Seuraa 
Viestejä45973

"Kaikki Android-valmistajat ovat housuihinsa pissiviä pikkupoikia"

Ei jumalauta, Nokian johtaja laukoo tuollaisia. Kannattaisi ehkä vähän miettiä mitä sanoo.

http://www.engadget.com/2010/09/21/ce-o ... s-like-pe/

Tuo kyllä selittää hyvin, miksi Nokian strategiat ovat niin omituisia mitä ovat. Vanjoki siis kuvittelee käyttöjärjestelmän ratkaisevan jotain?

Eikö Nokiasta pitänyt tulla palvelutalo?

Koitetaanpas yhdessä, huudetaanpa kaikki siellä Nokialla että: "web services, services, services"

(Eikä "operating systems, systems, and systems" - se on virheellinen huuto ja johtaa vain turmioon)

Jokin on nyt mennyt pahasti pieleen Nokialla? Johto on ihan täysin kuutamolla ideoineen ja puheineen. No, onneksi Vanjoki ei kauaa enää ole tuolla kekkuloimassa. Voi olla vaikea löytää tuon tyypin uutta duunia ainakaan Suomen ulkopuolelta.

Vanjoella taitaa olla pakkosauma lähteä. Uusi pääjohtaja kuitenkin huomaa kohta, minkä Anssi on pistänyt aivan pilalle. Nokia menettää miljardikaupalla bisnestä koko ajan. Vain sen vuoksi, kun Vanjoella on ollut joku sairas päähänpinttymä ripustautua 10 vuotta vanhaan softaan kuvitellen sen olevan joku gamemaker.... Tämmöisiä meillä on sitten johtajana!

FT: "It is the big question facing Nokia: should the company give up on its own software and put Google’s Android operating system on its phones instead? Combining Nokia’s great hardware with Google’s great software would do wonders for sales. As for margins, Nokia sinks a tenth of its handset division’s revenue into research and development, three times as much as Apple. UBS reckons Nokia could cut annual R&D spending by about €1bn a year if it stopped working on software, lifting the division’s operating margin by 400 basis points"

Nokia kaataa omaisuuksia TK-budjettiin - joka tuottaa lähinnä pelkkää paskaa kuten Symbian jne.

Sivut

Kommentit (35)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Vanjoki on äijä! Mä tykkään!

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitään järkeä kulkea maailmalla aukomassa päätään tuolla lailla (vaikka olisi oikeassakin), ei ole. Sillä tekee vain hallaa asialleen - olipa se mikä tahansa.

Mies on kyllä noteerattu Suuressa maailmassa. Mutta ei välttämättä positiivisessa hengessä: http://vanjoking.com/

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
hOx
Mitään järkeä kulkea maailmalla aukomassa päätään tuolla lailla (vaikka olisi oikeassakin), ei ole. Sillä tekee vain hallaa asialleen - olipa se mikä tahansa.
Mistä lähtien huumorista on ollut vain hallaa?

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Ja jälleen kerran hOxin valikoiva sanasokeus iskee:

To be honest, there's a legitimate point behind this trash talk, as the FT notes some analysts agree with Anssi that relying on Android as the universal OS may lead to "permanently low profitability" with users failing to distinguish between different brands if they all offer the same experience.Totta puhuaksemme, kaiken tuon roskanpuhumisen takana on puolikas totuutta, johon myös jotkut analyytikot yhtyvät: Androidiin tukeutuminen universaalina käyttöjärjestelmänä voi johtaa pysyvästi mataliin katteisiin, koska käyttäjät eivät enää erota eri merkkejä toisistaan kun ne kaikki tarjoavat saman käyttökokemuksen.Tuon ongelman välttämiseksi puhelinvalmistajien intresseissä on fragmentoida Android niin ettei se olekaan sama puhelimesta toiseen, jolloin taas koko Androidin hyöty on kyseenalainen koska sen tehtäväksi jäisi vain kernelin hommat.

Linuxin kanssa on se jännä homma pelata, että suurin työ ei ole sen kernelin soveltaminen omaan laitteeseen, vaan ne ajurit jotka pitää tehdä joka tapauksessa, ja käyttöliittymän suunnittelu. Jos Androidia ei valita sen "Google Experience (tm)" takia, niin silloin on ihan yhtä suuri työ vääntää jostain Meegosta käyttis puhelimeen kuin Androidistakin, paitsi sillä erolla että lankoja ei enää pitele Google vaan puhelinfirma itse.

Eihän Googlenkaan suurin panos Androidissa ole sen käyttöjärjestelmän sovittaminen puhelimeen, vaan sen käyttöliittymäkerroksen ja rajapintojen tuunaus. Jos esimerkiksi Nokialla on jo Qt jota se aikoo käyttää, ja oma käyttöliittymä jota se aikoo käyttää, se on ihan sama minkä nimisen Linuxin päällä se sitä ajaa koska ne kaikki toimivat samoin.

Veikko
Jos Androidia ei valita sen "Google Experience (tm)" takia, niin silloin on ihan yhtä suuri työ vääntää jostain Meegosta käyttis puhelimeen kuin Androidistakin, paitsi sillä erolla että lankoja ei enää pitele Google vaan puhelinfirma itse.Kerrotko, mitä sillä "lankojen itsepitämisellä" mukamas voitetaan?

Tämä on jäänyt minulle suureksi arvoitukseksi.

Jos kerran firma tähtää palvelufirmaksi (omien sanojensa mukaan), niin mitä paskaa se turaa aikaansa käyttisten kanssa?

Googlestakin tuli suuri eikä se omistanut ainuttakaan käyttistä. Käyttikset ovat sille tulleet vasta myöhemmäksi pakkomielteeksi - ja lähinnä vain Microsoftia kiusatakseen - eli katkoakseen porttaaleissa hyökkäystä yrittävän MSFT:n "syöttöletkuja" Google tekee kaikelanista kivaa kuten pukkaa Officepaketin kilpailijaa tai omaa käyttistä. (Google on ollut suuri Linuxin rahoittaja läpi aikain, huvikseen)

Jos analysoidaan Netin suurimpia palvelutaloja, niin listaatko minulle mitkä käyttikset he omistavat tai kuvittelevat omistavansa:

Ebay? Montako käyttistä portofoliossa?

Amazon? Anyone, kuullut koskaan Amazonin käyttiksestä?

Yahoo? Missä on Yahoon käyttis?

Kyllä fixoituminen käyttisten kanssa nysväämiseen on niin nokialaista insinööri-nörttiä, ettei tosikaan. Businessyitä moiselle nyherrykselle ei löydy.

hOx
Saw
Mistä lähtien huumorista on ollut vain hallaa?Siitä lähtien kun kukaan ei käsitä sitä huumoriksi.Ongelma oli lähinnä tuo Vanjoen käyttämä vertauskuva, jonka kaikki Suomessa kyllä ymmärtävät, mutta ikävä kyllä se ei käänny englanniksi ihan sana sanalta...

Tässä viisaus, painakaa mieleen:

[size=200:1nixv8rq]OIKEA nettipalvelutalo ei tarvitse käyttiksiä MIHINKÄÄN.[/size:1nixv8rq]

Eihän logistiikkafirmakaan rupea rakentamaan maanteitä.

ZiPA
Ongelma oli lähinnä tuo Vanjoen käyttämä vertauskuva, jonka kaikki Suomessa kyllä ymmärtävät, mutta ikävä kyllä se ei käänny englanniksi ihan sana sanalta...Suomalaisena minä kyllä käsitän vertauskuvan mitä Vanjoki yritti tavoitella. Ulkosuomalaisena, anglosaksisessa kulttuurissa kasvaneena tajuan myös minkä norsu-lasikaupassa-olen-täysi-possu efektin kaveri saa aikaan noilla kolisteluillaan. Ehkä niitä Suomessa pidetään "hauskoina" tai "kovan jätkän" merkkeinä, mutta ei täällä.

Idiootin itsestään kykenee tekemään anglosaksisissa maissa vain kerran. Sen jälkeen siitä lokerosta ei pääse pois eikä kukaan halua olla kanssasi tekemisissä. Joten neuvoni on: jos ette tiedä mitä sanoa tai epäilette ettei se mene putkeen, pitäkää turpa kiinni. Se ei ole koskaan moka edes tässä kulttuurissa. Sen sijaan möläyttelyä pidetään alempaan intelligenssiluokkaan ja sosiaaliluokkaan kuuluvana piirteenä. Ihminen, joka ei ole saanut sivistystä ja oppinut harkintaa...sellainen ei halua täällä kukaan olla joka on jotain. Believe me.

Jos haluaa mellastaa suorapuheisena, niin kannattaa tehdä se anonyyminä netissä

Kukaan ei ota Vanjoen kaltaisia puhuvaa ihmistä tosissaan näissä kultuureissa tuollaisten lärväysten jälkeen. Ovet tärkeille päättäjille sulkeutuvat.

Eipä ihme, ettei vienti Yhdysvaltoihin koskaan oikein auennut.

Syy löytyy Keilaniemessä peilistä.

One who is not joking.

hOx
Eihän logistiikkafirmakaan rupea rakentamaan maanteitä.Alkaa, jos se tarkoittaa sille kustannussäästöjä ja enempi voittoja kuin mitä se siihen menettää. Olis melko typerä logistiikkafirma joka ei siinä tilanteessa pystyessään tekisi itselleen maantietä.

Androidhan ei ole avoin kuin kernelin osalta, ja kernelin saa täysin ilmaiseksi muutenkin, joten miksi Nokia haluaisi hyppiä Googlen pillin mukaan, kun Googlen intressit palvelujen tarjoana ovat suoraan kilpailussa Nokian intressejen kanssa?

Googlen käyttis, Googlen palvelut. Nokian käyttis, Nokian palvelut. Androidilla esimerkiksi softat ostetaan Googlen kaupasta, eikä Nokian kaupasta. Kelle sitten kymmenykset lasketaan?

Simple as that.

Sen takiahan Google itsekin väsää käyttiksiä ja selaimia, vaikka onkin vain "palvelutalo".

Veikko
Alkaa, jos se tarkoittaa sille kustannussäästöjä ja enempi voittoja kuin mitä se siihen menettää.Android on ilmainen. Nokiallekin. Joten vertauskuvasi ei toimi.

Meegosta ja Symbianista on Nokialle on vain kustannuksia.

Olet myös väärässä siinä, että "Googlen käyttis->Googlen palvelut".

Androidissa ei ole niin yhtään mikään, mikä estäisi tekemästä siihen päälle liittymän omaan softakauppaan. Tai vaikka Ovi-palveluhin.

No, kyllähän se sen karttafirman loppulaskustakin nähtiin, ettei laskutaito ole ollut the OPK Dream Teamin suurimpia vahvuuksia. Toivottavasti suunta muuttuu, kun johto vaihtuu.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Veikko
Kelle sitten kymmenykset lasketaan?

Eiköhän ne kymmenykset mene niille, jotka saavat tuotteensa kaupaksi. Joillakin on vaikeuksia saada tuotettaan edes kauppoihin asti.

We're all mad here.

hOx

Android on ilmainen. Nokiallekin. Joten vertauskuvasi ei toimi.

Meegosta ja Symbianista on Nokialle on vain kustannuksia.
Android on ilmainen vain silloin jos Nokia ei tee sille mitään vaan laittaa sen sellaisenaan sisään, jolloin Nokialaisesta tulee pelkkä geneerinen puhelin ja voitot romahtavat samantien kun markkinoilla on n+1 kappaletta samanlaisia Google(tm) matkapuhelimia jotka eivät eroa toisistaan muuten kuin nimen ja kuoren värin suhteen.

Silloin muuten markkinat siirtyvät hyvillä tuotteilla kilpailun sijaan huonoilla tuotteilla hintakilpailuun, aivan kuin PC markkinoillakin jossa laatu on täyttä kuraa kautta linjan kun katteet mitataan promilleissa. Esim. 1/4 HP läppäreistä hajoaa 3 vuoden sisällä ja parhaimmallakin valmistajalla joka kuudes kone on sökö siihen mennessä. (Ps. Edes Apple ei ole kärkikolmikossa laadun suhteen, koska miksi tehdä hyvää kun huonokin myy?)

Siinä käyttöjärjestelmässä maksaa
-laiteajurien kirjoittaminen
-rajapintojen sovittaminen
-käyttöliittymän suunnittelu ja sovittaminen

Nämä kaikki pitää tehdä myös Androidille jos Nokia haluaa tehdä siitä omanlaisensa ja siten erottua muista valmistajista. Linuxi on muuten ilmainen koska sitä kerneliä ei tarvitse keksiä uusiksi.

Mietippä mitä tapahtuisi esimerkiksi Applen myynnille, jos se luopuisi OSX:stä ja asentaisi mäkkeihin Windowsin? Silloinhan se olisi vain helvetin kallis PC. Microsoftin markkinointistrategia Yhdysvalloissa onkin nimenomaan ollut korostaa sitä seikkaa, että Windowsin kanssa sinun ei tarvitse ostaa "ylihintaista" rautaa kun kaikki PC:t pyörittävät Windowsia.

Googlen strategia Androidin kanssa on täsmälleen sama: Valitsemalla Androidin sinun ei tarvitse ostaa kallista Nokialaista kun tämä halpa Korealainen puhelin tekee täsmälleen samat asiat (eli voit käyttää rahasi mielummin ostamalla Googlen verkkokaupasta ohjelmistoja ja Googlen palveluita).

Strategia ei tietenkään toimi jos Nokialla onkin tarjolla oma käyttiksensä jossa on omanlaisensa käyttökokemus ja omat palvelut ja sovellukset ja mahdollisuutensa.

Veikko

Siinä käyttöjärjestelmässä maksaa
-laiteajurien kirjoittaminen
-rajapintojen sovittaminen
-käyttöliittymän suunnittelu ja sovittaminenKaikki tuo on kuitenkin pähkinöitä verrattuna siihen mitä Symbian^3:n, Symbian^4:n ja Meegon vääntö maksaa (kaikki ovat eri koodilinjan käyttiksiä). Nokialle ei riitä edes rahan haaskaus yhteen käyttikseen, niitä työnnetään peräti neljään! (Vanhaa S60:stäkin olisi syytä tukea tai vanhat asiakkaat suuttuu)

Mietippä mitä tapahtuisi esimerkiksi Applen myynnille, jos se luopuisi OSX:stä ja asentaisi mäkkeihin Windowsin?Okei, jos Applea kerran apinoitte, niin apinoipaaka sitten se, mikä on Applen elämäneliksiiri: Visionäärinen johtaja (guru) ja ääretön intohimo tehdä kaikki PAREMMIN kuin kukaan muu. Nokialla ei ole kumpaakaan assettia. Veikkaan yritystänne apinoida Applea maailmanhistorian täydellisimmäksi FLOPIKSI.

Googlen strategia Androidin kanssa on täsmälleen sama: Valitsemalla Androidin sinun ei tarvitse ostaa kallista Nokialaista kun tämä halpa Korealainen puhelin tekee täsmälleen samat asiat (eli voit käyttää rahasi mielummin ostamalla Googlen verkkokaupasta ohjelmistoja ja Googlen palveluita).Googlen strategia on tosiaan se, että puhelin diminoituu taustalle. Ja sen se tulee tekemään. Nokia ei pysty sitä estämään. Millä ilveellä se sen pystyisi? Pitämällä entiset hintansa kun muut myyvät samantasoista rautaa 100 euroa halvemmalla? Bye bye vaan Nokia tuolla strategialla.

Pullon henki on lähetynyt jo liikkelle joten on turha ruikuttaa, että se pääsi karkuun. On vain sopeuduttava. Nokiankin.

Strategia ei tietenkään toimi jos Nokialla onkin tarjolla oma käyttiksensä jossa on omanlaisensa käyttökokemus ja omat palvelut ja sovellukset ja mahdollisuutensa.Siis Nokian käyttökokemus? Haloo nyt erkki. Luuletko tosissasi, että kansa jää itkemään S60-"käyttökokemuksen" perään? Sehän on suoraan helvetistä.

[size=150:1d8gzo5k]Tässä sinulle visualisoituna miltä Nokia käyttäjäkokemus tuntuu käyttäjästä:[/size:1d8gzo5k]

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat