Seuraa 
Viestejä45973

Komitea ehdottaa että pitäisi harkita 4kk inttiä.

Jos astronomi näkee että meteoriitti syöksyy Maata kohti, niin hän voi laskea että milloin se osuu mutta ei voi vaikuttaa siihen.

Armeija on päinvastoin. Emme tiedä milloin sota syttyy, mutta voimme vaikuttaa siihen, ettei se koske Suomea.

Jos jokainen nuori mies ja nainen on 4kk vuosittain armeijassa, niin työttömyys on pientä ja Suomi on turvassa.

Osa heistä voi tehdä tuote- ja menetelmäkehitystä; puolustustarvikkeiden myynti on ainoa kasvava bisnes. Kasvaa 7-8% joka vuosi.

Sivut

Kommentit (25)

poorstudent
Seuraa 
Viestejä98
Lektu-Elli
Komitea ehdottaa että pitäisi harkita 4kk inttiä.

Jos astronomi näkee että meteoriitti syöksyy Maata kohti, niin hän voi laskea että milloin se osuu mutta ei voi vaikuttaa siihen.

Armeija on päinvastoin. Emme tiedä milloin sota syttyy, mutta voimme vaikuttaa siihen, ettei se koske Suomea.

Jos jokainen nuori mies ja nainen on 4kk vuosittain armeijassa, niin työttömyys on pientä ja Suomi on turvassa.

Osa heistä voi tehdä tuote- ja menetelmäkehitystä; puolustustarvikkeiden myynti on ainoa kasvava bisnes. Kasvaa 7-8% joka vuosi.
Ihan liian lyhyt aika, riittää se 4kk tietysti perustoiminnam opetteluun, että mortit sentään tietävät mitenpäin rynkkyä pidetään ampuessa, mutta toimintakykyisen joukon koulutukseen ei 4kk riitä mitenkään.

Parempi olisi vaan siirtyä palkka-armeijaan, eikä pelleillä tuon palvelusajan kanssa, seuraavaksi armeija suoritetaan tietysti netin kautta etänä..

Vierailija

Palkka-armeija olisi tehokkaampi oikeassa sodassa, mutta ilmeisesti tässä lasketaan ettei Suomi kuitenkaan pysty puolustamaan aluettaan nykyaikaisessa teknisessä sodassa ja ehdotetaan siirtymistä jonkinlaiseen kansalaispalveluun. 4kk:n kansalaispalvelus riittää hyvin sisäisten kriisien hoitamiseen, koska silloin vihollinen on vähän kehnompi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Miksei sitten samantien inttiä voisi käydä viikonloppukursseina? Nähtävästi komitea ei ole oikein oivaltanut kuinka varusmieskoulutus suoritetaan ja miksi sitä ei voi suorittaa kovin hätäisesti. Sen lisäksi, että tässä "valtion poikakoulussa" opitaan perustaitoja sekä erikoistutaan, suorittaa armeija itse eräänlaisen psykologisen testin. Idea tässä testissä on ensiksi selvittää johtamiskykyiset (jonka valintaan osallistuu osin myös varusmiehet itse) mutta myöskin seuloa massasta epävakaat henkilöt. Yksi keino monien joukossa on testata paineensietokykyä mm. viemällä fyysinen ja psyykkinen kestävyys järjellisissä määrin mahdollisimman pitkälle. Ihminen kun ei luonnolleen mitään voi ja ääri-ilmiöt mielenoikuissa korostuvat kun valvoo ja on kylmissään viikon tahi pidempään. Herkemmillä pinna kiristyy kun taasen toiset kykenevät leikiten hoitamaan homman vitutuksesta huolimatta kotiin.
Monet erikoistaidot opitaan vasta ajan kuluessa. Autoja on helppo käyttää verrokkeina joten käytän niitä puhuessani autokuskeista. Toki moni autokuski hallitsee mekaniikan ja on siviiliammatiltaan valmiiksi kuljetusalalla. Kaikki eivät. Se, että parina viikkona opetellaan ajamaan ja vaihtamaan palanut polttimo, ei vastaa useamman kuukauden käytännönharjoittelua jossa kuljettaja on itse vastuussa ajokistaan ja tekee sille vaadittavat huollot sekä korjaa hajonneet paikat maastossa hyräillen ihmemies -tunnaria. Tietenkään tässäkään ei kukaan tule täydelliseksi, mutta on parempi vastine ehdotetulla parille viikolle.

Suurin virhe PV:ltä oli vähentää saapumiseriä kolmesta kahteen vuotta kohden. Tällöin vanhemmat palvelustoverit eivät siirtäneet arvokasta tietotaitoaan&havaintojaan nuoremmalle väelle (viittaan taas esim. autokuskeihin jotka remppasivat aiemmin autojaan vanhempien seurassa apua tarvittaessa saaden). Nyt tietty joku sanoo että aliupseerit ovat tätä varten mutta minä taas sanon etteivät usein insinööritaustaiset aliupseerit aina kykene tuoreeltaan samaan suoritukseen kun varusmiespalveluksen loppusuoralla olevat konkarit jotka ovat oppineet asiat kantapään kautta.

Siviilipalvelukseen en ota tässä yhteydessä muuta kantaa (onhan väläytelty että sivarikin lyhenisi jopa neljään kuukauteen) kuin ettei mikään muu olisi kohtuullista kuin laskea asepalveluksen tunnit (esim. "poissa kotoa" -tunnit) ja verrata niitä sivareiden "työaikaan".

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

vihertaapero

Siviilipalvelukseen en ota tässä yhteydessä muuta kantaa (onhan väläytelty että sivarikin lyhenisi jopa neljään kuukauteen) kuin ettei mikään muu olisi kohtuullista kuin laskea asepalveluksen tunnit (esim. "poissa kotoa" -tunnit) ja verrata niitä sivareiden "työaikaan".Ei se nyt ihan noin mene. Pidempikestoinen sivari on rangaistus. Sillä, että saako yönsä nukkua kotona vai kasarmilla, ei ole merkitystä.
Ihmisluonne on siitä jännä, että jos saisi valita lyhyen fyysisen kidutuksen ja pitkän vankilatuomion väliltä, niin suurin osa valitsisi ensimmäisen. Tässä ei tietenkään ole kyse kidutuksesta tai vankilatuomioista, mutta periaate on sama. Siviilipalvelusta ei voi pitää tasavertaisena vaihtoehtona niin kauan kuin se on asepalvelusta pidempi ja kiihkomilitaristinen intti-propaganda on neutralisoitu. Ja tässä ei todellakaan ole liioiteltua puhua propagandasta, sillä meno muistuttaa hyvin paljon entisen itänaapurin toimintaa...

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
jergulis
Sillä, että saako yönsä nukkua kotona vai kasarmilla, ei ole merkitystä.

On sillä, paljonkin. Myös metsäyöt taitavat jäädä siviilipalveluksessa vähemmälle.

Minulla ei ole mitään siviilipalveluksen keventämistä tai vaikka koko palveluksen vapaaehtoistamista vastaan, mutta ei silti tarvitse aivan höpöjä puhua.

We're all mad here.

Puolustusvoimat ovat käytännössä NATO-kunnossa niin teknisesti kuin poliittisestikin ja ainoa este NATOon menemiselle on kansan vastustus. Olisi ollut odotuksenmukaista siirtyä valikoivaan asevelvollisuuteen tai palkka-armeijaan, sillä se olisi muokannut todennäköisesti mielipiteitä NATO-myönteisimmiksi. Toisaalta voi olla, että asevelvollisuuteen ei vielä tässä vaiheessa uskallettu tehdä radikaalia muutosta perinteiden takia, vaan palvelusaikaa ehdotettiin lyhennettäväksi, jotta sitä voidaan myöhemmin lyhentää lisää ja lopulta luopua siitä kokonaan. Oikeastaan hyvä tapa muuttaa järjestelmää pikku hiljaa äkkinäisen uudistuksen sijasta.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
jergulis
vihertaapero

Siviilipalvelukseen en ota tässä yhteydessä muuta kantaa (onhan väläytelty että sivarikin lyhenisi jopa neljään kuukauteen) kuin ettei mikään muu olisi kohtuullista kuin laskea asepalveluksen tunnit (esim. "poissa kotoa" -tunnit) ja verrata niitä sivareiden "työaikaan".Ei se nyt ihan noin mene. Pidempikestoinen sivari on rangaistus. Sillä, että saako yönsä nukkua kotona vai kasarmilla, ei ole merkitystä.- Todellisuudessa menee.
- Miksi sivariin menijöiden päätä tulisi silittää?
- Kokeileppas valvoa viikko putkeen, tehdä lähes kokoajan fyysisesti raskasta askaretta, ottaa vastuuta ja toimia ns. kosteissa olosuhteissa. Tämän vastapainona nuku tyttöystäväsi vieressä ja käy kavereittesi kanssa kaljalla.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sellainen puolustustaktiikka, joka edellyttää päivien valvomista, loistavaa kuntoa tai monimutkaisten asejärjestelmien opettelua, on yksinkertaisesti epärealistinen, kallis ja typerä.

Suomi voisi suunnitella puolustuksensa esim siten, että koko maa miinoitetaan.

Tai laitetaan tähysmiinoja ja joku mummo tai lapsi voi sitten aktivoida lähisytyttimet jos näkee että miehittäjän kolonna on tulossa tietä pitkin.

Fiksuus on valinta.

0 kk kestävä intti on sopiva, armeija on menneen maailman jäänne kuten mm. lauseet "koti, uskonto ja isänmaa". Vain varakkaimmilla on rahaa "kotiin", uskonnot ovat todistetusti humpuukia ja isänmaa on nationalismin jäänne, "isänmaita" ovat miehittäneet milloin mitkäkin kansat, joten kenen isänmaasta voidaan ylipäätään puhua.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Viimeinen kuukausi siellä on armotonta kattoon sylkemistä. Sitten ne päivät, jolloin toistetaan sitä samaa, niille, jolla ÄO on siinä 45 pinnassa ihan varmuuden vuoksi, niin kyllä se tehokas aika on nykyisinkin alle 4 kk.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Viimenen kuukausi on tärkeää aikaa. Korttipelitaidot hioutuu.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Tjaah, mitä sitä itse oli ehtinyt oppia neljässä kuukaudessa... Alokaskausi sekä ek-kurssi. Niin, periaatteessa kaikki asiat oli opittu, mutta aika raakile sotilaaksi sitä vielä oli. Kuukausi lisää ja eka Rova suoritettuna... No, silloin sitä oli jo LäPä (Lähes Pätevä). Viimeiset 4½ kuukautta toivat sitten rutiinia, sivukoulutusta sekä talvikokemusta.

Kaipa tuossa neljässä kuukaudessa ehditään peruskoulutus antaa ja kaikkein yksinkertaisimpien kuraportaan tehtävien koulutus. Vaan rutiini ja vaativampi koulutus jäävät kyllä tuolla palvelusajalla puuttumaan.

Riso abundat in ore stultorum

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Minua jäi askarruttamaan se että kuinka 4kk asepalveluksen aikana voidaan kaikille saapumiserille opettaa toimiminen sekä talvella että kesällä. Jos oikein olen ymmärtänyt niin naapurin pojat taitavat molempina vuodenaikoina toimimisen...

-

Lektu-Elli

Jos jokainen nuori mies ja nainen on 4kk vuosittain armeijassa, niin työttömyys on pientä ja Suomi on turvassa.Siis 4 kk "kertsit" joka vuosi? Ei hyvää päivää...

jergulis
vihertaapero

Sillä, että saako yönsä nukkua kotona vai kasarmilla, ei ole merkitystä.Onhan sillä hurjasti merkitystä. Miten voit väittää, ettei olisi?

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
baal1984
Minua jäi askarruttamaan se että kuinka 4kk asepalveluksen aikana voidaan kaikille saapumiserille opettaa toimiminen sekä talvella että kesällä. Jos oikein olen ymmärtänyt niin naapurin pojat taitavat molempina vuodenaikoina toimimisen...Itse pidän ideasta, että palveluksen kesto pidettäisiin nykyisellään, mutta kertausharjoitusten määrää kasvatettaisiin. Sveitsin malliin, jossa armeija kouluttaa reserviläisiään kahden vuoden välein noin kolmen viikon pituisissa kertausharjoituksissa. Tällöin pääsisi oikeasti kokemaan erilaisia olosuhteita.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

pmk
Seuraa 
Viestejä1855
sigfrid
Palkka-armeija olisi tehokkaampi oikeassa sodassa, mutta ilmeisesti tässä lasketaan ettei Suomi kuitenkaan pysty puolustamaan aluettaan nykyaikaisessa teknisessä sodassa ja ehdotetaan siirtymistä jonkinlaiseen kansalaispalveluun. 4kk:n kansalaispalvelus riittää hyvin sisäisten kriisien hoitamiseen, koska silloin vihollinen on vähän kehnompi.Neljä kuukautta on ihan riittävä aika kodinturvajoukkojen miesten (miksei myös naisten pakolliseen) kouluttamiseen. Kun rintamasodat käyvät entistä harvinaisemmiksi, kodinturvajoukkojen rooli kasvaa kansainvälisissä sotilaallisissa konflikteissa entistä suuremmaksi. Myös siviilikriiseissä tyyliin Nokian vesikriisi voisi kodinturvajoukkojen paikallinen "liikekannallepano" olla järkevä ratkaisu avustamaan viranomaisia.

Kepuliinien hellimän alueellisen puolustuksen tavoitteet täyttyyisivät samalla .

4 kk koulutuksella en tahtoisi joutua mihinkään modernin high tech sodankäynnin tilanteeseen, noin lyhyellä koulutusajalla kasvatetaan lähinnä tykinruokaa.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Niih. Olen koulutettua tykinruokaa. Eliniänodote, kun tappelupaikalle päästään on jossain muutamassa kymmenminuuttisessa tjsp. Jipii! Veljelle luvattiin vieläkin kovempaa kyytiä – sekuntikello vaan esiin.

Ei sitä oikein viitsisi pitkään märehtiä, kun koulutetaan toivottomaan tilanteeseen.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Tykeistä ja ilmapommituksista selviää hyvällä taktiikalla.

Esim näin:
Pitää taistella aina niin lähellä vihollista, etteivät voi käyttää näitä omien tappioiden pelossa.

Muistakaa Vietnamin taistelu elokuvassa "Olimme sotilaita".

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat