Seuraa 
Viestejä1855

Uutisten mukaan esim. http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/09/1193203 Tshernobyliin ollaan rakentamassa uutta sarkofaagia.

Vanhan sarkofagin aikana on nähty kuvamateriaalia, jossa sarkofagin sisällä ollaan kuljettu ilman sen kummempia suojavarusteita (eli happea on) ja katosta tippuu sadevettä. Tästä voisi päätellä, että sarkofaagi ei pitkään aikaan (koskaaan?) ole ollut hermeettisesti suljettu.

Onko sarkofagissa oikeasti mitään järkeä ?

Toki kunnollisella kattorakenteella pitää estää sadeveden valuminen saastuneen materiaalin päälle, jottei saastunut vesi valuu maaperään ja sitä kautta pohjaveteen. Pahimmillanhan sadevesi voisi toimia moderaattorina.

Jotta sarkofagista olisi jotain hyötyä, sen täytyisi olla hermeettisesti suljettu, alipaineistettu kunnollisesti suodatettujen kompressoreiden kautta.

Kuinka paljon pienenkin ilmavirran mukana leviäviä hiukkasia rakennelmassa on edelleen ?

Kommentit (7)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Ei tuo hökötys kuitenkaan ihan yhdessä illassa valmistu. 108 metriä korkeutta, ja vissiin takuukin täytyy voida luvata systeemille.

Saa nähdä, montako vuotta tätä ranskalaista taidonnäytettä rakennetaan, ja miten tasalaatuista materiaalia saavat paikalle.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minkälainen säteilytaso tuolla on? Pitääkö olla jotkin superhienot asut raiteita asentavalla ryhmällä? Entä vieressä olevalla työmaalla?

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

viikon muistaakseni yhtämittaan nykyään voi jo lähellä sargofagia työskennellä mutta sen jälkeen iskeekin sitten loma joksikin aikaa.

tuo betonin laatu on vähän sellainen että riippuu niin monesta asiasta. onko sementti itsessään tasalaatuista, entä kiviaines, onko kiviainekset kuivia entä kemikaalit notkistimet tms.?

toisen polven pilkkuvirhe

Zäp
Seuraa 
Viestejä2315
hi3
Minkälainen säteilytaso tuolla on? Pitääkö olla jotkin superhienot asut raiteita asentavalla ryhmällä? Entä vieressä olevalla työmaalla?Sarkofagin ulkopuolella säteilytasot ovat lähellä normaalia, mutta sisältä löytyy edelleen paikkoja joihin ei ole asiaa muilla kuin roboteilla.

hi3
Minkälainen säteilytaso tuolla on? Pitääkö olla jotkin superhienot asut raiteita asentavalla ryhmällä? Entä vieressä olevalla työmaalla?Siellä on lähes kaksisataa tonnia erittäin radioaktiivista materiaalia. Osa on pölynä levinnyt pitkin rakenteita. Sargofaagi on toiminut lähinnä mekaanisena suojana, eli estänyt lähinnä pölyjen leviämisen ympäristöön. Aikamoinen seula se on ollut alusta lähtien, rakojen yhteispintala on kuulemma noin 100 neliömetriä ja sadevedet ovat päässeet jossakin määrin sisään. Jos se romahtaa, niin uusi katastrofi on taas valmis.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat