Seuraa 
Viestejä95

Löytyiskö joku invertterien päälle ymmärtävä joka osaisi vastata seuraavaan kysymykseen? Eli 3-vaiheoikosulkumoottori on kytketty invertteriin (ABB:n valmistama). Pitäisi tietää paljonko on moottorin akseliteho. Esimerkiksi moottorin nimellisteho on 15 kW, hyötysuhde nimellisteholla 90 % ja verkosta otettu pätöteho silloin 16.7 kW. Moottorin parametrit syötetty ohjekirjan mukaisesti invertteriin. Sitten invertteri ilmoittaa, että moottorin teho on esimerkiksi 70 %. Niin onko oikein tulkittu, että silloin moottorin akselista lähtee 70 % = 10.5 kW mekaanista tehoa? Vai että moottorin kuluttama pätöteho on 70 % nimellisestä pätötehosta eli 11.7 kW? Ja mikä mahtaa olla tuon invertterin tehomittauksen tarkkuus?

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pice
Seuraa 
Viestejä95
Penttinen
ton invertterin tietoja saa varmaankin valmistajalta/maahantuojalta, joka osaa varmaankin vastata myös muihinkin kysymyksiin.

Laitteen edustaja ei pystynyt tuohon kysymykseen vastaamaan, tietoa ei löytynyt myöskään manuaalista. Sen tähden kysyin tältä palstalta, kun ajattelin että täällä voisi olla sähkötekniikan tuntijoita jotka työkseen askartelee näiden laitteiden kanssa ja tuntee invertteri - oikosulkumoottori yhdistelmän toimintaa.

Mekaanista tehoa tuo ei ainakaan ole. Oikosulkumoottorin akseli ei koskaan pyöri täysin verkon tahdissa vaan aina jätättää vähän. Mitä enemmän voimaa otetaan sitä enemmän akseli jätättää.

Eli ilman kierrosten mittausta invertteri ei voi millään tietää akselitehoa, vaan laite mittaa sähkötehoa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat