Seuraa 
Viestejä45973

Italialaiset tutkijat osoittivat, että organisaation tehokkuus maksimoituu, kun pomot valitaan satunnaisesti. Tutkimus on saanut laajaa kansainvälistä huomiota ja arvostusta, mm vuoden 2010 IG Nobel-palkinnon.

In the late sixties the Canadian psychologist Laurence J. Peter advanced an apparently paradoxical principle, named since then after him, which can be summarized as follows: {\it 'Every new member in a hierarchical organization climbs the hierarchy until he/she reaches his/her level of maximum incompetence'}. Despite its apparent unreasonableness, such a principle would realistically act in any organization where the mechanism of promotion rewards the best members and where the mechanism at their new level in the hierarchical structure does not depend on the competence they had at the previous level, usually because the tasks of the levels are very different to each other. Here we show, by means of agent based simulations, that if the latter two features actually hold in a given model of an organization with a hierarchical structure, then not only is the Peter principle unavoidable, but also it yields in turn a significant reduction of the global efficiency of the organization. Within a game theory-like approach, we explore different promotion strategies and we find, counterintuitively, that in order to avoid such an effect the best ways for improving the efficiency of a given organization are either to promote each time an agent at random or to promote randomly the best and the worst members in terms of competence.

Tässäkö lääke Nokiankin johtajuuspulmiin?

http://arxiv.org/abs/0907.0455

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ID10T
Tuo IG Nobel kylläkin myönnetään lähinnä säälistä, mutta jos ketjun aloittaja tavoitteli humoristista tyyliä, niin mikäs siinä...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ig_Nobel_-palkinto
Olen pari kertaa lähettänyt ehdotuksiakin IG Nobel-komitean sihteerille palkinnonsaajiksi, mutta toistaiseksi ei ole vielä tärpännyt. Suomeen on tullut tullut turhan vähän IG Nobeleita (ja varsinaisia Nobeleitakin), joten kannattaa yrittää.

Ihan kuka tahansa ei välttämättä pomoksi kelpaa mutta voisi olla aika tervettä jos esimiesasemaan ei aina valikoituisi se härskein aines. Toki fiksujakin pomoja löytyy, mutta valitettavasti niitä ei omalle kohdalle ole juuri löytynyt..

Diam
Seuraa 
Viestejä2695

Seuraava sisältää erään elämälle vieraan virkkeen "hajota ja hallitse" johtamista ajatellen tai loogisesti ajateltuna se on tosi, mutta kokemusperäisesti ei ehkä.

"Vaikka jokin osaaminen olisi ollut yrityksen ydinosaamista aiemmin, ei se automaattisesti ole yrityksen ydinosaamista jatkossa. Yrityksen ydinosaamisen määrittelyn lähtökohdaksi on hyvä ottaa sen visio ja strategia. Ydinosaamista tulisi miettiä jo strategiaa laadittaessa. Mikäli ydinosaamista ei tunnisteta, se aiheuttaa mahdollisen kasvupotentiaalin menetyksen sekä ydinosaaminen taantumisen, koska sitä ei kehitetä.
Ydinosaaminen on osaamisstrategian perusta. Osaamisen kehittäminen kannattaa keskittää niihin strategisesti merkittäviin osaamisalueisiin, jotka halutaan pitää itsellä ja joissa ero halutun ja nykyisen tason välillä on merkittävä.
Sekä esimiehet että yksilöt ovat vastuussa osaamisesta ja sen kehittämisestä tulevia vaatimuksia vastaavaksi."

Mies kysyi kaiulta: Ostanko Nuhvin vai Majorin? ja kaiku vastasi: VAI MAJORIN!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat