Seuraa 
Viestejä21228

Seiska tarvitsee apuanne kahden skandaalin selvittelyssä. On lokakuun 16. päivä, vuonna 1995, eletään Ahtisaaren aikaa Suomessa, pääministeri Lipponen hallitsee, Bill Clinton USA:ta, Ruotsissa armeija sallii pitkät hiukset jos käyttää hiusverkkoa, halpamaista tuodaan laivalasteittain roinaa Eurooppaan, Nokia on keksinyt kännykkänsä ja Suomi on juuri liittynyt EU:hun.

Maailma edistyy siis hurjaa vauhtia, mutta keltaisen lehdistön eräs päätoimittaja, Rauno Rusko, etsii tapauksen selvittämiseen omien miehiensä sijaan 2-6 hengen ryhmää yksityisetsiviä. Rusko toivoo, että jollakulla heistä olisi oikeustieteellistä koulutustaustaa. Skandaalit tapahtuivat neljä päivää sitten Eteläisessä Uusikaarlepyyssä, maaseudulla muutaman kymmenen kilometrin päässä Vaasan kaupungista. Ryhmän olisi matkustettava paikan päälle selvittämään asiaa. Kohujulkkikset on toimitettu paikallisen nimismiehen konttuuriin.

Pelaajia voi olla 2-6 kerrallaan, mutta osallistujia voi olla enemmän, jos vaihtuvuus on suurta.

Peliin voi pelaajien lisäksi osallistua muut huutelemalla vihjeitä.

Pelaajat saavat ottaa mukaansa tavaroita, jotka kokevat tarpeelliseksi tehtävässään. Niiden on kuitenkin oltava ajanmukaisia. Esim. 3G-kännykkää ei voi ottaa. Seiska tarjoaa etsivilleen VIP-liput maakunnan kaikkiin juhlapaikkoihin sekä täydet kulukorvaukset kuitteja vastaan.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kommentit (9)

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Barbaari
Hannu Tanskanen ilmoittautuu tehtävään.

Ottaa läppärin ja kukkaron mukaan. Ja vaatteet.
Hannu Tanskanen onkin erinomaisen sopiva journalisti Seiskan erikoistehtävään. Millä Hannu aikoo matkustaa tapahtumapaikalle?

Eikö tosiaan Hannulle nyt löydy kollegaa matkaan?

Läppärillä on hyvä kirjoittaa reportaasia komennuksella, eipä sillä juuri muuta virkaa olekaan.

Päätoimittaja Rusko briiffaa Hannua lyhyesti:

Maakunnan RKP:laisen kansanedustajan, Marja Piirakan, on huhuttu harjoittaneen epäsiveellisiä hämäräbisneksiä. Itse asiassa hänen omistamansa Bed&Breakfast -motellin puhutaan kylillä olevan toisinaan täynnään venäläisiä ilotyttöjä. Seiskan pitää saada tästä mehevästä jutusta kaikki irti, ja ehtiä julkaisemaan jymyjuttu ensimmäisenä, jos mitään vihiä huhujen todenperäisyydetsä löytyy, joten Hannun tulee muistaa toimia diskreetisti niin ettei megaskuuppi paljastu kilpailijoille tai liian aikaisin hölösuisille viranomaisille. Toinen skandaali sisältää paikkakunnalla kesäpaikkaansa pitävän entisen olympia-tason purjehtijan, Lauri "Lötkö" Lehmänkorven, edesottamuksia. Viime viikonloppuna yömyöhään oli Lötkö kuulemma ajanut vaimon ja lapset mökiltä kirveen kanssa järveen, josta nämä hädintuskin selvisivät uiden ja kahlaten karkuun ja suojaan naapuriin niemen toiselle puolelle. Sieltä soittivat poliisit, joiden toimesta Lötkö pienimuotoisen piiritys- ja jäljitysoperaation päätteeksi löydetiinkin metsästä piileskelemästä. Erikoista asiassa on se, että mainittu kansanedustaja Piirakka oli samaan aikan Lötkön mökin saunakamarissa nukkumassa, josta poliisi korjasi hänetkin varmuuden vuoksi talteen kuulusteltavaksi. Ei ole tiedossa, onko näillä tapahtumilla muuten mitään yhteistä.

Päätoimittaja on varannut mainitusta motellista huoneen Hannulle salanimellä "Torsti Kekkonen".

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kosh
Seuraa 
Viestejä21228

Kun Hannusta ei ollut viikkoon kuulunnut mitään, päätti pätoimittaja Rusko sulkea hänelle myönnetyn firman luottokortin. Sille olikin jo ilmestynyt jännittäviä kuluja, kuten lentolippu New Yorkiin ja yhdysvaltalaisen autovuokraamon panttimaksu.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Barbaari
Astuu hotellin ovesta sisään.

Katselee ympärilleen missä sitä on ja ketä näkyy?
Olet aulassa. Siellä ei näy ketään. Vastapäisellä seinällä, noin kahden metrin päässä, on vastanottotiski. Tiskillä on kello. Oikealla näkyy käytävä, jonka päästä kuuluu vaimeita ääniä. Puhetta, televisio, kolinaa. Ajoittain vaimeaa naurtua. Vasemmalla on suljettu ovi, jossa lukee "yksityisalue". Tiskin oikealla puolella edessä on leveä käytävä eteenpäin, jota reunustaa useampi suljettu ovi. Arvatenkin majoitushuoneita.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Barbaari
Tervehtii kohteliaasti piccoloa: Tis is nais dei. How aar juu todei? I am veri gei.

Menee tiskille ja sanoo: Mai neim is Torsti Kekkonen. Ai have bookt a ruum in here. Are there in hotel any ryssiä around?
Kukaan ei kuule sinua. Mutta vartin hölmönä odoteltuasi paikalle lyllertää lyhyt ja lihava nainen sieltä metelin suunnasta. Hänellä on vihreä hame ja violetti isoilla kukkasilla kirjailtu pusero, joka tämän suuren otuksen yltä telttamaisesti laskeuduttuaan paljastaa kuitenkin sen verran pinnanmuotoja, että ei jää epäselväksi suunnattomien rintojensa olevan tarjolla ketä tahansa kiinnostunutta varten, eikä niissä arvatenkaan ole pisaraakaan silikonia. Tummat puolipitkät hiukset ovat kiharretut ja meikki voimakasta. Rehevät posket on punattu hehkuviksi. Korut ovat kalliin näköisiä ja näyttäviä. Kultaisia.

Nainen ei ymmärrä mitä sanot, mutta tunnistaa nimesi ja pyytää suomeksi maksamaan etukäteen kahden viikon huonehinnan, 14*35 euroa sekä päälle vielä 5 euroa yöltä mikäli haluat katsoa telkkaria. Hän kirjoittaa myös euromääräisen summan paperille muistilehtiään ja kääntää sen kohti sinua. Katse skannaa vartalosi siltä osin kuin se tiskin takaa näkyy, eli osapuilleen vesirajasta ylöspäin ja pysähtyy tuijottamaan silmiisi voimakkaasti mutta hieman kysyvästi. Lievä vaikeasti tulkittava hymynkare nostaa naisen toista suupieltä. Mahtaneeko hän pitää sinua köyhänä, tyylittömänä vai epätoivoisena, ken tietää...

Paikka on pieni, johonkin entiseen kartanoon pykätty. Piccoloa ei ole eikä juuri muutakaan henkilökuntaa ilmeisesti, kuin tämä eteesi purjetinut valaansukuinen seksipommi.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Barbaari
Sori mutta en jaksa nyt näitä roolipelejä kovin intensiivisesti pelailla.

Eikö tämä ole jokin parodia tosta scotland yard- pelistä ja siksi siihen kirjoitin.
Parodia, toki. Jotta parodia olisi kunnollinen, pitää se viedä loppuun saakka.

Mut mut, ei hätää jos et jaksa tai viitsi. Tämä voi ihan hyvin olla tällainen laiskempitempoinen roolipeli, ja kaikille muillekin toki avoinna.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat