Seuraa 
Viestejä506

[size=150:2krfo9uk]Miten rahan valta syrjäytetään?[/size:2krfo9uk]

Siellä missä raha hallitsee, on huono henki.

Miten rahan valta syrjäytetään?

Vai kannattaako vain karttaa rahan vallan omaavien ja sen sokaisemien seuraa ja pysytellä muissa porukoissa?

Sivut

Kommentit (25)

Pirta
[size=150:3th9eked]Miten rahan valta syrjäytetään?[/size:3th9eked]

Siellä missä raha hallitsee, on huono henki.

Miten rahan valta syrjäytetään?

Vai kannattaako vain karttaa rahan vallan omaavien ja sen sokaisemien seuraa ja pysytellä muissa porukoissa?

No voi voi Taisit juuri julistautua maailman yksinäisemmäksi ihmiseksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pirta
[size=150:kipsuu5h]Miten rahan valta syrjäytetään?[/size:kipsuu5h]

Siellä missä raha hallitsee, on huono henki.

Miten rahan valta syrjäytetään?

Vai kannattaako vain karttaa rahan vallan omaavien ja sen sokaisemien seuraa ja pysytellä muissa porukoissa?


Sekonoskepuolue on huolellisesti ensin vallannut ja sitten tuhonnut yhteiskunnasta kaiken mitä tilapäisestikään olsi voitu käyttää edes rahavallan sivuuttamiseen silloin kun se oikein tyrii, kuten osuustoiminnallisen Punapääomankin.

Nyt on menossa loppukin tiede...

Niin kauan kuin raha hallitsee yhteiskuntia ja ihmisiä, kehitys tapahtuu vain tekniikkaan ja ihmisten hyväntahtoisuuteen perustuen.
Se viimeksi mainittu ei ole kovin korkealla ajatellen, että 1/2 maailman väestöstä elää köyhyysrajalla.
Mehän Suomessa ollaan hyvällä puolella ja valitetaan ketchupin puutteesta.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Pirta
[size=150:e5wqpm9f]Miten rahan valta syrjäytetään?[/size:e5wqpm9f]

Siellä missä raha hallitsee, on huono henki.

Miten rahan valta syrjäytetään?

Vai kannattaako vain karttaa rahan vallan omaavien ja sen sokaisemien seuraa ja pysytellä muissa porukoissa?
En ihan täysin tässä kuuden aikaan aamuyön loppumetreillä jaksa ymmärtää mitä oikein tarkoitat? Siis tarkoitatko että nykyisenlaisesta rahataloudesta tulisi luopua? Siis siitä että palvelus, valmistetettu kuluttushyödyke, valmistettu kone olisi käypää valuttaa haalittaessa kaikki se mitä voidaan luokitella hyvän elämän peruskriteereiksi länsimaissa?

Minusta vaan henkilökohtaisesti tuntuu aika absurdilta ajatusrakennelmalta koko juttu. Ensinnäksin ihminen on itsekäs, palveluksien tuottamiskyky, koneiden ja kulutushyödykkeiden valmistuskyky unhoittamatta näiden kehittämiskykyä jakaantuu epätasaisesti globaalista näkövinkkelistä..

Esim. Suomessa, sosialistisessa versiossa markkinataloudessa voidaan tulonsiirroilla kanavoida vauraamman väestön verokertymä heikompiosaisille taaten kaikille kohtalaisen tasa-arvoiset olosuhteet itsensä elättämiselle tai opiskelulle. Kuinka arvon Pirtaseni, vastaat kysymykseen siitä mitä vaihtoehtoa tarjoat sille että köyhempi väestönosa saisi rahaa pankkitililleen elämisen velvoitteiden hoitamiseksi, ( Huom! Ei kulujen)

Oletamme että Pirtalla on joku taito tai kyky tuottaa jotain kulutushyödykettä. Esim. hänellä on porkkanamaata 1 ha. Pirtalla on samanlaisia porkkananviljelijöitä naapureinaan vaikkapa tusina. Muita metallintyöstäjiä, maidontuottajia ties mitä ammatinharjoittajia on niin että tulee vaikkapa 1499 kpl.

Kylässä on 1 lääkäri. Lääkärin työ per/asukas on lyhytaikaista mutta sitäkin tärkeämpää sillä hän ennaltaehkäisee tauteja ja hoitaa tapahtuneita tapaturmia jne. Lääkärin työpanos tunteina ei siis koskaan eikä mitenkään tule ylittämään ammattilaisten armeijantyöpanosta. Mutta koska lääkärin työ on arvostetttua sen vaikuttaessa jokaisen henkikultaan maksetaan 1h:n mittaiessta palveluksesta lääkärille enemmän kuin
1h:n mittasesta palveluksesta esim. juhlavaatteiden ompelijalle.

Lääkäri saa palkkioksi tuohttoman määrän porkkanoita, maitokannuja, juustotonneja ties muuta saatanan krääsää.ästä syntyy lääkärille ja muille kyläläisille aika suuri suru puseroon. Lääkärillä on perkeleesti juustoa jota ei itse pysty kuluttamaan. Tämän lisäksi hänen täytyy käyttää kasvavissa määrin aikaa juuston myymiseen lääkärin työn tekemisen sijaan.

Voila: Syntyi inflaatio=ostovoiman heikkenemine sekä oman ammattitaidon haaskaaminen. Lääkäri ostaa vastapalveluksia, maksaen korkeampaa hintaa koska lääkärillä itsellähän on intressi päästä nopeasti eroon roinastaan. Lopulta köyhimmät sairaimmat ja heikoimmat joutuvat mieron tielle kun heillä ei ole varaa ostaa polttopuita talven varalle koska terveimmät, vahvimmat ja taitavimmat kuorivat kermat päältä.

Elikkäs väittäisin yllä luonnostelemani karkean mallini perusteella että jos nyt yhtä-äkkiä perustettaisiin vaihdantatalous muodostuisi aikamoinen uusjako hyvinvoinnin peruselementtien suhteen. Kenelle jaetaan sähköä, lämmintä vettä, minkä asuinalueiden kaupassa riittä ruokaa jne..

Se mitä ajattelen rahataloudesta on se että Suomen kaltaisissa maissa se on oiva renki hyvinvoinnin ja tasa-arvon säilyttämisestä ja ulottamisesta enemmistön saataville oikea-aikaisesti ja luotettavasti.

En tiedä onko sellaista eismerkkiini liittyvää sivistyssanaa olemassa kuin mikroinflaatio tai paikallinen inflaatio, mutta uskoisin että minut on ymmärretty.

-

Pirta
Seuraa 
Viestejä506

[size=150:1ss1a3mi]Tarkoitan rahan ylivaltaa[/size:1ss1a3mi], sitä tuskin kukaan voi kiistää.

Elämme taloudellisen väkivallan maailmassa.

Suomea rakennetaan nyt orjuudella, kuten USA on rakennettu. Mikä esikuva!

Mikä on USA:n tai vaikkapa Ruotsin rakentaneiden orjien asema nyt?

Vallan eri muotoja:
(johon liittyy aina myös väkivalta)

Fyysinen
Henkinen
Taloudellinen
Uskonnollinen
Seksuaalinen
Sukupuolinen
Patriarkaalinen
Matriarkaalinen
Sosiaalinen
Yhteiskunnallinen
Ympäristöllinen
Rakenteellinen
Poliittinen
Sovinistinen
Feministinen
Viestinnällinen
Emotionaalinen
Symbolinen
Moraalinen
Epäsuora
Lääkinnällinen (mm. lapset, vanhukset)
Yhteisöllinen
Teknologinen
Ideologinen
Kulttuurinen
Tieteellinen
Biologinen
Peritty
Manipuloitu
Siirretty
Johdannainen

Oikeutettu
Epäoikeutettu

Onko näistä rahan ylivallan syrjäyttäjiksi vai tukevatko ne vain entisestään rahan ylivaltaa eli kahmitaanko vain lisää vallan eri muotoja itselleen?

Paljasta Porvari Päivässä ja etenkin hänen Kulutus-jalanjälkensä, jolla eläisi 20 ihmistä päivässä leveästi missä päin maailmaa tahansa.

Porvarista voi paljastaa muutakin, esim. koskien Porvarin petollista perhe-elämää tai talouskeinottelua, jota kutsutaan myös taloudelliseksi väkivallaksi.

Pirta
Seuraa 
Viestejä506

[size=150:2x6lw0hh]Paljastetaan rahan valhe! on Facebookissa[/size:2x6lw0hh]

http://www.facebook.com/group.php?gid=2 ... 075&v=info

"Mitä raha on? Miten se syntyy? Raha on meidän kulttuurimme vähiten kyseenalaistettuja uskomusjärjestelmiä ja harvat tietävät nykyisin käytössä olevan rahan todellisen luonteen. Tämän ryhmän tarkoituksena on paljastaa totuus rahasta, ja sitä kautta myös monia ongelmia jotka aiheutuvat jo nykyisen rahan luonteesta. Tätä kautta löydämme myös mahdollisia ratkaisuja moniin ratkaisemattomilta tuntuviin ongelmiin, kuten valtioiden velkaantumiseen, jatkuvaan työttömyyteen ja loputtoman talouskasvun pakkoon.

Ensin suosittelen katsomaan Money Fix-elokuvan, joka löytyy ryhmän linkeistä suomenkielisillä teksteillä. Myös elokuvissa Money as Debt ja Zeitgeist II kerrotaan
rahan salaisuus, myös ne löytyvät täältä suomenkielisillä teksteillä. Kaikkien muidenkin linkkiemme tarkoitus on tarjota sinulle tietoa nykyisestä rahajärjestelmästä, sen
tuomista ongelmista ja niiden ratkaisuista mahdollisimman viihdyttävässä ja hauskassa muodossa, ja samalla myös pohtia mihin me uskomme jos emme enää usko rahaan.

Pyrimme tarjoamaan teille mielenkiintoisimmat rahauutiset maailmalta sitä mukaa kun ne tapahtuvat."

Jäseniä ryhmässä on lähes 3500.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

hyvä fiilis on tärkeää, raha ei. hyvää fiilistä jakamalla myös muut saattavat innostua hakemaan elämässään hyvää fiilistä. pienistä puroista syntyy suuri virta.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Keskuspankkiiri Bernard Lietaer selittää ongelman näin:

”Kun pankki myöntää sinulle 100 000$ asuntolainan, se luo lainan pääoman, jonka voit käyttää ja joka alkaa kiertää taloudessa. Pankki kuitenkin vaatii, että maksat takaisin 200 000$ seuraavan 20 vuoden aikana, mutta se ei luo tätä toista 100 000$ - eli koron osuutta. Sen sijaan pankki lähettää sinut kovaan maailmaan taistelemaan kaikkia muita vastaan, jotta voit saada haltuusi sen puuttuvan 100 000$.”

Kaikki tiedämme, että yksilön on mahdollista saada velkansa maksettua, jos hän vain menestyy tarpeeksi hyvin tässä kilpailussa rahasta, mutta kollektiivisesti kaikkien velkojen maksu on mahdotonta, sillä rahaa ei yksinkertaisesti ole olemassa tarpeeksi, jotta kaikki lainat voitaisiin maksaa takaisin korkoineen. Jos onnistut maksamaan velkasi, se tarkoittaa, että jonkun muun velka jää pakostikin maksamatta. Tällä on lainopillisesti suuri merkitys, mutta sen sosiaalinen merkitys on vielä suurempi. Lietaer jatkaa:

”Ahneus ja kilpailu eivät ole kiinteä osa ihmisluonnetta… Ahneutta ja puutteen pelkoa itse asiassa jatkuvasti luodaan ja vahvistetaan käyttämällämme rahajärjestelmällä… Voimme selvästikin tuottaa enemmän kuin tarpeeksi ruokaa kaikille ja tässä maailmassa olisi selvästikin kaikille työtä tehtäväksi, mutta selvästikään meillä ei ole tarpeeksi rahaa niiden maksamiseen. Niukkuus on meidän kansallisissa valuutoissamme. Itse asiassa, keskuspankkien tehtävä on luoda ja ylläpitää rahan niukkuutta. Tämän suorana seurauksena meidän on pakko jatkuvasti taistella toinen toistamme vastaan, jotta voimme selviytyä.”

-- Bernard Lietar - Euroopan Unionin rahajärjestelmän suunnittelija --

Pirta
Seuraa 
Viestejä506

Kiitos nim. 'rotaatio' valaisevasta tekstistä. <3

[size=150:8w09iuns]Haastattelussa Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta [/size:8w09iuns]

Kansanedustaja Markku Uusipaavalniemi on Suomen Talousdemokratia ry:n haastattelussa ja kertoo mm. miten rahaa luodaan tyhjästä sekä miten eduskunnassa on vaikea tehdä oikeita päätöksiä ryhmäkurin takia.

Uusipaavalniemen mukaan Suomi on konkurssissa kolmen vuoden sisällä. Olisiko aika tehdä asioille jotain?

Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta 1/3

http://www.youtube.com/watch?v=hzbGUxz2reo

Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta 2/3

http://www.youtube.com/watch?v=gmetMOw04Ss

Markku Uusipaavalniemi ja totuus rahasta 3/3

http://www.youtube.com/watch?v=fQCTShz4O4o

Ertsu
Koko EUn laajuinen yleislakko olisi nyt paikallaan. Huomaisi herrat, että kansakin on olemassa ja se pystyy tekemään jotain.

Todella viisas ehdotus. Kun vene vuotaa, niin aletaan oikein porukalla hakkaamaan lisää reikiä pohjaan.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6942
anomalia
Ertsu
Koko EUn laajuinen yleislakko olisi nyt paikallaan. Huomaisi herrat, että kansakin on olemassa ja se pystyy tekemään jotain.

Todella viisas ehdotus. Kun vene vuotaa, niin aletaan oikein porukalla hakkaamaan lisää reikiä pohjaan.

Huono vertaus. Pankkijärjestelmä ei ole mikään vene, jossa kaikki olemme, vaan siellä ovat vain rikkaat pankkirit, jotka terrorisoivat kokonaisia valtioita, kuten Kreikkaa. Tilanne pitäisi kääntää sellaiseksi, että valtiot hallitsevat pankkeja eikä näin päin, että pankit hallitsevat valtioita.
Pankit pitäisi päästää konkurssiin kuten muutkin yritykset. Miksi pankkien avustamiseen riittää miljardeja rahaa vaikka sosiaalipalveluissa pitää säästää?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat