Seuraa 
Viestejä45973

Kuka on se ensimmäinen apina kuka on päättänyt kullan olevan arvokasta? Vaihtanut mahdollisest naapuripuun kaverin banaanit siihen, vai onko naapuripuun kaveri vaihtanut banaaneja kultakimpaleeseen? Tuskin... Eli kulta on turhamaisuutta? Ei todellakaan välttämätöntä elämälle? Koko maailmantalous rakentuu kullan varaan? Arvokkaampaa on ruokamulta tai vesi?

Raamatussakin hehkutetaan kulta sitä ja kulta tätä. Syvälle on juurtunut uskomus ihmiskunnassa, että kulta on arvokasta. Hyötykäytössä roskaa, tai ainakin korvattavissa.

http://www.kulta24.fi/historia.html

Pahaa tekee katsoa kun kaikki ryntäilee ilman aivoja maallisen mammonan perässä koko lyhyen elämän.

Kommentit (5)

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Teknisesti varsin pätevää tavaraa. Lääketieteellisesti pätevää. Esteettisiin tarkoituksiin pätevää.

Siis sekä käytännöllistä että kaunista materiaalia. Myös osin ainutlaatuista. Kulta taitaa olla ainut materiaali, jota voi venyttää lehtikullaksi. Lieneekö myös ainut hapettumaton kosketinmateriaali sen lisäksi että johtaa sähköä ja lämpöä mainiosti. Jossain röntgenkaukoputkessa korvaamaton.

Saatavuus on riittävä ihmiskunnan käyttöön. Koruvarannoissa on hätävara teknisiin tarpeisiin.

Mikä materiaali voittaa kullan?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Kullalla on monia ylivertaisia piirteitä, mm.:

-Lämmönjohtavuus / kyky heijastaa sitä
-Muokattavuus
-Kemiallinen kestävyys

Nämä yhdistettynä harvinaisuuteen, eli haluttavia ominaisuuksia harvinaisessa materiaalissa muodostaa kysynnän ja tarjonnan jota kautta muodostuu puolestaan hinta.

edit: sen sijaan viisas rkp:n edustaja on äärimmäisen harvinainen, muttei kukaan silti sellaista edes kaipaa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kulta on suurimmalta osin turhamaisuutta esim koruissa. Mutta ennen oli kultakanta, johon perustui valuutan arvo, eli oli maailmantaloudelle hyvinkin tärkeä. Sillä on myös paljon sovellutuksia elektroniikassa ja lääketieteessä. Mutta turhamaisuus se maailmaa pyörittää rahan kanssa.

Nupo
Seuraa 
Viestejä208

Pikaisella googlauksella löytyi tieto, että tuotetusta kullasta noin 78 prosenttia käytetään koruihin. Mikähän olisi kullan hinta, jos tätä turhamaisuuskäyttöä ei olisi? Olisiko silloin vara kullata esim. kaikki liittimet/kytkimet yms. "tärkeät" kohteet? Yhden sormuksen kullallahan tuon tekisi hyvin hyvin moneen liittimeen. Mihin kaikkiin uusiin käyttökohteisiin kultaa voisi käyttää, jos se olisi tarpeeksi halpaa?

Kulta on kuitenkin harvinaista mm. ruokamultaan verrattuna.Kaikki maailman kulta mahtuisi sivuiltaan n. 25 metrin kuutioon.
http://money.howstuffworks.com/question213.htm
Hopeaa on kulutettu suuremmasta tuotannosta huolimatta niin paljon, että sitä arvioidaan olevan maan pinnan päällä tällä hetkellä vähemmän kuin kultaa. Hopeaa ei myöskään kierrätetä.
Kulta ja hopea on laimennettu mm. COMEX:issa niin paljon ,että laimennus on paperikullalla ja hopealla n.1/100. Fyysistä metallia siis puuttuu 99/100 . Eli kullan todellisen hinnan tulisi olla nyt n. 50000 dollaria/unssi.
Lisäksi hämmästyttävää on kullan keräys,jokainen tuntee kampanjat joissa pyydetään lähettämään kulta postissa ja rahat tilille. Tämä sama on käynnissä Suomessa, Isossa-Britanniassa,Hollannissa jne.
Kuka kultaa kokoaa?
Mm.Hollannin valtio myi kultavarantonsa äskettäin Kiinaan.

Jalometallit ovat hyvin inerttejä ja säilyvät ihmisen kannalta "ikuisesti" -sukupolvelta toiselle.
Paperinen fiat-raha muuttuu arvottomaksi ja tuhoutuu ,jalometalli ei.
Kultakolikolla sai Rooman aikaan hienon tunikan, sandaalit ja vyön. Samalla kolikolla saa nyt hienon puvun ,kengät ja vyön. Inflaatio on siis ollut 0.

Paperirahan luo ihminen, jalometallit ovat taasen Jumalan luomia.

Lopuksihan huumoripläjäyksenä kannattaa muistaa että Nibirun asukit, Anunnakit tarvitsevat jalometalleja planeettansa ilmakehän ylläpitämiseen mm.jäähtymisen estämiseen.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat