Seuraa 
Viestejä45973

Venezuela on ollut maan sosialistisen presidentin Hugo Chavezin päähänpistojen ja ikeen alla vuosikaudet. Chavez onkin voimalla sosialisoinut sekä yksityis- että monikansallisia yrityksiä samaan aikaan kun kansa on köyhtymällä köyhtynyt.

Kun muistelee muiden sosialististen valtioiden kuten esim. Neuvostoliitto, Pohjois-korea, Kuuba jne. niin kehitystä kuin kohtaloita herää kysymys Venezuelan selkärangan kestävyydestä. Mihin oikein sosialismi johtaa?

Eilen järjestetyt parlamenttivaalit olivat siis oppositiolle, joka on boikotoinut äänestystä aiemmin, iso mahdollisuus.

Tuoreimpien tietojen mukaan opposition sai voiton, noin 52% kaikista äänistä, ja mursi sosialistien enemmistön parlamentissa. Toiset tahot kertovat erilaisesta vaalituloksesta.

http://news.yahoo.com/s/ap/20100927/ap_ ... dium=twitt

Maailma jännittääkin nyt, mihin johtaa tämä sosialismi, jossa vaalien rehellisyyskin kyseenalaistuu?

Kommentit (10)

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28220

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei, vaan kysymys siitä, että muissa maissa vaalien tulokset ovat tiedossa paljon aiemmin kuin Venezuelan tapauksessa äänestysten jälkeen.

Nyt esim. Twitteriin virtaa ristiriitaista tietoa hieman kuin vilpillisten Iranin presidentinvaalien vaalien jälkeen.

On myös hyvä muistaa, että vaaleissa ei ollut ovensuugallubit sallittuja...

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28220

Twitter tuskin on mikään kovin luotettava uutislähde, sen enempää kuin naamakirjakaan, mutta kokonaan ongelmitta äänestykset eivät ole sujuneet. Ratkaisevaa vilppiä on kuintenkin vielä ennenaikaista epäillä.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

in this case... is just a joke because in venezuela was elections on 26th sep and they didn't know the results yet on 27th sep

Meillä Suomessa ja muualla maailmassa tulokset saadaan jo samana vaali-iltana. Toisin Venezuelassa. Nyt vaaleista jäi ikävä jälkimaku.

Chavez on vasemmistopopulisti kuten Moraleskin Boliviassa. Mitään realistista pitkän aikavälin ohjelmaa talouden ja yhteiskunnan kehittämiseksi en tiedä kummallakaan olevan.

Ihmettelen kyllä vahvasti, miksi he ottavat mallia Kuubasta ja sen epäonnistuneesta systeemistä. Minusta molemmat presidentit vaikuttavat jonkinlaisilta vallankumousromantikoilta. Parempi ja todistetusti toimiva malli löytyisi ihan lähinaapurista Brasiliasta, missä on myös vasemmistolainen hallinto. Latinalaisessa Amerikassa on monenlaisia vakavia yhteiskunnallisia ongelmia, mutta niiden ratkaisemisessa evoluutio on toimivampi malli kuin revoluutio. Sanoisin, että maanosassa perinteinen sosiaalidemokratia voisi olla keskipitkän aikavälin ratkaisu. Sitähän Brasilian Lulakin edustaa käytännössä ja hyvin on toiminut malli, tosin kaikki ottaa aikansa. Euroopassa demariaate toki on jo aikansa elänyt.

Mitä tulee vaalien rehellisyyteen, niin siihen on vaikea ottaa kantaa. Monenlaista Lat. Amerikassa tyypillistä manipulaatiota varmasti esiintyy, mutta voisi kuitenkin olettaa, että tulokset ovat ainakin oikeansuuntaisia. Manipulaatiolla tarkoitan mm opposition mahdollisuuksia esittää ohjelmansa tiedotusvälineissä ennen vaaleja. Eli tuosta alkaen aina siihen, että äänten laskentaa manipuloidaan joko niin, ettei opposition edustajilla ole ainakaan kaikissa ääntenlaskupaikoissa edustajaa tai että heidät lahjotaan tai pelotellaan (joissain laskupaikoissa.)

Jos lapsille opetetaan amerikanisaatiota vapautena koulun penkillä aamusta iltapäivään ja telkkarista koko perheelle illalla, niin sekö ei ole manipulaatiota jolla saadaan haluttu äänestystulos?

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Entisen vuokraisäntäni kiinalainen vaimo sanoi minulle että suomi on maailman kommunistisin valtio ja kiina maailman kapitalistisin.

Eli jonkinlainen yhteinen kädenvääntö näiden kahden vastakkaisen näkemyksen väliltä on varmastikin enemmistön kannalta paras ja tasa-arvoisin lopputulos. Ääripäistä köyhät tosin kärsivät jenkkilän kaltaisissa talousjärjestelmässä enemmän kuin rikkaat Pohjoismaisessa järjestelmässä...

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat