Seuraa 
Viestejä45973

Taas ilmestyi uusi tutkimus, jonka mukaan kalsium auttaa laihtumaan. Yllättävää kyllä D-vitamiinikin vaikuttaa laihtumiseen. Mietityttää, saako kalsiumtableteilla samanlaiset vaikutukset aikaan kuin maitotuotteilla eli imeytyykö kalsium paremmin maitotuotteista. D-vitamiini ainakin auttaa kalsiumin imeytymistä. Aloitanpa kokeilun, jossa nappailen 500 mg kalsiumia ja 50 mcg D-vitamiinia päivässä. Saapa nähdä, kuinka kilot karisevat....

Tutkimuksesta osoitteessa
http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 084551.htm ja
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20810979

Kommentit (11)

Vähentää hiilareita eli viljaa, niin johan kilot karisee. Eläinrasvaa voi ja pitääkin syödä.

Ruuasta kalsiumia:
2 dl maitoa, jogurttia tai piimää 280 mg
3-4 viipaletta kovaa juustoa 300 mg
2 dl raejuustoa 240 mg
2 dl maitorahkaa 240 mg
2 dl jäätelöä 150 mg
100 g silakkaa 361 mg

http://tinyurl.com/39jrzpf

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kalsiumlisiä esimerkiksi luukadon ehkäisyyn syövät saattavat altistua sydänkohtauksille ja ehkä myös muille sydänoireille, tutkijat varoittavat BMJ-lehdessä.

Mahdollisista sydänriskeistä saatiin viitteitä jo muutama vuosi sitten. Nyt tutkijat päättivät selvittää asiaa analysoimalla uudelleen aiempien tutkimusten tuloksia. Katsaukseen kelpuutettiin 11 tutkimusta, joihin oli osallistunut yhteensä 12 000 potilasta.

Sydänkohtausten riski paljastui kolmanneksen suuremmaksi aikuisilla, jotka söivät vähintään 500 mg:n kalsiumlisiä päivittäin. Myös aivohalvaukset ja kuolleisuus liittyivät kalsiumlisien syömiseen, mutta tältä osin tulokset olivat epäselviä.

Kalsiumlisiin nyt liitetty sydänvaara voi vielä osoittautua jostain muusta johtuvaksi, mutta lisien rooli esimerkiksi luukadon hoidossa tulisi silti pohtia uudelleen, tutkijat kirjoittavat. Tähän antaa syyn myös lisien huono teho luunmurtumien ehkäisyssä.

Ravinnosta saatavaa kalsiumia ei ole yhdistetty sydänhaittoihin.
http://www.tiede.fi/uutiset/3958/kalsiu ... htauksille

Carloz

Hiilareita on paljon muussakin kuin viljassa. Riisi, sokeri, maissitärkkelys ainakin tulevat heti mieleen.

Nyt mennään pahasti pilkunviilauksen puolelle, mutta riisi ja maissihan ovat viljoja. Viljoiksi kutsutaan siis kaikkia heinäkasveja, joiden jyviä käytetään ihmisravinnoksi.

Karkit, limsat ja muut sokeripommit on kyllä hyvä lisätä välteltävien listaan (sanoo hän, joka on koko päivän hörppinyt kolaa).

Osaisiko joku valottaa, kuinka kalsiumin ja/tai d-vitamiinin arvellaan vaikuttavan laihtumiseen?

Mei long
Osaisiko joku valottaa, kuinka kalsiumin ja/tai d-vitamiinin arvellaan vaikuttavan laihtumiseen?Valiolla on ainakin kaikenlaista manoskampanjaa menossa.

Eli kriittisesti kannattaa lukea näitä ravitsemusteollisuuden milloin mitäkin terveysväittämiä.

Itse en enään pysty juomaan maitoa, mutta muuten menee maitotuotteita päivittäin.

Maitotuotteet ovat hyviä terveydelle noin niinku kokonaisuudessaan.

Maissin ja riisin katson erittäin epäekologiseksi ruuaksi, joten unohdan sen aina tuossa korkeahiilarisessa kommentoinnissa.

Ja kaikkihan nyt tietää jo lapsesta asti, jotta sokeri lihottaa. Sokeri on nautintoaine. Täytyy elämästä myös nauttia välillä.

Mei long

Nyt mennään pahasti pilkunviilauksen puolelle, mutta riisi ja maissihan ovat viljoja. Viljoiksi kutsutaan siis kaikkia heinäkasveja, joiden jyviä käytetään ihmisravinnoksi.No joo, totta.

Viljalajeja

vehnä (Triticum sp.), lauhkean ilmaston päävilja
riisi (Oryza sativa), trooppisen ilmaston päävilja
maissi (Zea mays), Pohjois- ja Etelä-Amerikan sekä Afrikan käytetyin vilja; paljon myös karjan rehuna
ohra (Hordeum vulgare), myös mallasohrana käytetty
durra (Sorghum vulgare), Afrikassa
ruis (Secale cereale), kylmässä ilmastossa
kaura (Avena sativa), viileässä viljastossa ja paljon myös karjan rehuna
tefheinä (Eragrostis tef), yleinen Etiopiassa, mutta viljellään harvoin muualla
intiaaniriisi (Zizania aquatica)
spelttivehnä (Triticum spelta), vehnän läheinen sukulainen
durumvehnä, vehnän läheinen sukulainen, jota viljellään etupäässä Välimeren maissa ja käytetään varsinkin pastojen valmistukseen
hirssi (Panicum miliaceum)
italianpantaheinä (Setaria italica)
helmihirssi eli neekerinhirssi (Pennisetum glaucum)
sulkahirssi (Pennisetum sp.), Afrikassa ja Aasiassa

Toisinaan luetaan viljoihin kuuluviksi myös muutamia muihin heimoihin kuin heinäkasveihin kuuluvia viljelyskasveja. Sellaisia ovat tattari, kvinoa ja amarantti. Ne eivät kuitenkaan täytä viljan määritelmää, joten ne ovat ns. pseudo- eli valeviljoja. Usein puhutaan myös palkoviljoista, joilla tarkoitetaan eräitä viljeltyjä hernekasveja, mutta nekään eivät täytä viljan määritelmää. Nimessä esiintyvä vilja viitanneekin enemmän niiden luonteeseen viljelykasveina.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Vilja

P.S taas sitä viisastu

Jotenkin karsastan ajatusta ylenmääräisestä kalsiumin ja d-vitamiinin lisästä ravinnossa. B- ja C-vitamiinit ovat nesteliukoisia, A ja D eivät, siispä niitten liiallinen syöminen voi olla epäterveellistä.
Joskus nuorena laihdutin onnistuneesti 20 kg laskemalla kalorit; enintään 2500 kcal päivässä ja liikuntaa vähintään 3 km kävelyä tai juoksemista. Aamiaiseksi söin hiilihydraatteja, puuroa ja leipää. Lisäsin kahviin maitoa ja leivän päälle leikkeleitä. En oikeastaan välttänyt mitään ruokaa, mutta joka syönnin laskin ja kirjasin syödyt kcal paperille muistiin.
Perusjako treenaamalla laihduttajalle on: hiilihydraatit aamulla ja proteiinit (valkuaisaineet) illalla. Eikä se ole niin nöpönuukaa, että pitäisi eritellä hyviä ja huonoja hiilareita, silloin viilataan pilkkuja ja laihutellaan ehkä joitakin satoja grammoja.
Atkinsin dieetit ja kasvislautasmallit ovat täyttä puppua myös, niissä menee hermot ennen pitkää ja ahmiminen alkaa. Siispä kaloreita laskemaan; miehet 2500 kcal/vrk ja naiset 2200 kcal/vrk ja ennen kaikkea ylös ja ulos. Pyöräilkää myös paljon, koska lihas painaa enemmän kuin läski ja kiinteätä vartaloa on kaunis katsella puolin ja toisin.

Ylenmääräinen kalsium ei ole hyvästä. Valiokin on lisännyt yhteen uuteen maitolitraansa niin paljon kalsiumia, että siitä saa 3 päiväksi kalkkia, mikä mielestäni ei ole lainkaan järkevää, varsinkin kun se ei ole luonnollista ravinnosta saatua vaan lisättyä.

Ylenmääräistä D-vitamiinia syö aivan marginaalinen joukko, joten siitä ei sen enempää. Itse olen päätynyt omaan painooni, joka varmaan sopii 99% ihmisistä.

Osteoporoosiliitto on jättänyt vetoomuksen, jossa vaatii veren D-vitamiinipitoisuuden mittaamista yhtä usein kuin kolesterolia, jotta riittävä D-vitamiinin korvaushoito voi olla mahdollista.

Eli vaatikaa se mittaus, kun käytte tarkastuksissa.

Tulostaa voi tämän planketin, jos lekuri hanaa vastaan.

http://www.osteoporoosiliitto.fi/tiedos ... dok_id=450

Maitotuotteita ei juurikaan tarvii päivittäin syödä, kun saa jo runsaasti kalsiumia. Lisäksi kalsiumia on vähän joka ruuassa.

Kalsium ei vaan imeydy yhtään mihinkään ilman D-vitamiinia.

Onko tämä sitä kalkkia, mikä tukkii suonet ja aiheuttaa niitä infarkteja ???

Kyllä se vielä selviää.

Ja tällä hetkellä ilman D-vitamiinilisää ihminen ei saa edes imeväisten riisitaudin estävää D-vitamiinimäärää päivässä, koska aurinko ei paista.

Ja tästä aiheutuu vaikka mitä ongelmia, joita tutkitaan ihan koko ajan. Ja onhan niitä tutkimustuloksia jo satoja.

Mutta pahinta lihavuudessa on se sisäelinrasva, joka painaa sisäelimiä ja heikentää niiden toimintaa ja lisäksi se rasva tulehduttaa koko kropan.

Eilen just kirurgi sanoi, jotta kyllä pysyy hoikkana kun kaiket päivät availee ihmisten mahoja. Voin vaan kuvitella sitä härskiä rasvaa siellä sisäelimissä.

Aniharva lääkäri on ylipainoinen. Yleensä ovat täysin riukuja tästä syystä.

Tuossa osteoporoosiliiton julkilausumassa puhutaan, kun jo on se osteoporoosi

Mutta lääkärini kertoi, että pitäisi tutkia kaikilta tuo D-vitamiinipitoisuus.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat