Seuraa 
Viestejä45973

Millaisia toistuvia unia näette?
Matkustamisesta, luonnonmullistuksista vai mistä? Psykologien mukaanhan niillä pitäisi olla jokin tärkeäkin merkitys, eli ne olisivat jonkinlaisia vihjeitä ongelmiin ja niiden ratkaisuihin.

Toinen kiinnostava juttu on sairaana nähdyt unet. Toisilla on jokin tietty uni, jonka näkee vain tosi kuumeessa. Millaisia löytyy?

  • ylös 1
  • alas 4

Sivut

Kommentit (74)

Semmonen uni mulla on aina sillointällöin, että hypin jossaki ihme kivilaatan päällä ja sitten yhtäkkiä se onki satojen metrien korkeudessa. Jonkun aikaa sitä ihmetellessä hyppäänki sieltä alas ja herään outoon tunteeseen vatsan pohjalla. Ja tämä uni on toistunu varmaanki kymmeniä kertoja.

Itselläni on myös noi putoamiset Mutta ei sadoista metreistä, vaan vähän alempaa mutta aina kun osuu maahan ni herää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

heh, niinhän se on, että aina sitä herrää kesken kaiken. Ois kyllä aika makia päästä maahan asti..

Minullakin on joskus putoamisunia. Hyppelen niissä vuoren rinnettä alaspäin, mutta hiljalleen hyppyjen pituus alkaa kasvaa. Ponnahtelen aina vaan pidempiin hyppyihin kuin pallo, kunnes tulee pitkä pudotus, joka tuntuu vatsanpohjassa.

Hyppyjen pidentyessä tiedostan aina näkeväni unta, jolloin tulee hieman kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta tilanteesta nauttii, kun tunne on hieman kuin vuoristoradassa, mutta toisaalta sitä maahan tömähtämistä odottaa kuitenkin inholla, vaikka tietää sen olevan unta.

Herääminen tapahtuu maahan tömähtämisen aikoihin; joskus ennen sitä, joskus sen jälkeen. Uni on kaikkiaan ihan hauska - ehkä juuri tästä tiedostamisesta johtuen.

ps. Kerran näin unta, että olin jonkinlaisessa labyrintissa, joka oli täynnä alastomia naisia. Seurustelevana miehenä olin hieman ambivalentissa mielentilassa, kunnes tiedostin tämän olevan vain unta, jolloin ambivalenssi katosi samantien. Mukava uni tämäkin, vaikka jäikin ikävän lyhyeksi.

Mulla tuli kuumeessa sellaisia toistuvia näkyjä ja unia, et esim. alkoi näkemään sellaisen ison mustan (keila)pallon silmäkulmastaan yläpuolellaan, joka on koko ajan putoamassa, ja samaan aikaan se putoaminen oli jotenkin yhdistetty yhtä tuttua tietä pitkin kulkemiseen.

Sit oli myös esimerkiksi normaalisti mahdottoman värinen (oranssin tyyppinen) sylinteri, joka oli yhtäaikaa äärettömän ohut ja paksu, ja siihen liitty sellainen sirisevä tunne.

Ja joskus näki vaan sellaista mustan ja valkoisen väristä vaihtelevaa sekasotkua, joka oli siinä tilanteessa itse asiassa yksi ja sama väri. Siihenkin liittyi sellainen, ööh, sammalmainen sirinä.

Ja mittakaavat alko heittää häränpyllyä, se oli yleensä eka havainto kuumeessa. jokin esine tuntui olevan joko todella kaukana tai sit ihan lähellä, ei sillä etäisyydellä millä se oli.

Noi toistu aina lapsena kuumeessa, ei ole ollut kuumetta pitkiiiin aikoihin, joten en tiedä toistuvatko vielä.

Unien toistumista on sattunu, mutta ne ei yleensä ole mitenkään tiettyjä juttuja, joskus tosin vierailee unissa sellaisissa paikoissa, joissa silloin unessa huomaa olleensa tosi usein, ja muistaa kaikki paikat hyvin, mutta sit herätessä huomaa et ne paikat on joko muuten vaan ihan tuntemattomia tai sit mahdottomia rakenteeltaan että niitä edes vois olla olemassa. Siis täällä valvemaailmassa.

Aboriginaalit suhtautuu käsittääkseni paljon vakavammiin uniin ja unimaailmoihin kuin mitä länkkärit yleensä.

Niin just tuo ottaa päähän, jos ei uskallakkaan tehä jotaki. Ja sitten aamulla ootaaa päähän. Pitäs varmaan ruveta harjottelemaan niitä unia, mitä voi hallita.

Jos huomaa nukkuvansa, voi hallita itseään unessa. Ainakaan en ole koskaan onnistunut hallitsemaan muiden touhuja, eikä se olisi mielekästäkään. Ongelma on siinä, että koska tämä hallinta on hyvin miellyttävää (voi lentää, tai tehdä nyt ihan mitä mieleen juolahtaa ja niin pois päin...), niin se aiheuttaa usein aika innostuneen fiiliksen, joka taas herättää helposti. Pitää pystyä suhtautumaan tosi tyynesti selkouniin, jotta ei heräisi. Ja mitä tyynemmin suhtautuu, sitä syvemmässä unessa sitä itse asiassa on, ja unen hallinta on vaikeampaa. Se on sellaista kahden kauppaa, hallinta sidottuna heräämiseen. Olen myös joskus nähnyt unta olevani hereillä unessa, ja vasta herättyäni tajunnut uneksineeni selkounesta.

Minulla on muutama uni mitkä toistuvat vaihtelevin väliajoin. Yleensä tajuan unessa että nyt tämä onkin se sama uni minkä olen "nähnyt" (aika jännä sana muuten tässä tapauksessa pitäisi käyttää kai kokenut) jo monta kertaa ja yritän tehdä asiat paremmin mitä edellisellä kerralla. Yksi uni jonka näen usein on sellainen missä alienit ovat hyökänneet maahan ja olen ainoa joka voi pelastaa maapallon (tämä uni saattaa olla myös alitajuntani käsky lopettaa scifi elokuvien katselu )

_alis_
Niin just tuo ottaa päähän, jos ei uskallakkaan tehä jotaki. Ja sitten aamulla ootaaa päähän. Pitäs varmaan ruveta harjottelemaan niitä unia, mitä voi hallita.

Minä ainakin itse pystyn (jos vain unessa tajuan että näen unta) hallitsemaan sitä ja itseäni (osaan mm. lentää ja herätä jos vain haluan8) ) ainoa mitä en pysty välttämättä hallitsemaan on muut ihmiset.

Näen usein kiireisinä ja stressaavina aikoina unia, joissa yritän uida normaalia rintauintia, mutta olen vedessä vain puoliksi enkä pääse eteenpäin. Vesi on siirappimaista ja niin tahmaista, että kädet ja jalat uppoavat siihen kuin suohon. Näen joskus samankaltaisia unia juoksemisesta - en pääse eteenpäin, koska vaikka mielestäni otan normaaleja askeleita jalkani eivät liiku normaalisti eikä niissä ole voimaa liikuttaa minua eteenpäin. Jos olo on oikein stressaantunut näen myös unia joissa hampaani tippuvat. Tunne on kammottava, ja aina herätessäni joudun testaamaan että hampaani ovat tiiviisti paikoillaan eivätkä heilu.

Mulla toi hampaiden tippuminen merkkaa usein sitä, että tulen petetyksi. Kaks kertaa olen nähny sellaista unta, oikein voimakkaana vieläpä, ja selkeänä, ja kummallakin kerralla meni kuukaus siitä ja sit silloinen partneri petti.

Sen jälkeen olen kerran nähny lievempänä hammas-unen, mut ilmeisesti se oli väärä hälytys (toivottavasti!), ja muutenkaan ei ollu niin voimakas juu.

Armitage
Mulla toi hampaiden tippuminen merkkaa usein sitä, että tulen petetyksi. Kaks kertaa olen nähny sellaista unta, oikein voimakkaana vieläpä, ja selkeänä, ja kummallakin kerralla meni kuukaus siitä ja sit silloinen partneri petti.

Sen jälkeen olen kerran nähny lievempänä hammas-unen, mut ilmeisesti se oli väärä hälytys (toivottavasti!), ja muutenkaan ei ollu niin voimakas juu.

Enneunia

Desi
Näen usein kiireisinä ja stressaavina aikoina unia, joissa yritän uida normaalia rintauintia, mutta olen vedessä vain puoliksi enkä pääse eteenpäin. Vesi on siirappimaista ja niin tahmaista, että kädet ja jalat uppoavat siihen kuin suohon. Näen joskus samankaltaisia unia juoksemisesta - en pääse eteenpäin, koska vaikka mielestäni otan normaaleja askeleita jalkani eivät liiku normaalisti eikä niissä ole voimaa liikuttaa minua eteenpäin.

Minulla on joskus vähän samantyylisiä unia, joissa yritän kiirehtiä jonnekin, esim. linja-autolle, mutta kaadun enkä pääse millään takaisin jaloilleni. Joko on niin liukasta, että en pääse pystyyn tai sitten jalat ovat niin voimattomat, että en millään pääse seisomaan. Joskus yritän nousta rappusia kun sama voimattomuus iskee enkä pääse seuraavalle askelmalle.

Noor
Desi
Näen joskus samankaltaisia unia juoksemisesta - en pääse eteenpäin, koska vaikka mielestäni otan normaaleja askeleita jalkani eivät liiku normaalisti eikä niissä ole voimaa liikuttaa minua eteenpäin.Minulla on joskus vähän samantyylisiä unia, joissa yritän kiirehtiä jonnekin, esim. linja-autolle, mutta kaadun enkä pääse millään takaisin jaloilleni. Joko on niin liukasta, että en pääse pystyyn tai sitten jalat ovat niin voimattomat, että en millään pääse seisomaan.

Sama täälläkin. Koitan joskus pötkiä karkuun jotain unessa, mutta minä vain kompuroin, eikä jaloissa ole voimaa. Tämä voimattomuuden tunne unessa pistää todella nyppimään.

Noor
Desi
Näen usein kiireisinä ja stressaavina aikoina unia, joissa yritän uida normaalia rintauintia, mutta olen vedessä vain puoliksi enkä pääse eteenpäin. Vesi on siirappimaista ja niin tahmaista, että kädet ja jalat uppoavat siihen kuin suohon. Näen joskus samankaltaisia unia juoksemisesta - en pääse eteenpäin, koska vaikka mielestäni otan normaaleja askeleita jalkani eivät liiku normaalisti eikä niissä ole voimaa liikuttaa minua eteenpäin.Minulla on joskus vähän samantyylisiä unia, joissa yritän kiirehtiä jonnekin, esim. linja-autolle, mutta kaadun enkä pääse millään takaisin jaloilleni. Joko on niin liukasta, että en pääse pystyyn tai sitten jalat ovat niin voimattomat, että en millään pääse seisomaan. Joskus yritän nousta rappusia kun sama voimattomuus iskee enkä pääse seuraavalle askelmalle.

Minulla on myös em. tapaisia unia. Eräs variaatio jonka näen melko usein on uni, jossa minulla on kiire tai hätä soittaa jonnekin mutta en mitenkään pysty vääntämään puhelimen valintalevyä loppuun saakka. Sormet liikkuvat hyvin raskaasti ja sormi lipsahtaa levyn kolosta aina ennen kuin numero on topparin kohdalla.

Näin kerran unta, että karhu puri minua kädestä. Ennen puraisua tiedostin olevani unessa ja ajatelin hämärästi, että siitä vaan. Yllätyksekseni puraisu koski aivan stnasti ja heräsin siihen. Herättyäni oli kipukin kadoksissa. Karmiva uni, en ole koskaan ennen kokenut yhtä kovaa kipua...

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Minä näen toistuvasti hissiunia. Minulla on ilmeisesti piilevä hissikammo. Hissipainajaisissa hissi menee katalasti väärään kerrokseen, nousee niin ylös ettei siellä mitään kerrosta olekaan, pitää plottavaa ääntä edetessään ja tärisee... Tai pysähtyy siten, että korin ja oven väliin jää kauhea porras.

Ja sitten on niitä hämähäkkiunia. Toistuvana elementtinä on myös ampiainen tai muu pistävä ötiäinen joka tulee perässä, seuraa ja vainoaa vaikka mitä tekisi. Ylipäänsä tuollaiset primitiiviset fobiat saattavat vainota unissa toistuvasti.

Mulla on kans näitä hissiunia. Ne alkoi aikoinaan kun olin töissä paikassa missä oli sellainen ikivanha puinen natiseva hissi. Harvemmin se hissi niissä unissa putoaa - tosin niitäkin on - mutta muuten käyttäytyy oudosti, tosiaan menee väärään kerrokseen, kulkee liian lujaa, tai sitten nousee ylöspäin mutta kattopa ei nousekaan ja jään väliin puristuksiin.

Toinen toistuva juttu on karhu-unet. Ennen ne olivat aina sellaisia, että olin sisällä talossa ja kaksi karhua ajoi takaa ympäri taloa. Nykyään karhut ovat yleensä ulkona ja yrittävät hyökätä kimppuun.

Niin, ja vessaunet on myös aika ahdistavia. Sellaisia nähdessä on aina kauhea wc-hätä, mutta vaikka kuinka käy vessassa hätä ei helpota. Tai sitten wc on niin likainen tai jotenkin omituinen ettei siellä voi käydä. Tai sitten se on julkisessa paikassa mihin kaikki ohikulkijat näkevät. Poikkeuksetta tällaisia nähdessäni vessahätä on olemassa ihan oikeastikin.

Viimeöisessä unessa wc oli sairaalan potilashuoneessa, ovea ei saanut lukkoon ja siellä ollessani huoneen miespotilas tunkeutui samaan vessaan ja alkoi ahdistelemaan.

Nuo vessahätäunet ovat muuten todella rasittavia. Olen monta kertaa nähnyt unen jossa menen toistuvasti vessaan mutta hätä ei helpota yhtään. Herään unessa yhä uudelleen ja uudelleen ja menen muka oikeasti vessaan, kunnes tajuan unessa että se olikin vain unta, ja herään jälleen. Sitten kun ihan oikeasti herään hätä on jo niin kova, että rakko meinaa ratketa. Kerrassaan harmillista

Nuo teidän karhu-unenne tuntuvat aika rankoilta. En itse juuri näe painajaisia, paitsi silloin kun olen katsonut kauhuelokuvia. Toisaalta nuo "jähmeä liike" ja hampaiden tippumisunet ovat toisaalta joskus niin ahdistavia että ne voitaisiin kai laskea painajaisuniksi.

Minulla on pari unta jotka ovat toistuneet monta kertaa.
Noin kerran vuoteen nään unen jossa toinen jalka toimii hitaammin enkä mahda sille niin mitään. Kävelen kaupungilla ja pysyäkseni jalkakäytävällä pitää minun välillä pysähtyä ja kääntyä paikallani että pääsen eteenpäin enkä kävelisi ympyrää (vastapäivään). Vaiva pahenee unen edetessä, ympyrän säde pienenee tasaisesti, ja toisena vaivana tulee mukaan etten voi paikallani korjata enää suuntaa kääntymällä oikealle, eli joudun kääntymään lähes ympäri jatkaakseni matkaa. Kun vaiva on tarpeeksi paha niin sit huomaan jotain todella tärkeää että minulle tulee kiire, uni päättyy kun luovutan päämäärän suhteen.

Toinen uni liittyy veteen, vältän (unessa) kovasti rannikkoja ja jokia, mutta aina jostain yllättäen löytyy vesielementti. Olen nähnyt tämän tyyppisen unen kymmeniä kertoja, tilanne on tosin aina erilainen niinkuin edellisessäkin unessa. Unessa lähes aina hukun kun en osaa uida tarpeeksi hyvin, lähes aina tarkoittaa että noin kuukausi sitten ensimmäistä kertaa en hukkunut vaan sain taisteltua itseni rantaan turvaan, vaikkakin lopen uupuneena. Ikinä eläissäni en ole herännyt unesta niin onnellisena kuin tämän pelastumisunen jälkeen, hukkuminenkun ei ole unessakaan kovin miellyttävä tapahtuma, mutta sen välttäminen kyllä todellakin on.

Hereillä ollessani harrastelen veneilyä ja kalastusta, vaikka en osaakkaan uida kovin hyvin, eli en pelkää vettä kovinkaan paljoa. Menetän kyllä suuntavaiston täysin jos hyppään altaaseen missä asennossa tahansa, mutta osaan hillitä itseni ja odotella kunnes saan jotain vinkkiä suunnista, ekalla kerralla panikoin ja tein ennätyssukellukseni ~20 metriä kunnes löysin pinnan.

Ensin mainittuun uneenkin löytyy tavallaan syy elämästä, toisinaan nivelet tuppaa tulehtumaan, eli jalka todellakin voi joskus olla jäykkä, vaikkakin osaan oikeasti sopeuttaa terveemmän jalan hitaamman mukaan ja täten kulkea suoraan. Mutta yhteys on aika selvä, vaikkakin voi liittyä myös siihen ettei ole aivan varma että saa työt valmiiksi ennen deadlinea.

Eli ainakin omalla kohdallani osa toistuvista unista on peräisin piilotetuista peloista joita ei halua myöntää itselleen.

SShadow
Eli ainakin omalla kohdallani osa toistuvista unista on peräisin piilotetuista peloista joita ei halua myöntää itselleen.

Sama minulla, yleensä ne liittyvät stressiin tai hallitsemattomaan tilanteeseen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat