Seuraa 
Viestejä45973

Joku tämän jo täällä mainitsikin mutta aihe ansaitsee mielestäni oman
avauksen.
Siis olisiko moinen mahdollista tietysti hyvää korvausta vastaan?
Vaikkapa Venäjältä?
Kyllä heille luulisi rahan kelpaavan?
Alkaisiko rikokset vähenemään pikaisesti?

Voisi tulla silti jopa säästöä Suomen valtiolle.
Ihmisoikeusjärjestöt tietysti kauhistelisivat?

Mutta onhan muitakin vaihtoehtoja kuin Venäjä.
Esim. joku eu-maa:
Puola? Italia?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Varmaan osa rikollisista, ne jotka siihen kykenevät, harkitsisi toistamiseen - mutta valitettava totuus on kumminkin, että pikkurikoksia tekee ja niistä jää kiinni se typerin kansanosa, joka ei osaa ajatella tekojensa seuraamuksia. Niillä olisi sitten aika kurjaa.

En kannata vankeinhoitopalvelujen ostamista. Se johtaisi liian helposti siihen, että jonkun Venäjän, Puolan tms. kannattaisi rakentaa suunnattomia vankilakomplekseja, jotka toimisivat rikollisuuden yliopistoina niille jotka siitä selviävät. Sitä paitsi se olisi ennemmin ongelman siirtämistä toisten maaperälle; mitä vankilasta vapautuville tapahtuisi? Jäisivätkö he Venäjälle/Puolaan tms. vai kuljetettaisiinko heidät (valtion varoilla) takaisin Suomeen? Tulisiko se sitten halvemmaksi?

Varsin vakaasti olen sitä mielipuolta, että ei rikollisia sentään hyysätä tarvitse. Töihin ja kouluun vaan, ei laiskana elätetä. Yhteiskuntapalvelun tai vastaavan pitäisi olla se ensisijainen "rangaistus" (miksi rangaistus? Eikö mieluummin korvaus?) etenkin ensikertalaisille ja nuorille, mutta paremmin järjestettynä ja valvottuna. Ja joskin inhimillisyys kuuluu säilyttää vankiloissakin, onko silti pakko myöntää niin mukavat olot vangeille että tosissaan haluavat takaisin? Vitsi, vitsi. Suuri osa vangeista vain "laitostuu" eikä pärjää enää vapauduttuaan, kun eivät ole koskaan oppineet "elämään ihmisiksi".

(Tulipas paljon lainausmerkkejä, sori.)

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Itse kannatan vankeinhoitosopimuksen tekemistä esim. Venäjän kanssa. Se olisi todennäköisesti halvempaa ja se toisimi paljon tehokkaampana rangaistuksena kuin Suomen "lepokotivankilat". Kuljetukset voitaisi hoitaa esim. seuraavasti. Suomen rajan sisäpuolelle perustettaisi "väliasemavankiloita" lähelle rajaa. Näistä vastaanottovaltio (tässä tapauksessa Venäjä) noutaisi sovituin väliajoin, vaikkapa 2 viikon tai kuukauden välein vangit kärsimään rangaistustaan heidän vankiloihin. Palautus samalla tavalla eli noin 2 viikkoa tai kuukausi ennen vangin vapautumista heidät siirretään samalla tavoin takaisin "väliasemavankilaan", josta heidät sitten vapautetaan, kun tuomio on tullut täyteen.

Näiden väliasemavankiloiden perustaminen tottakai nielisi rahaa, mutta samalla sitä säästyisi, kun saataisiin muiden Suomen vankiloiden alla olevat maat höytykäyttöön esim. asunto- tai liiketiloiksi, ja tätä käyttä myös valtiolle hyöytyä esim. kiinteistöveron muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuten jo aikaisemmin jossain sanoin olen sitä mieltä että vankila palvelu pitäisi ostaa esim. Venäjältä joka toimisi parempana rangaistuksena kuin Suomen vankilat.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Lueskelinpa yhtä vanhaa* lehteä jossa väitettiin että Suomen vankilat ovat itse asiassa varsin kustannustehokkaita. Saisi tulla aikas hemmetisti paljon halvempi tarjous jostain muualta että kannattaisi vaihtaa. Siitä kait voisi säästää että vangeille ei ihan kaikkia palveluita automaattisesti myönnettäisi... ettei rikollisuus pääse leviämään esim. netitse. Mutta edelleen pidän tärkeämpänä sitä, että ihmisille opetetaan kunnon tapoja ja elämänhallintaa, ettei niistä tule vakiasiakkaita.

* viimevuotinen TS, ei muista päivää

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Saataisiinpahan ainakin tuberkuloosi tehokkaasti leviämään Suomeen, kun vangit tulisivat sieltä Venäjän vankiloista takaisin. Tässähän on tietenkin vastakkain kaksi näkökulmaa. Pitääkö vankeja ensisijaisesti rangaista ja sillä mitä rangaistuksen jälkeen tapahtuu on merkityksetöntä vai onko tarkoituksena saada vangit takaisin yhteiskuntaan.

mskomu
Seuraa 
Viestejä672

Suomessa vankilan tarkoitus ei ole rankaista rikollisia, vaan saada heistä yhteiskuntakelpoisia kansalaisia. Ja heille, jotka kuvittelevat, että rikolliset saataisiin häviämään kovemmilla rangaistuksille: Suomessa on rikollisia paljon vähemmän kuin esim. jenkeissä, jossa on kovat rangaistukset. Sen lisäksi Suomessa on hyvin alhainen rikoksen uusintaprosentti. Ja vielä niistä kovista rangaistuksista sen verran, että kyllä ihmiskunnan historian aikana on ollut vaikka miten kovia rangaistuksia, mutta eipä ole rikollisuus koskaan poistunut.
Eihän tämä nykyinen järjestelmä tietenkään täydellinen ole, mutta tietääkseni parempaa ei ole ehditty keksimään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat