Seuraa 
Viestejä25

mikähän olisi helpointapa poistaa vedestä siihen liuennut happi ?

olisi tarkoitus saada säilöttyä vettä teräsastiaan muutamaksi vuodeksi. happihan tunnetusti ruostuttaa terästä ja ruostuminen olisi kiva saada eliminoitua. muut astia materiaalit eivät tule kyseeseen koska kyseessä on paineastia joka on jo olemassa.

vesimäärä on noin 5 litraa

paine astiaan tehdään puhtaalla typellä joten ilmaa ei pääse säiliöön

Sivut

Kommentit (29)

kytoann
Seuraa 
Viestejä1967

Onnistuisiko kuumentaminen? Kiehumispisteessä hapen liukoisuus veteen on lähes nolla. Se pitäisi sitten saada kiehuvana astiaan, ja jäähtyessään sen tilavuus pienenee.

Tyhmyydelle minä olen vihainen kuin rakkikoira; mutta viisaus ei ole kaikille suotu.

mh jkl
Seuraa 
Viestejä25

kyllä onnistuu kiehuttaminen, hyvä idea koska samallahan ilmeisesti myös bakteerit kuolevat vedestä ja siitä tulee suljetussa astiassa ikäänkuin säilykettä. toki vaatii astian desinfioinnin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mh jkl
Seuraa 
Viestejä25

tyhjiön imeminen on mahdollista saman venttiilin kautta kuin typen lisäys. tyhjiöpumppu löytyy myös.

jos astian ja sisällön kuumentaisi sulkemisen jälkeen 120 asteeseen (on muistaakseni säilykkeiden valmistus lämpötila) niin mikä on 120 asteisen veden höyryn paine. astia kestää 10 bar koeponnistettu 20bar.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

Onko sen pakko olla ylipaineessa? aattelin vaan että jos sitä vettä siellä astiassa keittää korkki auki, työntää syntyvä vesihöyry säiliöstä ilman ulos ja samalla myös veteen liuenneet kaasut poistuvat. Sitten vain kiehuessa korkki kiinni ja jäähtymään niin saat mukavasti alipaineisen säilykkeen. Tietty avaaminen voi olla kylmänä haastavaa...

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35106

Hydratsiinia käytetään pelkistämään happea teollisuuden vesikiertosysteemeissä. Ennen aineen hankkimista ja käyttöä on syytä sisäistää käyttöturvallisuusnäkökohdat hyvin. Paras merkki riittävästä ymmärryksestä lienee se, että päätät rosterisäiliön olevan turvallisempi ratkaisu ongelmaan.

mh jkl
Seuraa 
Viestejä25

ok kiitokset kaikille vastanneille.

taidan päätyä seuraavaan toteutukseen

- vedet astiaan venttiili poistettuna
- koko paketti vesihauteeseen kiehumaan joksikin aikaa
- venttiili kiinni astia otetaan jäähtymään
- lisäillään typpeä pikkuhiljaa jottei pääse astiaan muodostumaan alipainetta veden jäähtyessä
- astian jäähdyttyä paineistetaan lopullisesti

Nyt kiinnostaisi tietää, että miksi?

Vaikka ei se tietysti kuulu välttämättä muille.

Aluksi tuli otsikosta mieleen jotain ihmeellistä huomioiden kuitenkin, että vesi on H2O:ta.

Miksikö

Kaasujen liukoisuus nesteeseen pienenee, kun nesteen lämpötilaa nostetaan.

Eli jos otat kylmää vettä hanasta kannuun ja jätät pöydälle, muutaman tunnin päästä kannun reunoilla on kaasukuplia. Vesi on lämmennyt huoneenlämpötilaan ja ylimääräiset kaasut ovat poistuneet nesteestä muodostaen kuplia mm. kannun reunoille.

Yksi ratkaisu alkuperäiseen kysymykseen on laittaa keitetyn veden pinnalle hieman öljyä. Ilman kaasut eivät pääse öljykerroksen läpi takaisin nesteeseen. Testattu on. Rautanaula ei ruostu näin käsitellyssä vedessä.

Ei kun tarkoitin, että miksi tämä kysymys ja miksi vettä pitäisi säilöä teräsastiassa muutaman vuoden. (" olisi tarkoitus saada säilöttyä vettä teräsastiaan muutamaksi vuodeksi. "). En epäillyt ohjeita. Lähinnä onko kysymys jostain kiertoilmauksesta jollekin sellaiselle, mitä itsekin joskus pitäisi miettiä liittyen esim. autoon tai asuntoon tai mihin vaan.

mh jkl
Seuraa 
Viestejä25
miquel
Ei kun tarkoitin, että miksi tämä kysymys ja miksi vettä pitäisi säilöä teräsastiassa muutaman vuoden. (" olisi tarkoitus saada säilöttyä vettä teräsastiaan muutamaksi vuodeksi. "). En epäillyt ohjeita. Lähinnä onko kysymys jostain kiertoilmauksesta jollekin sellaiselle, mitä itsekin joskus pitäisi miettiä liittyen esim. autoon tai asuntoon tai mihin vaan.niimpä saatat ehkä olla jyvällä tai sitten et vielä kun laittaa veteen sekaan esim vihreää karamelliväriä niin

miilu
Seuraa 
Viestejä849

Jos käyttötarkoitus on hapen poistaminen esim. happianturin 0 ppm-kalibrointia varten niin vedestä saadaan happi pos liuottamalla se kylläiseksi suolalla. En tarkalleen muista mitä suolaa anturinvalmistaja suositteli. Tämä "nolla"-hapen kalibrointimenettely oli helpoin.

Kattilatekniikassa termisellä hapenpoistolla 98% hapesta poistuu, loput hoidetaan kattilakemikaaleilla, mm. mainittu hydratsiini, se tosin on syöpävaarallista ainetta.

Jyde
Seuraa 
Viestejä594

Eiköhän alkava ruostuminen kuluta hapen tuosta vesimäärästä niin nopeasti ettei siitä ole mitään haittaa, tähänhän perustuvat myös keskuslämmitysjärjestelmät.

Kunhan yritän joskus olla asiallinen...

jussipussi
Seuraa 
Viestejä61914
mh jkl
miquel
Ei kun tarkoitin, että miksi tämä kysymys ja miksi vettä pitäisi säilöä teräsastiassa muutaman vuoden. (" olisi tarkoitus saada säilöttyä vettä teräsastiaan muutamaksi vuodeksi. "). En epäillyt ohjeita. Lähinnä onko kysymys jostain kiertoilmauksesta jollekin sellaiselle, mitä itsekin joskus pitäisi miettiä liittyen esim. autoon tai asuntoon tai mihin vaan.niimpä saatat ehkä olla jyvällä tai sitten et vielä kun laittaa veteen sekaan esim vihreää karamelliväriä niinNo kerro nyt! uteliaisuuden kutina on sietämäton. Se on vähintä mitä voit palauttaa sinua auttaneille

Happiness is having a scratch for every itch.
Ogden Nash

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat