Seuraa 
Viestejä45973

Yhdysvaltalaistutkijat paikansivat 20 valovuoden päässä sijaitsevan planeetan, jonka olojen uskotaan mahdollistavan elämän.

Gliese 581g kiertää tähteään keskellä elinkelpoista vyöhykettä - eli se saa juuri oikean määrän säteilyenergiaa, jotta vesi pysyy nestemäisenä.

Myös painovoima sen pinnalla on laskelmien mukaan samankaltainen kuin Maassa.

Jos tulokset saadaan vahvistettua, Gliese581g on tähän asti löydetyistä eksoplaneetoista eniten Maan kaltainen.

"Löydökkimme on mitä vahvin kandidaatti mahdollisesti elinkelpoiseksi planeetaksi" professori Steven Vogt Kalifornian yliopistosta sanoo. "Se löytyi niin nopeasti ja niin läheltä, että sen kaltaisia lienee vaikka kuinka paljon".
http://www.tiede.fi/uutiset/4039/elinke ... tta_loytyi

Sivut

Kommentit (136)

On kyllä harvinaisen mielenkiintoinen kohde eikä pelkästään läheisyytensä vuoksi. Mutta millaistahan tähteä se kiertää? Ainakaan uutisesta en huomannut mitää mainintaa siitä.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

toivotaan, ettei löydy tuollaista planeettaa niin läheltä, että ihmiset pääsisivät sellaista miehittämään. valtaosalla ihmisistä henkinen kehitys on niin lapsenkengissään, ettei henkisesti kehittymättömien ihmisten tarvitse mennä pilaamaan toistakin planeettaa ja kuluttaa sieltäkin luonnonvaroja loppuun.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
offmind
Seuraa 
Viestejä16781
Eric Gein
On kyllä harvinaisen mielenkiintoinen kohde eikä pelkästään läheisyytensä vuoksi. Mutta millaistahan tähteä se kiertää? Ainakaan uutisesta en huomannut mitää mainintaa siitä.http://en.wikipedia.org/wiki/Gliese_581
Gliese 581 is a red dwarf star with spectral type M3V, located 20.3 light years away from Earth in the constellation Libra. Its estimated mass is about a third of that of the Sun, and it is the 87th[9] closest known star system to the Sun.

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 170503.htm
The paper reports the discovery of two new planets around the nearby red dwarf star Gliese 581. This brings the total number of known planets around this star to six, the most yet discovered in a planetary system other than our own solar system. Like our solar system, the planets around Gliese 581 have nearly circular orbits.

The most interesting of the two new planets is Gliese 581g, with a mass three to four times that of the Earth and an orbital period of just under 37 days. Its mass indicates that it is probably a rocky planet with a definite surface and that it has enough gravity to hold on to an atmosphere, according to Vogt
(...)
The planet is tidally locked to the star, meaning that one side is always facing the star and basking in perpetual daylight, while the side facing away from the star is in perpetual darkness. One effect of this is to stabilize the planet's surface climates, according to Vogt. The most habitable zone on the planet's surface would be the line between shadow and light (known as the "terminator"), with surface temperatures decreasing toward the dark side and increasing toward the light side.

"Any emerging life forms would have a wide range of stable climates to choose from and to evolve around, depending on their longitude," Vogt said.

The researchers estimate that the average surface temperature of the planet is between -24 and 10 degrees Fahrenheit (-31 to -12 degrees Celsius). Actual temperatures would range from blazing hot on the side facing the star to freezing cold on the dark side.

----------
http://www.treitel.org/Richard/rass/tidelock01.txt
Mielenkiintoinen teksti vuorovesilukittuneen planeetan ilmakehästä.

...In short, not only can such a tide-locked planet maintain an
atmosphere, but it might even be habitable over much of its surface,
with an active water cycle and maybe even a near-breathable surface.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Veli Hopea
Seuraa 
Viestejä1249

Nyt jollain näkymättömällä Maata kiertävällä avaruusasemalla Gliese 581g planeetan tutkimusmatkailijat poksauttelevat kuohuviinejä. "Nyt ne viimein löysi meidän planeettamme. Kylläpä se kestikin kauan."

Seuraavaksi he voisivat jättää YK:lle viestin: "Se planeetta on jo meidän asuttama, joten turha tulla sinne kukkoilemaan. Se ei sujuisi samoilla nuoteilla kuin Pohjois-Amerikan valloitus."

Kosminen asuttujen planeettojen yhteisö lausuu tukensa: "Sepäs olikin hyvin sanottu. Maan asukkaat saavat vielä opetella asumaan omalla planeetallaan ennen kuin heillä on mitään asiaa isompiin piireihin."

New ideas are always criticized - not because an idea lacks merit, but because it might turn out to be workable, which would threaten the reputations of many people whose opinions conflict with it.

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=&p=3C7052B7ADA587B6&i...) (video)

Hienoa!
Enpä tiennyt, että nykyään voidaan saada jo noinkin paljon tietoa exoista....
Luulin niistä saatavan informaation olevan lähinnä massa ja vuoden pituus. Siis tähden huojahtelusta saatava info ei voi olla kovin monimutkaista....
Onko tämä 'tidally locked' vuorokausi joku erikoistapaus joka voidaan helposti määrittää vai voidaanko yleensä ottaen exoplaneettojen vuorokaudenpituuskin jo päätellä?
Millaista säteilyä punaiset kääpiöt lähettävät meidän aurinkoon verrattuna? Elämän mahdollisuus tietenkin kiehtoo....

Vierailija
taucalm
toivotaan, ettei löydy tuollaista planeettaa niin läheltä, että ihmiset pääsisivät sellaista miehittämään. valtaosalla ihmisistä henkinen kehitys on niin lapsenkengissään, ettei henkisesti kehittymättömien ihmisten tarvitse mennä pilaamaan toistakin planeettaa ja kuluttaa sieltäkin luonnonvaroja loppuun.Ettei Gaia tuu vihaiseksi?

Jos voisimme aina vaihtaa planeettaa, niin itse en näkisi mitään ongelmaa antaa valtion puolesta kaikille autot, sekä pelit ja vehkeet, kun sille pula-ajan politiikalle ei olisi sentimentaalista romantiikkaa painavempaa syytä.

Ja jossainhan sitä ihmisten on kasvettava, jos löytyy vain silloin tällöin.

Onko jotain todennäköisyyttä, tai varmaan on, mutta mikä ja miksi se on...
...että kun on tälläinen xo-planeta, ni että sitten millä todennäköisyydellä siellä on elämää?

Eric Gein
On kyllä harvinaisen mielenkiintoinen kohde eikä pelkästään läheisyytensä vuoksi. Mutta millaistahan tähteä se kiertää? Ainakaan uutisesta en huomannut mitää mainintaa siitä.Jostain olin lukevinani, että se kiertää punaista kääpiötä.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
jees
taucalm
toivotaan, ettei löydy tuollaista planeettaa niin läheltä, että ihmiset pääsisivät sellaista miehittämään. valtaosalla ihmisistä henkinen kehitys on niin lapsenkengissään, ettei henkisesti kehittymättömien ihmisten tarvitse mennä pilaamaan toistakin planeettaa ja kuluttaa sieltäkin luonnonvaroja loppuun.Jos voisimme aina vaihtaa planeettaa, niin itse en näkisi mitään ongelmaa antaa valtion puolesta kaikille autot, sekä pelit ja vehkeet, kun sille pula-ajan politiikalle ei olisi sentimentaalista romantiikkaa painavempaa syytä.

Vaan kun ei universumikaan ole loputon. Miksi juuri meidän pitäisi kansoittaa se ja jättää jälkeemme rivi autioituneita, saastuneita, loppuun käytettyjä planeettoja?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Teen tässä nyt julkisen valtauksen Gliese581g eksoplaneettaan.
Jos tulette joskus käymään, niin ilmoittakaa ensin, että olette asustelleet
aikoinaaan maassa.
Ilmoitus mielellään sähköpostitse, tai teidät tulkitaa ufoiksi ja toimitaan sen mukaan.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31261
F1DTMGP2
Teen tässä nyt julkisen valtauksen Gliese581g eksoplaneettaan.
Jos tulette joskus käymään, ...En taida viitsiä lähteä tuonne asti ajamaan, mutta verovirkailijoita varmaan kiinnostaa, jotta voivat määrätä planeetan omistajalle kiinteistöveron. Se taisi olla jonkin verran oli Maata isompi, tuleehan siitä ihan kivasti hehtaareja.

Eric Gein
On kyllä harvinaisen mielenkiintoinen kohde eikä pelkästään läheisyytensä vuoksi. Mutta millaistahan tähteä se kiertää? Ainakaan uutisesta en huomannut mitää mainintaa siitä.

Punaisesta kääpiöstä puhuvat.

Vuorovesilukittu planeetta näkyisi olevan, joten stabiili lämpötila luulisi hyvinkin olevan tuossa yön ja päivän rajalla.

taucalm
toivotaan, ettei löydy tuollaista planeettaa niin läheltä, että ihmiset pääsisivät sellaista miehittämään. valtaosalla ihmisistä henkinen kehitys on niin lapsenkengissään, ettei henkisesti kehittymättömien ihmisten tarvitse mennä pilaamaan toistakin planeettaa ja kuluttaa sieltäkin luonnonvaroja loppuun.
Mitä väliä sillä oikeasti on?

Varjelemasi "resot" ovat loppujen lopuksi jostain koomisesta Alkumällistä liikkeelle lähtenyttä materiaalisontaa. Aikanaan tämä kaikki loppuu.

Se on aivan se ja yksi sama maailmankaikkeuden hetken kannalta, jos joku Homo Sapiens louhii jonkun Telluksen korpuksesta pari kuparinjyvää ja istuu onnellisena kuin aropupu sen hetken. Vähän ajan päästä Valkoinen kääpiö nielee kaiken ja lopulta sammuu sekin ja muutkin tuikut Univerumissa.

Loppu.

Finito.

Who cares.

Anna ihmisen räpeltää. Onpahan jotain tekemistä Loppua odotellessa.

Taivaantallaaja
Vuorovesilukittu planeetta näkyisi olevan, joten stabiili lämpötila luulisi hyvinkin olevan tuossa yön ja päivän rajalla.Tuulen suunta ei taida paljon vaihdella tolla pallolla.

Veemäistä, jos ajatuu joko Miinuspolelle tai Plussapolelle vievään merivirtaan (jos siellä H2O:ta on, eikös siellä pitänyt olla?)

Tietää, että kohta on kulkuset kuurassa ja kilisee jäädyttyään (-123C) tai polla paistuu (+140C)

Pikku Gen

Vaan kun ei universumikaan ole loputon. Miksi juuri meidän pitäisi kansoittaa se ja jättää jälkeemme rivi autioituneita, saastuneita, loppuun käytettyjä planeettoja?Niin, noh... tuo ei itseasiassa ole ongelma. Pelkästään omassa linnunradassamme on satoja miljardeja tähtiä, joten aivan järjetön määrä planeettoja. Sitten jos yksi linnunrata olisi muka jotenkin liikaa (not gonna happen), niin noita galakseja linnunradan lisäksi taitaa olla reippaasti päälle 100 miljardia ( Wikipediasta "There are probably more than 170 billion (1.7 × 10^11) galaxies in the observable universe." ... tuo on sitten aivan törkeän suuri luku ja yksi maaplaneetta täysin mitätön hiekanjyvänen kokonaisuudessa... ei mikään syy toki alkaa sikailemaan, mutta ei tässä kovin paljon damagea isommassa kaavassa saada aikaan vaikka joku haluaisi tosissaan yrittää ). Eli sinällään tuo pelkosi universumin loppumisesta on "vähän".... ylimenevää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat