Seuraa 
Viestejä45973

Joskus kirjoitin tanne SSRI laakkeista. Laakkeet auttoi mutta tietenkin sitten lopetin kun olo helpotti. Virhe....

No nyt ollaan ulkomailla duunissa ja meni ahdistus pikkaisen liian pitkalle. Xanax ei jotenkin toimi. En tieda mika siina on mutta helpottava vaikutus on niin vaisu. Otan aika pienia maaria tosin. Niita kylla riittaa mutta toisaalta uni ei niilla tule ja en tieda sopiiko ne edes minulle. Mitas tassa tekisi. Taman kirjoitan kolmen tuopin voimalla. (kun pakko oli paasta jo talosta ulos ja takana oli aika rankkaa alkoholin kayttoa viikon ajan, pakko saada elimisto siihen pisteeseen etta neste imeytyy ja syo). Nyt kysymys lahinna siita etta pitaa hoitaa asiat ettei elama mene ihan pain persetta. Viinaa ei voi alkaa liikaa vetamaan koska jokainen tietaa mihin se sitten johtaa. (ahdistukseen siis join sen viikon ja nyt viela huonompana...tietenkin.) Siis...ei ole aikaa odottaa 2-3 vko ssri laakkeiden vaikutuksen alkamista ja asiat pitaa saada kuntoon. Muuten tulevaisuudessa kaikki viela enemman huonosti. Olisiko siina sitten apua jos vetaisi vaikka valiumia pari paivaa? Pistakaahan kokemusta jos joku tietaa. En nyt ihan pikku ahdistuksessa tata kirjoittele. Mutta syoda pitaa, lentokunnossa pitaisi olla noin viikon sisaan. Alkaa olla vaihtoehdot vahissa. Tyottomyys jne tahan alunperin johti ja tulevaisuus pitaa pistaa safetyyn viikon sisaan. Muuten ei sitten elaman perusasiat ole koskaan kunnossa. Sita en jaksaisi. Kertokaa ihmeessa jos tiedatte mika on oikea optio. Aika on nyt rajoitteena. Viikon sisaan pitaa olla toimintakuntoinen.

Kommentit (5)

Vaikea sanoa tuohon mitään, kun ei tiedä mikä on tilanteeseesi johtanut. Jos et saa unta, niin lääke on väärä tai annos liian pieni. On myös tehokkaita ja nopeammin auttavia lääkkeitä, miksei lääkärisi antanut niitä tilapäiseksi, jos sinulla on koitos noin pian? Todella huono aika aloittaa lääkitys, sillä SSRI-lääkkeiden sisäänajo ja annosten rukkaaminen voi kestää kauankin, mutta minkäs teet. Viinanjuonti on ainakin heti lopetettava ja ruoka ja mahdollisesti lisäravinteet hoidettava kuntoon, muuten et tule kestämään stressiä.

Edit: Muistin erään nimenkin: sellainen lääke kuin Opamox, jota määrätään todella voimakkaaseen ahdistukseen, paniikkihäiriöön, ja mielenterveyskroonikoille. Olen kuullut sen vaikuttavuudesta pelkkää positiivista, mutta vastaavasti siihen jää erittäin helposti koukkuun. Stressaava elämäntilanne ei ole ollenkaan hyvä aika aloittaa koukuttavaa lääkitystä, kuten varmasti tiedät.

JakomäenNeruda
Edit: Muistin erään nimenkin: sellainen lääke kuin Opamox, jota määrätään todella voimakkaaseen ahdistukseen, paniikkihäiriöön, ja mielenterveyskroonikoille. Olen kuullut sen vaikuttavuudesta pelkkää positiivista, mutta vastaavasti siihen jää erittäin helposti koukkuun. Stressaava elämäntilanne ei ole ollenkaan hyvä aika aloittaa koukuttavaa lääkitystä, kuten varmasti tiedät.Aloittajalla oli jo alpratsolaami (Xanax, Xanor tms.) käytössä, joka on Opamoxia (oksatsepaami) paljon voimakkaampi. Ehkäpä annostus on niin pieni, että se ei vain riitä? Olen kyllä kuullut sellaistakin, että joillakin Xanor on lisännyt ahdistusta, mutta Opamoxi taas helpottanut.

Eli ehkä kannattaisi ensin kokeilla suurentaa Xanorin annostusta ja jos se ei auta, kysyä jotakin toista rauhoittavaa, vaikkapa juuri sitä Valiumia/Diapamia tai Opamoxia, Tenoxia tai jotakin vastaavaa. SSRI lääkettä en kyllä noin lyhyessä ajassa uskaltaisi itse aloittaa, koska ne saattavat aluksi vain pahentaa oloa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Simplex
Seuraa 
Viestejä3033

Disclaimer: En ole lääkäri tai millään tavalla terveydenhoidon asiantuntija.

Alpratsolaami (Xanax, Xanor) on varsin tehokas ahdistusta poistava lääke, mutta se ei välttämättä toimi unilääkkeenä kovinkaan hyvin. Ketjun aloittaja voisi yrittää nostaa annosta ehkä hieman suuremmaksi, jos ahdistusta poistava vaikutus tehostuisi. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että alpratsolaamiin saattaa "jäädä koukkuun" pitkäaikaisessa käytössä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Alpratsolaami

Ketiapiini (Ketipinor/Seroquel) 25mg - 50mg saattaisi olla varsin tehokas apu tuohon nukahtamisongelmaan, samalla kun sillä saattaa olla varsin tehokas vaikutus ahdistuksen poistoon: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ketiapiini

Joillakin henkilöillä SSRI-lääkkeiden aloittaminen pienellä annoksella (esim. puolikkaalla annoksella) saattaa auttaa ahdistukseen varsin nopeastikin. Ketjun aloittajalla saattaa olla vielä itsellä muistissa se, kuinka nopeasti SSRI-lääkkeen aloittaminen helpotti ahdistusta, vai lisäsikö aloittaminen alussa ahdistuksen ja masennuksen oireita.

Muistan myös lukeneeni, että SSRI-lääkityksen aloittamisen yhteydessä varsin usein käytetään jotakin bentsodiatsepiiniä (Diapam, Opamox) SSRI-lääkkeen rinnalla, jos SSRI-hoidon aloittaminen aiheuttaa ahdistusta tai lisää masennusta.

Voimia ja jaksamisia ketjun aloittajalle.

Harold
Xanax ei jotenkin toimi.
takana oli aika rankkaa alkoholin kayttoa viikon ajan, pakko saada elimisto siihen pisteeseen etta neste imeytyy ja syo).
(ahdistukseen siis join sen viikon ja nyt viela huonompana...tietenkin.)Viina on huonoin mahdollinen lääke masennukseen. Jokainen enemmän ryypännyt varmaan tietää kankkusmorkkiksen, jossa olemattomatkin asiat saavat naurettavia mittasuhteita, eli liiottelee itsellensä vaikka kännissä tapahtuneita sekoiluita, mikä aiheuttaa masennusta.
Krapulassa kannattaa aina muistaa, että aivojen välittäjäaineiden toiminta ei ole normaalia, siksikin kankkusmasennus ei ole hyvä syy jatkaa juomista.
Serotoniinia syntyy aminohappo tryptofaanista. Jos ei saa tarpeeksi proteiineja, ei tietysti synny serotoniiniakaan riittävästi, eikä silloin SSRI-lääkkeetkään voi toimia.
Masennusta voi yrittää estää syömällä monipuolisesti ja lopettamalla asioiden murehtimisen, joille ei voi mitään, antaa niiden vain olla ja keksii jotain puuhaa, ettei ala niitä vatvomaan.
Kannattaisi syödä aina kun juo (ja miksei muulloinkin), vaikka kännissä ei välttämättä olisikaan nälkä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Mullakin oli joskus Opamoxia ahistukseen. Ei se auttanut. Ketiapiini ei mua väsytä, tosin voi olla toleranssiakin. Syön 100 mg päivässä.

Haroldille ei voi muuta sanoa ku että aika parantaa haavat. Kahtele mukavia piirrettyjä ja syö karkkia tai muuta hyvää. Olla öllöttele vaan. Kyllä se siitä.

Hämmentää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat