Seuraa 
Viestejä13176

Just ennen kun natsit ilmesty maailmankartalle niin viinikan kirkko valmistui ja sen takia siinä komeat hakaristit ovenpielissä.
Muutenkin hieno kirkko

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:V ... kirkko.jpg

Kommentit (12)

Taitaa olla muutama muukin käyttänyt Swastikaa, taas yksi symboli jonka merkitys tuhoitui täysin.

Kirkoista puheen ollen, yksi hauskimmista omista bongauksista on turun mikaelinkirkon sivujen ikkunoita ylhäällä koristavat kärpässienet.

tiäremiäs
Just ennen kun natsit ilmesty maailmankartalle niin viinikan kirkko valmistui ja sen takia siinä komeat hakaristit ovenpielissä.
Muutenkin hieno kirkko

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:V ... kirkko.jpg
Niinhän se pääsääntöisesti on, että kun tietämätön ja epävakaa käyttää alunperin tieteellisiä merkkejä (tänään myös kirjaimia ja sanoja) väärin, merkki/kirjain/sana mikä on tarkoitettu vain ja ainoastaan hyvään tarkoitukseen ja Kansoja yhdistäväksi, [size=150:9x8gltt7]§[/size:9x8gltt7], muuttuu pahaksi ja [size=150:9x8gltt7]§[/size:9x8gltt7] vastaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirkkohan tunnetusti puolustaa vähäosaisia ja elää toimien Jeesuksen oppien mukaan .
Gott mit uns jne. Jumalahan on aina jokaisen armeijankin takana, sillä kertaa Saksan.

tiäremiäs
Mun mielestä viinikan kirkko pitäis lisätä unescon listalle, kun varmaan maailman viimenen rakennus mihin joku työntänyt koristeeksi hakaristejä ilman natsimeininkiä.

Kirkko meinaan valmistui siinä 1932.
"Niin kutsuttu Jatulintarha, on kivistä koottu labyrinttikuvio jossa ei ole umpikujia. Kehien välissä kulkevaa mutkittelevaa polkua pitkin voi kävellä kuvion reunalta keskustaan. Suomessa labyrinttikuviot sijaitsevat pääsääntöisesti rannikolla tai saaristossa. Suomessa labyrinttikuvioita on löydetty noin 100 kappaletta. Monen jatulintarhan lähellä on myös kompassiruusu eli ilmansuunnat osoittava kivistä ladottu ristikuvio.

Labyrinttikuviot ja niihin yhdistetyt suuremmat keskukset k e Englannin Stonehenge, olivat sen aikaisia obsevatorioita auringon, kuun ja tähtien seuraamiseen, sekä kyseisen paikan sijainnin selvittämiseen maailmassa. Labyrinttikuvioita löytyy eri puolilta maailmaa myös kallioihin kaiverrettuina tai rakennusten ja astioiden koristekuvioina. Niin kutsutun uskonpuhdistuksen aikaan, ne postettiin näkyvistä esimerkiksi kirkon seinästä yksinkertaisesti peittämällä ne maalilla tai laastilla.

Labyrinttikuviot ja niihin yhdistetyt muinaiset ympyrän muotoiset rakennelmat, niitä löytyy ympäri maailmaa, mm Englannista, Espanjasta, Italiasta ja Kereikasta, Intiasta, Jerikosta, Kanadasta, Portugalista, Ranskasta, Ruotsista, Suomesta ja Senegambiasta.

Tiedot eri alueilta eri Kansoista vietiin suurempiin keskuksiin muinaisessa Italiassa (Rooma), Kreikassa (Ateena) ja Aleksandriassa (Egypti). Kyseessä oli Kansain välinen tiedeyhteisö, joka piti huolta etnisten Kansojen sijainnista, ja joka samalla kartoitti maailmaa.

Myös henkinen merkitys labyrinttikuvioilla on ilmiselvä, sillä labyrinttikuviot yhdistää etnisen Kansan ja etniset Kansat yhteiseen alkuperään. Kyse ei ole uskonnosta, vaan ensisijaisesti tieteestä ja tietoudesta siitä ketä me olemme ja ketä me edustamme. "

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399
tiäremiäs
Mun mielestä viinikan kirkko pitäis lisätä unescon listalle, kun varmaan maailman viimenen rakennus mihin joku työntänyt koristeeksi hakaristejä ilman natsimeininkiä.

Ei sinne päinkään. Hindulaisessa kulttuurissa hakaristejä löytyy paljonkin.

Esimerkiksi hotelli Swastika löytyy Balilta Indonesiassa sekä eri puolilta Intiaa.

Mahdollista, mutta epätodennäköistä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hakaristi

Wikipedia: Adolf Hitler luonnosteli hakaristilipun vuonna 1919 Saksan kansallissosialistiselle työväenpuolueelle (tuolloin vielä nimellä Saksan työväenpuolue) varten.

Wikipedia:Viinikan kirkko on vuosina 1930–1932 rakennettu ja 29. toukokuuta 1932 käyttöön vihitty kirkko

Wikipedia: Suomen ilmavoimien konetunnus 1918–1945

Jos haluaa ottaa hieman etäisyyttä länsimaiseen Natsi ja Hitler vihaan niin suosittelen lämpimästi matkaa Intiaan jossa törmää helposti Hitler-teemaisiin baareihin ja ravintoloihin kuten "Hitler's cross". Jos on hieman oudomman huumorin ystävä niin kannattaa esim. taksissa sanoa olevansa kotoisin Saksasta ja saatat kuulla ylistysryöpyn Hitleristä ja Natseista.

Ueberweg
Seuraa 
Viestejä1218
ConMonarchy
Jos haluaa ottaa hieman etäisyyttä länsimaiseen Natsi ja Hitler vihaan ...
Sille vihalle on kyllä hyviä perusteita. Natsiaatteen nousu Saksassa oli melkoinen katastrofi koko Euroopalle, eikä se johtunut mistään natsivihasta.

Ueberweg
ConMonarchy
Jos haluaa ottaa hieman etäisyyttä länsimaiseen Natsi ja Hitler vihaan ...
Sille vihalle on kyllä hyviä perusteita. Natsiaatteen nousu Saksassa oli melkoinen katastrofi koko Euroopalle, eikä se johtunut mistään natsivihasta.Niin totista, niin totista.

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Toki tarkempi immeinen kiinnittää myös huomiota siihen, ovatko kaksi vertailtavaa hakaristiä toistensa peilikuvia, missä kääntökulmassa ne on esitetty, ja mahtaako jokin vaihtoehto olla laajemman ornamentiikan osa ja esiintyykö usein vain suurempien osiensa "risteyksissä", vai mahtaako olla esitettynä valkoisen ympyrän sisässä, punaisella taustalla...

No joo. Todellakin yksi mätä omena voi pilata pussillisien vanhoja merkkejä. Jos asiaa tarkastelee pilkuntarkasti, niin useimmissa tapauksissa hakaristilla ja "hakaristilla" on yhtä paljon yhteistä kuin vaikka Hankkijan lippiksellä (aurat) ja Adidas verkkareilla (raidat). Toisaalta se, joka käyttää Hankkijan lippistä joutuu varmaan käyttämään Rexonaa kolminkertaisesti...? Sitä se varmaan tarkoittaa.

Hakaristihysteria on ihmeellinen asia, eikä kontekstilla tunnu siinä olevan mitään merkitystä

Gravity sucks.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat