Seuraa 
Viestejä45973

Nykyään hoetaan kuin jotakin mantraa ansaitsemisesta, siitä miten ahkeruudesta palkitseminen on ah niin autuas hyve ja kannustaa ihmisiä.. Kuta terveemmästä ja vahvemmasta yksilöstä on kyse niin sitä ponnekkaammin "kannustetaan".. öö.. köh köh köh..

Minähän en moista pulshittiä ole ikinä niellyt.
En ymmärrä miten kukaan v oi niellä tai olla vakavissaan tuollaisen suhteen?

Ihmispsyykkeestä ja mielestä tiedetään jo valtavasti. Neurologisin menetelmin voidaan jopa saada näkyville aivojen toimintaa, miten eri aivojen osat aktivoituu erityyppisten virikkeiden ja ärsykkeiden seurauksesta.

[size=150:190igd1l]Joutilaisuus[/size:190igd1l].

Väitän ettei ihmispsyyke kestä sitä paljoa.
Liika joutilaisuus on haitallista ja vaarallista, jopa erittäin vaarallista ja voi johtaa itsemurhaan tai muidenkin vahingoittamiseen.

Ken on joutunut makoilemaan sairaalassa tai muuten aloillaan voimatta liikkua mutta on ihan tolkuissaan muuten, tietää miten pitkäveteistä oleminen on.
Itte oon kerran joutunut pötköttämään sairaalassa kokonaisen viikon ja vielä niin etten ois saanut nousta ees istumaan.. jumaleissoni se oli kamalaa. Enkä minä ees totellut. Salakuljetutin kutimet sinne, kyttäsin ettei hoitajat nää ja veivasin sängyn puoli-istuma-asentoon ja ehdin viikossa kudoskella melki kokonaisen villapaidan. Siistijä ja hoitsut ihmetteli mitä nöyhtää on sänyn ympärillä ja alla? Se kun oli semmosta pörrölankaa, silloin n. 25v. muodissa ollutta..

Oon aina ollut aktiivinen ja kaivannut tekemistä.. kait 'hiukka' ylivilkaskin ja ehtinyt yhden elämän aikana tehdä useemmankin ihmisen edestä vaikka mitä. Toki vanhemmiten vauhti kaikilta hiipuu mutta yhä sitä kaipaa virikkeitä ja jos niitä ei ole, jos ei ole tekemistä, jos on vain joutilasta oleilua, se alkaa rassata pidemmän päälle.

Joutilaisuus rasittaa tietenkin kroppaa, joka tarvitsee liikuntaa.
Mutta joutilaisuus rasittaa myös mieltä. Aivot on kropan osa eikä ne voi hyvin jos niillä ei ole aivotyötä, virikkeitä ja vaihtelua.

Ahkeruus.. se on tietenkin yksilöllistä. Riippuu temperamentistä miten nopeasti kukin toimistaan suoriutuu, paljonko saa aikaiseksi. Temperamentti on synnynnäinen ominaisuus. Aivot jotka meillä on, ne on valmiina päässä. Ei niitä ansaita. Ei ne millään palkkioilla veny ja kasva, pauku ja jaksa. Höpöpuhetta ansiot.
Ahneet ja itsekkäät jakaa keskinäisissä verkostoissaan toisilleen varallisuutta päästen liikkumaan holettomasti, saadakseen virikkeitä, voidakseen uppoutua mielenkiintoiseen tekemiseen, järjestääkseen itselleen sopivasti joutilaisuuttakin hauskojan harrastusten parissa.
Ansioituneina, hah hah.

Sellaiset ihmiset jotka pakottautuu kykyjensä äärirajoilla kaikenmaailman rankkoihin duuneihin, he kyllä ansaitsisivat palkkoita ja arvostusta. Valtaosa ihmisistä taitaa maaapallolla kuulua niihin mutta rasittavimmat työt, niin fyysisesti rankat kuin psyykkisestikin, nehän just on alipalkatuimpia ja huonoiten arvostettuja.

Miten tällainen voi olla mahdollista kun eletään kuitenkin jo 2010 ja puhutaan tietoyhteiskunnasta. Suomessa on koulutettua porukkaa paljon ja paljon niitä, jotka opiskelee jopa yliopistoissa ja muissa korkeakouluissa? Onko se vaan niin "ettei kannettu vesi kaivossa pysy" ja ulkoa opittu aivossa pysy? Onko valtaosa synnynnäisesti niin tyhmiä ettei edes tajua tällaista? Ihmisiä kusetetaan vaikka ne on muka koulutettuja. Ovat kuin apinoita, juoksevat naruun sidottujen baanaanien perässä hokien tyhjiä mantroja kykenemättä kyseenalaistamaan häölynpölyä?

Vai.. ei kait nykyään ole liikaa joutilaisuutta, turhautumista ja sitäkautta tyhmyyttä?
Toisaalla sitten ansaan astuneet, joilla on aina vaan ne viis virkaa ja kuus nälkää.. siis maaniset tai muuten tasapainottomat, neuroottiset, organisointikyvyttömät, joojooihmiset, jotka ei osaa sanoa ei, marttyyrit, ties mitä psyykkisesti epävakaata "ansaitsemassa" ties minkä evankelisluterilaisen tai stahnovilainen "työmoraalin" nimissä .. ylivelkaantuneina..

Ei moisella tiedettä ja pelittävää järkeä voi hiujata.
Ansioista puhuminen on paskapuhetta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat