Seuraa 
Viestejä45973

Otsikko jo kertookin kaiken.

Kuitenkin, nyt en siis etsi tietoa pelkästään työperäisen sairauden kustannuksista vaan nimenomaan " kaikki yhteensä " - onko arvioita vai peräti tietoa kenelläkään?

Kuinka paljon normaalissa palkkasuhteessa olevien sairastelu kustantaa vuosittan esim. Suomen valtiolle ? Mikäli aihetta on jo käsitelty, linkkiä kehiin

Kommentit (7)

Vierailija

Minusta mielenkiintoisinta olisi tietää, paljonko ihmiset vaihtavat palkastaan vapaa-aikaan, eli lintsaavat lääkärin avustuksella töistään vuodessa.

BTW: Palkaton loma on kyllä hieno keksintö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
abskissa
Valtaosa kustannuksista aiheutuu menetetystä työpanoksesta, erityisesti sairauspoissaoloista ja ennenaikaisista eläkkeistä.Eli mitä siinä luvussa on? Onko se menetettyä bkt:ta, verotuloa, kasvaneita kuluja jne? Se luku pitää nyt saada jotenkin yhdistettyä johonkin, jotta siitä olisi mitään hyötyä.

btw. se on 13% bkt:sta ja 50% budjetista.

20mrd euroa vuodessa kuulostaa kovalta, mutta oli se iso summa kuitenkin? Tämähän nyt on vähän siitä kiinni että miten sen laskee ( mitä ottaa laskuihin mukaan ) , mutta noin yleisesti - mielestäni saa ja pitääkin ottaa lukuihin mukaan menetetty työpanos/ sen korvaaminen.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Tuottavan työpanoksen pitäisi kai näkyä BKT:ssa, joten eiköhän tuo ole lähinnä siihen suhteutettava lovi.

JW
btw. se on 13% bkt:sta ja 50% budjetista.

Juu, se on paljon se. Vaan:
Työperäisten sairauksien ja tapaturmien on arvioitu rasittavan BKTta vuosittain n. 3 %

Ja tuohon on laskettu vain ne työperäiset.

En tiedä, mistä nuo arviot ovat peräisin, enkä tietenkään osaa arvioida niiden hyödyllisyyttä. Tuo nyt vaan osui ensimmäisellä Googletuksella silmään. Ehkä taustalla olevaa tutkimustietoa voi myös löytää.

We're all mad here.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat