Seuraa 
Viestejä45973

Suomea on kehuttu opetuksen laadusta. Jokainen armeijan käynyt maisteri tietää että intin opetus on laadukkaampaa kuin keskiverto korkeakouluopetus. Esim panssariprikaatin, ohjusjoukkojen, meri- ja ilmavoimien, lääkintämiesten, sotilaspoliiseiden yms koulutus on loistavaa. Varmaan myös sukeltajat. Laskuvarjojääkärit ei mielestäni ole hyvä, koska ei ole rahaa hyppiä tarpeeksi.

Suomalaisten maine on vahvistettu myös ulkomailla, missä suomalaisia on rauhanturvaajina.
Palkattuja reserviläisiä pidetään parempana kuin muiden maiden ammattisotilaita.

Miksi emme hoitaisi myös ruotsalaisten, benelux, yms varusmieskoulutusta?

Ilmavoimathan on jo vuosia sitten ehdottanut että he voisivat hoitaa Hawk koulutuksen myös ulkomaisille pilotin aluille.

Suomihan kouluttaa tuhansia ulkomaalaisia yliopistoissaan ja ammattikorkeakouluissaan. Myös jonkin verran sotilaita, esim Iranin ohjusinsinöörit on koulutettu Suomessa.

Kommentit (12)

abskissa
Lektu-Elli
Jokainen armeijan käynyt maisteri tietää että intin opetus on laadukkaampaa kuin keskiverto korkeakouluopetus.

Että mitenkä?Siis varsinaiset aselajin opinnot on tosi hyvät. Ei niinkään alokasaika tai ns. "johtajuusopetus", mistä jäi mieleen kaksi asiaa:

1) käytä leppoisaa huumoria

2) älä näytä pelkäämistäsi tai epävarmuuttasi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomen poliitikot yrittävät muuttaa Suomen puolustusoimien rakennetta.
Esitys tapahtuu nyt oikealta laidalta, mikä on yllättävää.
Kananttaaa miettiä ketä kannattaa tulevaisuudessa henklilökohtaiseti.
Jos Suomen suuntaa muutetaan noin pienellä varoituksella, niin mies vastatkoon.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Varusmieskoulutukseen täytyisi kuulua jakso rauhanturvatehtävissä. Kassun siivoamisen voisi jättää vähemmälle, ja lähettää pojat ottamaan tuntumaa Helsingin tulevaisuudesta.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Saw
Varusmieskoulutukseen täytyisi kuulua jakso rauhanturvatehtävissä. Kassun siivoamisen voisi jättää vähemmälle, ja lähettää pojat ottamaan tuntumaa Helsingin tulevaisuudesta.Erinomainen pointti. Loppusodan tilalle esim vaalipaikan turvaaminen jossain maassa, missä demokratia on niin suuri vihollinen, että jokainen äänestäjä ansaitsee pahisten mielestä tulla tapetuksi.

Meinaat siis pakottaa kaikki varusmiehet palvelemaan alueelle, jossa on pahiksia? Aika tylyltä minusta kuulostaa, siellähän voi saada vaikka kuulaa kalloonsa. Toisaalta voihan sitä ihan koto Suomessakin jäädä auton alle.

Ielmoere
Meinaat siis pakottaa kaikki varusmiehet palvelemaan alueelle, jossa on pahiksia? Aika tylyltä minusta kuulostaa, siellähän voi saada vaikka kuulaa kalloonsa.

Työllisyys kasvaa koska nykyään työttömäksi jäävät epäonnistujat ovat niitä jotka eivät opi sotimaan vaan kuolevat.

Mitä me tehdään reserviläisillä, jotka eivät ole valmiita toimimaan vapauden puolesta?

Ei semmoisia kannata varustaa. Olen mukana reserviläistoiminnassa, ja valitettavasti asia on niin, että ne jotka vähiten harjoittelevat, ja joilla ei ole mitään motivaatiota tai lahjoja, soittelevat kaikkein useimmin, että saisko suositusta sotilasarvon nostoa varten.

Voi jumaliste mitä paskiaisia! Saunan taakse vois viedä puolet reservistä.

tuo ylennys lipominen on yököttävää...tuttua meidänki porukasta,mut tuo haishkahtaa tuo "uudistus" taas siltä et kertaus määrä rahat taas hävii jonnekin muualle?...

Vierailija

Ohhoh. Minusta kadettikoulu ei opeta rauhanajan johtamiseen, vaan alistamiseen, kuten armeijan kirjoissa asia esitetään.

(Vaikken upseeri, saati edes puolta vuotta käynyt panssarijääkäri olekkaan, niin olen lukenut RUK:n oppimäärän mielenkiinnosta, enkä sanoisi ainakaan siinä olevan edellytyksiä rauhanajan johtamispotentiaalin kasvattamiseen.)

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
thinker
abskissa
Lektu-Elli
Jokainen armeijan käynyt maisteri tietää että intin opetus on laadukkaampaa kuin keskiverto korkeakouluopetus.

Että mitenkä?
Maanpuolustuskorkeakoulun tarjoamaa johtajakoulutusta pidetään maan parhaimpana, mikä lisää upseerien kysyntää työmarkkinoilla.lähde:
http://www.ess.fi/?article=297977

Jaa, L-E tarkoitti sinusta nimenomaan maanpuolustuskorkeakoulua ja sen johtajakoulutusta. Minä luulin että puhe on varusmieskoulutuksesta. Jokaisella armeijan käyneellä maisterilla kun ei ole kokemusta maanpuolustuskorkeakoulusta.

We're all mad here.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat