisin vehkein tai näkee/kuvittelee salaliittoja olevan ympärillään pilvin pimein. Mistä syntyy oletus, että ihan tavallista pahemmin minkäänlaisia erityislahjakkuuksia omaamatonta henkilöä vakoiltaisiin tai joku tietty taho tahtoisi juuri tälle henkilölle pahaa? Usein näissä uskomuksissa ko. henkilöiden juttujen perusteella heillä on erityisasema ja ovat tärkeitä näille oletetuille vakoileville tahoille, vaikka käytännössä ympäristön silmin nähden eivät pahemmin poikkea tavallisesta tallaajasta, joten miten heidän mielensä pystyy luomaan sen tyyppisen kuvitelman, että olisivat erityisiä, mutta selittelemättä sitä erityisyyttä ko. henkilöille. Mistä johtuu kyvyttömyys nähdä todellisuutta esim. näiden salaliittouskomuksien suhteen ja niiden uskomuksiensa todellista todistearvoa asiantuntijatason tyyppisen tasoisten todisteiden edessä?

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Kommentit (8)

[size=150:34ifre4n] Supo tutkii työnhakijoiden taustat yhä useammin[/size:34ifre4n]
Maanantai 3.5.2010 klo 05.21
Suojelupoliisin yrityksille tekemät henkilöstöturvallisuusselvitykset ovat lisääntyneet, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Selvityksiä tehtiin viime vuonna yli 11 000, kun vuonna 2004 määrä oli noin 5 600.
Turvallisuusselvityksessä tarkastellaan virkaan tai muuhun tehtävään hakevan henkilön taustoja. Tietojen perusteella arvioidaan työnhakijan luotettavuutta.
Supon mukaan noin kahdella prosentilla hakijoista on taustoissaan sellaista tietoa, joka on työtehtävän kannalta merkityksellistä.
- Sehän on aina tapauskohtainen arviointi sen mukaan millaiseen tehtävään henkilö hakee ja millaiseen tietoon hän pääsee siellä käsiksi, Suojelupoliisin lausuntotoimiston päällikkö Lotta Lampela sanoo.
Suomalaiset yritykset suojaavat Supon mukaan hyvin työnhakijoista saadut salassapidettävät tiedot.

Mietin vaan, että pitäisiköhän psykiatriaakin hieman päivittää tämän nykyisen nopean teknologian kehittymisen myötä, jottei psykiatria vaan jää ajasta jälkeen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
deepndark
Seuraa 
Viestejä2645

Sanoin kerran lääkäreille että "Eihän ihmiset oo niin pahoja että implantoisi ketään ja kiduttaisi ihmisiä" Sitten kuitenkin yritin saada sarkasmia ja ironiaa esiin että he ovat vieläkin pahempia.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Kun mieli on sairas, se teettää sairaita kuvitelmia. Murtunut jalka ei toimi normaalisti, eikä murtunut psyyke pysty sen parempaan. Ero on vain siinä, miten se näkyy ulospäin.

Stinger
Joillakin päihdeaineiden käyttäjillä esiintyy paranoidisuutta eli vainoharhaisuutta esim. sen tyylisesti, että amfetamiinia jatkuvasti käyttävällä jossain vaiheessa alkaa olla painostavia tuntemuksia poliisien yms. olemisesta jäljillään ja kuvitelmia siitä, että vakoilevat heitä erilaisten elektroniikkavälineiden kautta.

Nuo mömmöt, kuten hassikset ja LSD:tkin varmasti aiheuttavat skitsofreniaa. Ne aiheuttavat sitä myös sosiaalisesti, kun on todellinen syykin pelätä vahtimista ja vainoamista. Siitähän ei rehellisen kansalaisen niinkään tarvitse kuollakseen välittää sen enempää viranomaisten kuin (muiden) roistojenkaan taholta. Ne aiheuttavat ongelmia myös biososiaalisesti aiheuttamalla fysiologisia vammoja, jotka edelleen aiheuttavat psyykkisiä ja psykiatrisia sellaisia.

Henkilö voi olla sillä tavalla "paranoidinen persoonallisuus", että on voinut fikseerautua pitämään aina jotakin "vainoa" "oletusarvona" muiden taholta, vaikka ei olisikaan varsinaisesti mitenkään hullu eikä mielisairas.

Unettomuus, huonosti nukkuminen, liika valvominen, se voi olla syy ihan sinälläänkin ilman päihteitä tai piristeitä.

Kun ihminen ei saa riittävästi lepoa se alkaa vaikuttaa aivotoimintaan.

Oon itte nuorempana, n. kolmikymppisenä niin stressaavassa elämänvaiheessa että päädyin melko psykoottiseen olotilaan. Yöt meni valvoessa, uni ei tullut vaikka miten koitin rentoutua käymällä lenkillä, saunoa ja puuhastella.. Pikkuhiljaa vaan stressi otti yliotteen ja olin kyvytön nukkumaan.

Oli se hirveetä!
Ilman asiantuntevaa lääkäriä en olis varmaankaan selvinnyt siitä. Onneks en ollut muuten sekaisin ja älysin itte varata lääkäriajan, mennä sinne ihan itte ja sieltä kipitin kiireenkaupalla apteekkiin hakeen määrätyt paniikkihäiriölääkkeet.

Olletikin meillä autisminkirjoisilla kuin myös keskittymishäiriöitä potevilla ylivilkkailla, ehkä joillakin erittäin voimakkaan temperamentin omaavilla, silläviisiä poikkeavilla, joilla on alhainen stressinsieto, nopeita mielialavaihteluita, yms. - meillä voi olla erittäin voimakas alttius monenmoisiin häiriöihin.. Tai "voi", onhan sitä tutkittukin ja tiedetään että on.

Neurologisesti tyypilliset on siis paremmin turvassa mutta eihän se sitä tarkoita että kukaan kestää mitätahansa.

Päihteitä ei kestä kukaan paljoa. Ne vaikuttaa jokaiseen samalla tavalla. Erohan on vaan herkkyydessä. Yksilötasolla määrät voi vaihdella miten paljon voi käyttää jotakin ennekuin se alkaa haitata mutta runsas ja jatkuva käyttö vaikuttaa ihan jokaisella.

Tietenkin esiin nousee kysymys: "Miksi käyttää päihteitä?"

Ihan semmonen tavis perusterve neurotyypillinen kaiketi käyttää vaan hillitysti. Ottaa lasillisen onnittelumaljana, ottaa pari lasia hyvää viiniä tai tilkan konjakkia seurustelujuomana tai itsekseen iltasella takkatulensa äärellä. Semmosille ihmisillehän sitä suotuu maallistakin hyvää monimuotoisesti, joilla kohtuus on jo luonteessaan perimän mukana. Toisin on reppanoiden laita.. niiden ah niin säälittävien ihmispolojen, joille kohtalo on varannut jo lastentarhaan Ritaliinit että pärjää edes jotenkin, tai sitten ei edes ole mitään muuta kuin ahdistusta päivästä toiseen.. vuodesta tosieen.. epäonnistumista ja kaltoinkohtelua ja tietenkin puitteissa, joihin vois puuttua eläinsuojeluviranomaisetkin jos sellaisia olis jossakin..

Syyt on joskus syvällä siellä mihin ei silmä nää. Syntymää edeltävässä ajassa. Sukusoluissa salassa suojassa jopa tieteeltä. Mikään kun ei automaattisesti taida periytyä niin että ennalta näkis kukaan niin että vois perhesuunnittelun viedä.. ööh.. natsismiin.. Perhesäännöstely, parinvalinta, elämänsuunnittelu on ihan ok. mutta ei sitä taida kukaan osata ennakoida kuitenkaan että onko raskauden seurauksena millainen lapsi?
Todennäköistä on että jos lähisuvuissa ei ole jotakin niin sitä ei ole lapsellakaan.

Muttamutta.. voi ne syyt olla semmosiakin että ne löytää keittiöpsykologikin.

Lama-aikana tehdään enemmän itsareita.
Ympäristö vaikuttaa fifty/fifty ja niikin että juurikin ne, jotka noususuhdanteessa voi keskittyä tekemään vaikka tuottoisaa bisnestä, he voivat retkahtaa ryyppäämään ihan vaan siks että ensin tulee konkurssi, sitten lähtee puoliso, joka ei kestäkkään siinä kotinurkissä pyörivää rahatonta raukkaa, joka työnarkomaa..

Hm.. hetkinen? Onko loppujenlopuksi ketään ns. normaalia?
Melkein mikätahansa voi johtaa paranoidisuuteenkin?

Pelkästään sekin että ihan sattuman kauppaa tai vaikka omaa erinomaisuuttaan alkaa pärjätä tosi hyvin. Voittoa tulee ja omaisuutta alkaa karttua. Ja kateellisia tulee yhä vaan enemmän. Yhä suuremmaksi kasvaa uhka siitä että muut alkavat taktikoiden yrittää osingoille.
Lopulta vaurastunut voi olla varuillaan joka suuntaan. Muuttaa jonnekkin syrjään tai asuinalueelle, jossa asuu vaan muita äveriäitä. Ympärille muurit, poliiseja, kotiin hälyttimiä, vartiokoiria ja aseet. Lapset viedään kouluun autolla ettei niitä matkalla kaappaa joku köyhä narkomaani lunnasrahojen toivossa. Lenkkipolku vaihtuu omien suojamuurien sisällä olevaan kuntosaliin ja lopulta onkin edessä loputon taistelu omaisuuden säilyttämisestä, sen arvonnoususta, voiton lisäämisestä..

Paranoidisuutta on monenmoista.
Jotkut on jo lapsesta asti hillittömiä kilpailijoita. Näkevät sisaruksensa tai leikkotoverinsa vain kilpailevina "agentteina", jotka on epäluotettavia..
En tiä onko toi tyypillistä esikoisille, jotka totuu olemaan ainoita lapsia mutta joutuvat luopumaan osastaan, eduistaan, joutuvat vielä huolehtimaan pienemmistään,..?
Vai onko se niin kuin tiedetutkijat väittää että sekin ois jotenkin perinnöllistä?

Syitä .. huh, niitä taitaa olla paljon enemmän kuin äkikseltään osaa hahmottaa.

Jotkut voi elää ihan suht hyvän elämän mutta puolison menettäminen voi aiheuttaa psykoosin, josta ei toivukkaan koskaan. Ihmisen elämähän voi rakentua täysin toisen ihmisen varaan ja kun sitten ei olekkaan sitä toista, kaikki voi romahtaa.

Päihteillä ja piristeillä voidaan kuitenkin rappiota nopeuttaa huimasti, sitä ei pidä ikinä väheksyä eikä siitä saa vaieta.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Arkkis
Stinger
Joillakin päihdeaineiden käyttäjillä esiintyy paranoidisuutta eli vainoharhaisuutta esim. sen tyylisesti, että amfetamiinia jatkuvasti käyttävällä jossain vaiheessa alkaa olla painostavia tuntemuksia poliisien yms. olemisesta jäljillään ja kuvitelmia siitä, että vakoilevat heitä erilaisten elektroniikkavälineiden kautta.

Nuo mömmöt, kuten hassikset ja LSD:tkin varmasti aiheuttavat skitsofreniaa. Ne aiheuttavat sitä myös sosiaalisesti, kun on todellinen syykin pelätä vahtimista ja vainoamista. Siitähän ei rehellisen kansalaisen niinkään tarvitse kuollakseen välittää sen enempää viranomaisten kuin (muiden) roistojenkaan taholta. Ne aiheuttavat ongelmia myös biososiaalisesti aiheuttamalla fysiologisia vammoja, jotka edelleen aiheuttavat psyykkisiä ja psykiatrisia sellaisia.

Henkilö voi olla sillä tavalla "paranoidinen persoonallisuus", että on voinut fikseerautua pitämään aina jotakin "vainoa" "oletusarvona" muiden taholta, vaikka ei olisikaan varsinaisesti mitenkään hullu eikä mielisairas.


Pakko huomauttaa tähän, että mömmöt voivat myös aiheuttaa psykooseja ja orgaanisia psykooseja olematta kuitenkaan skitsofreniaa.

Mitä tulee paranoiaan niin ainakin kemikaalin sen määrään, kestoon ja laatuun vaikuttavat. Toiset kiihdyttävästi ja toiset hillitsevästi. Sitten muu aivokemia vaikuttaa kanssa, mutta sitä ei tiedetä että aiheuttaako poikkeava aivokemia paranoiaa vai paranoia poikkeavaa aivokemiaa.

Sitten tuolta geeniperimästä löytyy osa syyllisistä kanssa.

Ja sitten on stressi-haavoittuvuusmalli.

Hämmentää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat