Seuraa 
Viestejä45973

Hei

Näettekö mitään riskiä siinä, että ministeriksi valitaan henkilö, joka ei ole opiskellut mitään?

Esim Pekka Haavisto oli ministerinä lukiopohjalta.

Kommentit (11)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Kaiken lisäksi vihreä Pekka Haavisto elää rekisteröidyssä parisuhteessa ecuadorilaisen Nexar Antonio Floresin kanssa.

Parhaat paskanjauhajat eivät tiedä mistään mitään, mutta eivät kerro tätä julki. Hyvin Pekkakin politiikkaa puhuu. Hyvä mies se on tehtäväänsä. Mäkin tykkään.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Tarkoittaa mutkan kautta suomeksi sanottuna sitä, että politikoinnista on tehty ura.

Edustamisen tulisi olla rajoitetumpaa. Max 2-3 kautta tms.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Eipä Suomessa ole varaa rajoittaa kansanedustajakausien määrässä. Suuresta vaihtuvuudesta koituisi haittaa, kun käyttäytymismallit olis hakusessa koko ajan ja protestiehdokkaita alkaisi sitten tosissaan ilmaantua rinkiin.

Kansainvälisissä suhteissa on edelleen etua laittaa sama naama matkalle.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Ylioppilas Pekka Vennamo oli liikenneministeri, joka ei osannut ajaa autoa (ainakaan ei omistanut ajokorttia). Silti hän ymmärsi autoista sen verran, että ostatti valtiolla itselleen virka-autoksi miljoonan markan Audi-limusiinin, jossa oli oletettavasti mukava takapenkki.

Täytyy kuitenkin todeta, että silloin elettiin tosiaan markka-aikaa, joten miljoona markkaa n. 20 vuotta sitten ei vastaa nykyistä miljoonaa erkkiä. Oli se kuitenkin silti melko iso raha autoon pantavaksi. Sillä rahallahan kansanedustajat olisivat työllistäneet Finnairia ja Helsingin takseja useita viikkoja.

iMuke
Seuraa 
Viestejä1354

En näe siinä mitään riskiä. Ainakin Pekka Haavisto tuntuu melko pätevältä kaverilta hommiinsa. Samanlaisia ovat myös omakohtaiset kokemukset työelämässä, vastaan on tullut helvetin päteviä kavereita joilla ei ole yliopistotutkintoa mutta jotka hallitsevat suvereenisti projektinjohto- ja esimiestehtävät. Minusta yliopistotutkinto ei sinänsä takaa mitään muuta kun että kaverilla on hiukan tavallista tallaajaa paremmat tiedot alaltaan, pitkäjänteisyyttä ja istumalihaksia. Tosielämässä sitten katsotaan mihin kaverista on ja on kyllä tullut muutamia korkeastikoulutettuja kavereita lähetettyä maitojunalla takaisin Suomeen tuolta mualimalta kun ei vaan paukut riitä. Itsellä kaksi tutkintoa mutta katson että omalla urallani niistä ei ole juurikaan ollut muuta iloa kun että saan cvssä tituleerata itseäni MSc.

ID10T
Seuraa 
Viestejä3603

Ministerin työhön ei juuri kouluja käymällä valmentauduta, vaan työ tekijäänsä neuvoo, kuten on laita myös useimmissa "normaaleissa" työtehtävissä.

Tietystikään ei haittaa jos on pari - kolme maisterintutkintoa takana, mutta kovin yksipuolisella koulutuksella ei vielä pärjätä. Esim. liikenneministerin on hyvä tietää autoista ja muista kulkuneuvoista sen verran, että ymmärtää millaisia rajoituksia liikenteelle on mahdollista tai järkevää asettaa. Lisäksi kaavoitukseen on syytä perehtyä tulevien tiehankkeiden toteutustarpeen arvioimiseksi.

Sosiaali- ja terveysministerin on hyvä tuntea terveydenhoitoalaa, eivätkä lakiopinnotkaan ole haitaksi maahanmuuttoasioiden kanssa puuhastellessa.

Listaa voisi jatkaa pidemmällekin, mutta ainoina "yhden asian" ministereinä tulee mieleen oikeusministeri ja puolustusministeri, joiden heidänkin tulee oman alueensa lisäksi hallita yhteiskuntatieteitä ymmärtääkseen kansainvälistä politiikkaa, sillä usein lakeja ja maanpuolustusstrategioita laadittaessa on syytä ottaa myös naapurit huomioon (tämä koskee myös monia muitakin ministereitä).

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

No, olihan meillä viime vaalikaudella valtiovarainministerinä ylioppilas. Ylioppilas, joka pyrki myös pääministeriksi. Onneksi ei päässyt.

Riso abundat in ore stultorum

Heinäluoma pääsi valtiotieteelliseen melkein maksimipisteillä.
En tiedä paljonko kerkesi/viitsi opiskella. Mutta ihan hyvä koulutusohjelma poliitikon ammattiin.

Olihan Vennamokin teekkari. Joillakin vaan tahtoo se valmistuminen jäädä.
Vennamo muuten perusteli kalliin Audin ostoa "auton pitää kuvastaa sitä merkitystä mikä postilla on Suomelle". Hitto mitä paskapuhetta. Halusi vaan hienon auton toisten rahoilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat