Seuraa 
Viestejä45973

Harva tietää että juutalaiset loivat koko finanssipankki toiminnan ja pörssikeinottelun. Juutalaiset hallitsevat yhä maailman pankkia ja myös Yhdysvaltain keskuspankin nykyinen johtaja, Ben Bernanke on juutalainen.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaiset#Pankkitoiminta

Nykyaikainen investointipankkitoiminta kehittyi 1700-luvun lopulla Frankfurtissa juutalaisen Mayer Rothschildin toimesta. Monenlaisen liiketoiminnan ja muun muassa sotien rahoituksen seurauksena Rothschildin perheen pankki-imperiumi levisi 1800-luvulla Mayer Rothschildin poikien toimesta aluksi Lontooseen ja myöhemmin myös Pariisiin, Wieniin ja Napoliin. Rothschildit toimivatkin useiden valtioiden kuningashuoneiden "hovipankkiireina".Rothchildit pitivät mm. Ranskan kuningasta valtansa alla. Euroopan suurissa sodissa Rothchildit yleensä rahoittivat kumpaakin osapuolta. Heillä oli myös merkittävä rooli Israelin synnyssä. Rothchildit ovat aktiivisia siionisteja.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Rothschild
Kun Ranskan kuningas yritti päästä eroon Rothschildien vaikutusvallasta, suku keinotteli koko Ranskan pörssin polvilleen ja kuninkaan oli pakko ottaa Rothschildit takaisin pankkiireikseen. Yhdysvaltain sisällissodassa Englannin Rothschildit rahoittivat Unionia ja Pariisin Rothschildit taas konfederaatiota.USA:n pankkitoiminta on käytännössä juutalaisten hallussa. Juutalaiset näyttelivät pääosaa myös viimeaikaisessa finanssikriisissä.

Yhdysvalloissa Haym Solomon, Isaac Moses ja Alexander Hamilton perustivat Bank of New Yorkin vuonna 1784. Muutoin pankkitoiminta oli Yhdysvalloissa melko vähäistä ennen 1800-luvun puolivälissä tapahtunutta saksanjuutalaisten laajamittaista maahanmuuttoa. Tämän seurauksena vuosina 1840–1880 perustettiin toista kymmentä uutta, korkeatasoista pankkia. Perustajansa mukaan nimetty Goldman Sachs on vielä nykyäänkin maailman suurin investointipankki. Muita juutalaisia pankkiireita Amerikassa olivat J.W. Seligman, Loeb Kuhn, Thalmann Landenburg, Freres Lazard, Lehmanin veljekset sekä jo aiemmin mainitut, Euroopasta Amerikkaan toimintaansa levittäneet Speyerit ja Wertheimint. Vaikka amerikanjuutalaiset olivat elämäntavaltaan hyvin vanhoillista väkeä, oli heidän toimintansa finanssipuolella hyvin vallankumouksellista, ja valta talousalueen rahaelämässä keskittyikin hyvin pitkälle heidän käsiinsä. Asiaa auttoi vielä se, että juutalaisilla perheillä oli tapana välttää avioliittoja ei-juutalaisten kanssa.

Nykyaikaan tultaessa on juutalaisten merkitys pankkitoiminnassa yhä huomattava. Eräs maailman vaikutusvaltaisimmista naisista, Elisabeth Joseph-Cohen, toimii Goldman Sachsin johdossa. Lisäksi Neuvostoliiton romahdusta seuranneen Venäjän sekasortoisen finanssielämän vaikuttajat ja "oligarkit" ovat suuremmissa määrin juutalaisia, muun muassa Mihail Hodorkovski, Bruce Rappaport, Boris Berezovski ja Vladimir Gužinski ja Semjon Mogilevitš. Juutalaisia ovat myös Maailmanpankin johdossa toimineet James D. Wolfensohn, Joseph Stiglitz ja Paul Wolfowitz, sekä eräs maailman vaikutusvaltaisimmista sijoittajista ja pörssikeinottelijoista George Soros. Myös Yhdysvaltain keskuspankin nykyinen johtaja, Ben Bernanke, on juutalainen. Samoin maailman suurimman sijoitushuijauksen tehnyt Bernard Madoff.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Finanssikr ... %932009%29

Vähän ennen alas menoaan juutalaisten perustama investiopankki Lehman Brothers siirsi yhtä-äkkiä useita miljardeja varallisuudestaan Israeliin...

Sivut

Kommentit (116)

No kyllä kai kaikki tämän tietävät, mutta onneksi juutalaiset pitävät muista ihmisista kuten kristityistä ja muslimeista. Juutalaiset sentään ovat Jumalan valittu kansa.
Kyllähän juutalaiset perusluonteeltaan ovat rehellistä porukkaa:
Bernard Madoff
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bernard_Madoff
Suomenkin rikkaimmat ovat luonnollisesti juutalaisia aina Aatos Erkkoa myöten.
Poju Zabludowicz -rikastuneet mm. ase-ja huumekaupalla.

sapetix
No kyllä kai kaikki tämän tietävät, mutta onneksi juutalaiset pitävät muista ihmisista kuten kristityistä ja muslimeista. Juutalaiset sentään ovat Jumalan valittu kansa.
Kyllähän juutalaiset perusluonteeltaan ovat rehellistä porukkaa:
Bernard Madoff
http://fi.wikipedia.org/wiki/Bernard_Madoff
Suomenkin rikkaimmat ovat luonnollisesti juutalaisia aina Aatos Erkkoa myöten.
Poju Zabludowicz -rikastuneet mm. ase-ja huumekaupalla.

Onko Aatos Erkko juutalainen?

Mutta jos joku ei tiedä kuka on Poju Zabludowicz selviää tuolta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Poju_Zabludowicz

Asekaupan lisäksi Zabludowicz on työskennellyt myös pankkialalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kolmasosa eurooppalaisista on sitä mieltä että finanssikriisi oli juutalaisten syytä: http://pakalert.wordpress.com/2009/02/1 ... al-crisis/


Some 31 percent of adults polled blame Jews in the financial industry for the economic meltdown.
According to the survey, 40 percent of polled Europeans believe that Jews have an over-abundance of power in the business world.
Nearly half of the respondents in each of the countries said that Jews were more loyal to Israel than to their home country. Twenty-three percent said that their opinion of Jews was influenced by Israel’s military and political activities.

Yhtä syyllisiä kuin kaikki muutkin. Ei mikään ihmisryhmä yksinään saa koko laumaa juoksemaan samaan suuntaan sokeasti, yhteistyöllä se sujuu. Historiallisesti tosin juutalaisista saadaan hyviä syntipukkeja jolloin muut syylliset pääsevät livahtamaan kuin koira veräjästä.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Sapetixin hengenvetoon voisin jatkaa paljastaen että myös minäkin olen juutalainen. Saanhan minä kuntoutustukea/työkyvyttömyyseläkettä 100€ enemän kuin exäni tuttava johtuen pidemmästä työhistoriastani. Rahakiilto silmissä, kuin korkea-arvoinen juutalainen pankkiiri, nostin sementteisäkkejä vanhemmalta lavalta uudenmman lavan päälle, kuin varsinainen hyväntekijä. Todellisuudessa olin töissä rautakaupassa vain saadakseni rahaa en siis muista jaloista motiiiveista lähtien. Tästä lähtien baalia kutsuttaneen juutalaiseksi lammasten vaatteissa.

-

Ennen Yhdysvaltain keskuspankin nykyistä johtajaa Ben Bernankea(juutalainen) keskuspankin vallassa oli juutalainen Alan Greenspan. http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Greenspan Juutalainen siis korvattiin toisella juutalaisella. Pankkikriisiä ennen, sen aikana ja sen jälkeen USA:n keskuspankissa oli ja on juutalainen komento.

Greenspania kyllä informoitiin jo v. 2000 ns. subprime- tai roskalainoista, jotka johtivat pankkikriisiin vuoden 2007 alkupuolella, mutta hän jätti varoitukset tylysti huomiotta.

http://www.talouselama.fi/uutiset/article167636.ece

Kriisin perimmäinen syy on Morrisin mielestä keskuspankki Fedin entisen pääjohtajan Alan Greenspanin harjoittama löysä rahapolitiikka. Lähes ilmainen lainaraha teki riskisijoituksista varmaa bisnestä.

Omat taskut täyteen

Riskin vähättely kuitenkin kannatti ruhtinaallisesti, koska investointipankkiirien ja hedge-rahastojen hoitajien omat taskut täyttyivät bonuksista ja palkkiotuotoista.
Tiesitkö

Köyhät maksavat laskun. Asuntoluottokriisin takia kaksi miljoonaa amerikkalaista voi menettää kotinsa.

Öljyraha on vahvin markkinavoima. Vuonna 2007 kaksi kolmasosaa maailman 7,6 tuhannen miljardin dollarin säästöistä oli öljyntuottajien rahastojen säästöjä.

Johdannaista johdannaisen päälle, please. Vuoden 2005 lopussa globaalien sijoitusten arvo oli 3,7-kertainen verrattuna maailman bruttokansantuotteeseen.

Pankit rikastuivat roskalainoilla. Ennen finanssikriisiä jopa 40 prosenttia amerikkalaisyritysten voitoista meni finanssialan yrityksille.
Juutalaiset pankkiirit loivat koko pörssikeinottelun ja finanssipankkitoiminnan 1800-luvulla, hallitsivat sitä ja hallitsevat sitä yhä. He aiheuttivat v. 1929 pörssiromahduksen ja vuoden 2007 finanssikriisin...Kun katsoo mihin tomenpiteisiin pankkivalvonnan suhteen on USA:ssa ryhdytty niin ei voi muuta kuin todeta että siellä on yhä vallalla juutalainen ajattelutapa. Antaa pankkien valvoa itseään ja rahaa vaan kasaan mahdollisimman nopeasti seurauksista välittämättä.

Seuraavaa romahdusta odotellessa...

Topias

Juutalaiset pankkiirit loivat koko pörs...
Seuraavaa romahdusta odotellessa...

Jos asialla ei olisi ollut uskontokunnaltaan juutalaisia, niin olisiko kaikelta vältytty? Pitäisikö riistäjinä olla kristittyjä niin kaikki olisi hieman paremmin? Voisitko vähän selventää millä tavalla maailman tilanne olisi toinen jos historiassa asiat olisivat kääntyneet niin että raamattu(tai kristinuskon tekemä tulkinta) ei olisikaan kieltänyt koronkiskontaa?

0,3 % ihmiskunnasta hallitsee maailmaa. Mitäs ollaan niin tyhmiä ja huonoja juutalaisiin verrattuna.

sapetix:

Suomenkin rikkaimmat ovat luonnollisesti juutalaisia aina Aatos Erkkoa myöten.Paitsi tietenkin ne miljonäärit jotka eivät ole juutalaisia.

Topias
Juutalaiset pankkiirit loivat koko pörssikeinottelun ja finanssipankkitoiminnan 1800-luvulla, hallitsivat sitä ja hallitsevat sitä yhä.Mitä on pörssikeinottelu? Pörssihän on vain kauppapaikka, jossa myydään ja ostetaan mm. osakkeita. Onko esimerkiksi vihannestorilla tehtävä vihanneskauppa sitten vihannestorikeinottelua?

Fasaldi.
Topias
Juutalaiset pankkiirit loivat koko pörssikeinottelun ja finanssipankkitoiminnan 1800-luvulla, hallitsivat sitä ja hallitsevat sitä yhä.Mitä on pörssikeinottelu? Pörssihän on vain kauppapaikka, jossa myydään ja ostetaan mm. osakkeita. Onko esimerkiksi vihannestorilla tehtävä vihanneskauppa sitten vihannestorikeinottelua?

Parempi esimerkki olisi että vihannestorilla myytäisiin kuvia vihanneksista, joille myyjä keksii päästä jonkin hinnan. Todellisuudessa myyjällä ei kuitenkaan olisi kuvien vastaavia vihanneksia.

Eli mitä se keinottelu on:

Talouskriisien syyt ja seuraukset

Valtioilla oli ennen pinttynyt tapa painaa lisää paperirahaa valtion kirstunvartijan sitä vaatiessa. Keskuspankkien holveissa oli vastaava määrä kultaharkkoja kuin oli seteleitä liikkeellä. Tätä tyhjän painamista jatketaan joissakin maissa vieläkin. Modernimpi harha on silloin kun maailmanmarkkinoilla on löysää rahaa, jonka arvo perustuu pelkkään olettamukseen.

Käytettävän rahan pitäisi sitoutua johonkin konkreettiseen kuten kiinteistöihin, koneisiin, metsään tai muuhun, jolla on selvä markkina-arvo. Nyt kun haetaan tuottoa rahalle pelkillä huhuihin (luottamukseen) perustuvilla oletusarvoilla, luodaan helposti kuplia jotka sitten puhkeavat väärien oletusten paljastuttua.

On suuriakin yrityksiä joiden omaisuus on pelkkää illuusiota, joka on luotu osakkeenomistajia ja markkinoita varten. Tällöin syyttömät joutuvat kärsimään, kuten uusimmassa finassikriisissä kävi. Rahoituskeinottelulla haetaan nopeita ja suuria voittoja sijoitetulle pääomalle. Tämä on itsekästä ja tyhmää toimintaa.


http://www.perussuomalaiset.fi/paakirjoitus/?issue=540
Suuressa rahanahneessa pöyhkeydessä kuvitellaan että pystytään luomaan rahaa tyhjästä. Siitä viimeisessä pankkikriisissäkin on osittain kysymys. Osittain on myös kyse eräänlaisesta pyramidihuijauksesta.

Ei mennyt kuin sisältö virheellisesti.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Italian_hi ... en_Firenze

Wikipedian kertoo, että Cosimo de' Medici ei ollut juutalainen. Renesanssin ajan Italiassa, Euroopan suurimman pankin omistaneesta Medici-suvusta tuli Firenzen valtias 1430-luvulla, ensimmäisenä johtajanaan Cosimo de' Medici, keksittiin merkittäviä talous- ja rahoitusinstrumentteja.

During this period, the modern commercial infrastructure developed, with double-entry book-keeping, joint stock companies, an international banking system, a systematized foreign exchange market, insurance, and government debt. Florence became the centre of this financial industry and the gold florin became the main currency of international trade.

http://en.wikipedia.org/wiki/Italian_Renaissance

Toki jo Shakespeare kirjoitti Venetsian kauppiaasssa juutalaisesta koronkiskurista, mutta...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Italian_hi ... en_Firenze

Tämän jälkeen merkittävin kehitys tapahtui Hollannissa. Britannian taloudellinen nousu 1700 –luvulla oli osittain seurausta Alankomaista omaksuttuista pankki- ja pörssitoimintaan liittyvistä innovaatioista - jo 80 -vuotisessa sodassa ratkaisevana lopputekijänä oli lainasta maksettu korko, Espanjan kuningas soti korkeampikorkoisella lainarahalla verraten Hollantiin, joka sai Itsenäisyytensä - nämä mahdollistivat pääomaintesiivisen teollistumisen. Loistava Vallankumous 1688, jossa Alankomaiden Stadtholder Wilhelm Oranialainen nousi nimellä William III valtaistuimelle, vaikutti käsittääseni merkittävästi hollantilaisten vaikutteiden ja innovaatioiden - kuten esimerkiksi osakkeiden ja johdannaisten - siirtymiseen. Tieteellisen ajattelun kehittyminen taas vaadittiin, jotta oli se tekniikka, johon investoida. Riittoisa ja halpa kivihiili oli myös merkittävä tekijä.

1688 alkoi Lontoon pörssissä kaupankäynti osakkeilla. 1688 syntyi armeijakunta, erikoislaivastoja suojaamaan vapaata kauppaa. Lontoon ja Amsterdamin pörssillä oli ikään kuin omat puolustusvoimat. 1694 perustettiin the bank of England, joka pääomitti sotia. City, joka nykyisin finanssimaailman keskus, kasvoi.

Juutalaiset eivät siis ole omistamisen ydin.

Eipä juuri merkittävästi, ellei sitten ihan viime aikoina...

Kun joku kääntyy juutalaiseksi hän on juutalainen. Piste. Ei ole hierarkiaa. Suomen juutalaisten seurakuntien sekä valtuustossa että hallintoneuvostoissa on paljon niitä jotka eivät syntyneet juutalaisiksi vaan ovat liittyneet siihen myöhemmin. Samoin erilaisissa juutalaisissa järjestöissä: monissa puheenjohtaja on alunperin ollut kristitty.

Kiinassa on hyvin vähän juutalaisia eikä minkään sortin juutalaisuus "leviä" siellä. Kiinan vanha juutalaisasutus (nk.kaifong juutalaiset)assimiloitui ja hävisi täysin koska Kiinassa kohdeltiin juutalaisia täysiarvoisina ihmisinä ilman vainoja. Kiinassahan ei ole kristinuskon perinnettä juutalaisista "jumalan tappajina" tai vastaavaa.

Viimeisin juutalaisasutus olivat pakolaiset Hitlerin Euroopasta, mutta he muuttivat muualle sodan päätyttyä -joko Israeliin , Yhdysvaltoihin tai takaisin Eurooppaan. Milloinkaan Kiinassa ei ole ollut kuin jokunen kymmenen tuhatta juutalaista.

Nagarjuna
Ei mennyt kuin sisältö virheellisesti.

Jonkinlaista pankkitoimintaa olivat kai kehittäneet jo temppeliherrat aikoinaan, mutta mikä esim. tässä alla olevassa lainauksessa oli virheellistä?
wikipedia
Nykyaikainen investointipankkitoiminta kehittyi 1700-luvun lopulla Frankfurtissa juutalaisen Mayer Rothschildin toimesta. Monenlaisen liiketoiminnan ja muun muassa sotien rahoituksen seurauksena Rothschildin perheen pankki-imperiumi levisi 1800-luvulla Mayer Rothschildin poikien toimesta aluksi Lontooseen ja myöhemmin myös Pariisiin, Wieniin ja Napoliin. Rothschildit toimivatkin useiden valtioiden kuningashuoneiden "hovipankkiireina". Noihin aikoihin toimi Euroopassa Rothschildien lisäksi myös muita suuria juutalaisia pankkiirisukuja: Warburgit Hampurissa ja myöhemmin myös muualla, Oppenheimit Kölnissä, Spreyerit Frankfurtissa, Hambrosit Lontoossa, Sassoonit Intiassa, Guenzburgit Pietarissa, sekä lukuisia muita suurissa ja pienemmissä kaupungeissa.Tai tässä:
wikipedia

Aikojen kuluessa Rothschildit tulivat tunnetuksi kaikkialla heidän tiivistä suhteista vallanpitäjiin ja sotiin. Suku laajensi myös toimintaansa; Amschel perusti pankkinsa Berliiniin, Salomon Wieniin, Jaakob Pariisiin ja Kalman Napoliin ja näin ympäri Eurooppaa toimiva mahtisuku on syntynyt. Mayer Amschel Rothschild kuoli 19. syyskuuta 1812 ja jätti jälkeensä testamentin, jossa määräsi miten suvun omaisuus tulevaisuudessa hoidettaisiin.

Elämäkertakirjoittaja Frederic Mortonin mukaan Mayer ja hänen poikansa olivat sekä uskomattomia talousneroja että hirviömäisiä laskelmoijia.


Ta tässä:
wikipedia
Nykyaikaan tultaessa on juutalaisten merkitys pankkitoiminnassa yhä huomattava. Eräs maailman vaikutusvaltaisimmista naisista, Elisabeth Joseph-Cohen, toimii Goldman Sachsin johdossa. Lisäksi Neuvostoliiton romahdusta seuranneen Venäjän sekasortoisen finanssielämän vaikuttajat ja "oligarkit" ovat suuremmissa määrin juutalaisia, muun muassa Mihail Hodorkovski, Bruce Rappaport, Boris Berezovski ja Vladimir Gužinski ja Semjon Mogilevitš. Juutalaisia ovat myös Maailmanpankin johdossa toimineet James D. Wolfensohn, Joseph Stiglitz ja Paul Wolfowitz, sekä eräs maailman vaikutusvaltaisimmista sijoittajista ja pörssikeinottelijoista George Soros. Myös Yhdysvaltain keskuspankin nykyinen johtaja, Ben Bernanke, on juutalainen. Samoin maailman suurimman sijoitushuijauksen tehnyt Bernard Madoff.http://fi.wikipedia.org/wiki/Rothschild
http://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaiset#Pankkitoiminta

Topias
Nagarjuna
Ei mennyt kuin sisältö virheellisesti.

Jonkinlaista pankkitoimintaa olivat kai kehittäneet jo temppeliherrat aikoinaan, mutta mikä esim. tässä alla olevassa lainauksessa oli virheellistä?
wikipedia
Nykyaikainen investointipankkitoiminta kehittyi 1700-luvun lopulla Frankfurtissa juutalaisen Mayer Rothschildin toimesta. Monenlaisen liiketoiminnan ja muun muassa sotien rahoituksen seurauksena Rothschildin perheen pankki-imperiumi levisi 1800-luvulla Mayer Rothschildin poikien toimesta aluksi Lontooseen ja myöhemmin myös Pariisiin, Wieniin ja Napoliin. Rothschildit toimivatkin useiden valtioiden kuningashuoneiden "hovipankkiireina". Noihin aikoihin toimi Euroopassa Rothschildien lisäksi myös muita suuria juutalaisia pankkiirisukuja: Warburgit Hampurissa ja myöhemmin myös muualla, Oppenheimit Kölnissä, Spreyerit Frankfurtissa, Hambrosit Lontoossa, Sassoonit Intiassa, Guenzburgit Pietarissa, sekä lukuisia muita suurissa ja pienemmissä kaupungeissa.Tai tässä:
wikipedia

Aikojen kuluessa Rothschildit tulivat tunnetuksi kaikkialla heidän tiivistä suhteista vallanpitäjiin ja sotiin. Suku laajensi myös toimintaansa; Amschel perusti pankkinsa Berliiniin, Salomon Wieniin, Jaakob Pariisiin ja Kalman Napoliin ja näin ympäri Eurooppaa toimiva mahtisuku on syntynyt. Mayer Amschel Rothschild kuoli 19. syyskuuta 1812 ja jätti jälkeensä testamentin, jossa määräsi miten suvun omaisuus tulevaisuudessa hoidettaisiin.

Elämäkertakirjoittaja Frederic Mortonin mukaan Mayer ja hänen poikansa olivat sekä uskomattomia talousneroja että hirviömäisiä laskelmoijia.


Ta tässä:
wikipedia
Nykyaikaan tultaessa on juutalaisten merkitys pankkitoiminnassa yhä huomattava. Eräs maailman vaikutusvaltaisimmista naisista, Elisabeth Joseph-Cohen, toimii Goldman Sachsin johdossa. Lisäksi Neuvostoliiton romahdusta seuranneen Venäjän sekasortoisen finanssielämän vaikuttajat ja "oligarkit" ovat suuremmissa määrin juutalaisia, muun muassa Mihail Hodorkovski, Bruce Rappaport, Boris Berezovski ja Vladimir Gužinski ja Semjon Mogilevitš. Juutalaisia ovat myös Maailmanpankin johdossa toimineet James D. Wolfensohn, Joseph Stiglitz ja Paul Wolfowitz, sekä eräs maailman vaikutusvaltaisimmista sijoittajista ja pörssikeinottelijoista George Soros. Myös Yhdysvaltain keskuspankin nykyinen johtaja, Ben Bernanke, on juutalainen. Samoin maailman suurimman sijoitushuijauksen tehnyt Bernard Madoff.http://fi.wikipedia.org/wiki/Rothschild
http://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaiset#Pankkitoiminta

The history of investment banking goes back to ancient civilizations such as Rome and Greece. Even thousands of years ago, human civilization was involved

Jo muinaiset siviilisaatiot tunsivat investointipankki toiminnan ominaisuudet, myös niin kreikkalaiset kuin roomalaisetkin. Luonnollisesti Babylonia ennen heitä.

http://shrewd-investment.com/history-of ... -overview/

Kuten jo mainittu Iso-Britannia.

The history of investment banking in England has a significant start in the 1500 or 1600′s. Some of the early, important financial institutions included merchant banks and acceptance houses. In the 1600′s, the opportunities spread to foreign countries as trades. The acceptance houses and merchant banks both accumulated funds for long-term foreign investments.
Another important moment in the evolution of investment banking was the establishment of private banks, many of which started out as family enterprises. One well-known private bank in the history of investment banking was the House of Rothschild, which attained a superior position in European financial centers during the 1800′s and 1900′s

Rothschild saavutti asemansa vasta 1800-luvulla, kun investointipankkiiritoiminnan evoluutio synnytti yksityispankit. Juutalaiset, yhteensä enimmillään alle kaksikymmentä miljoonaa (ennen toista maailmansotaa) on marginaalinen osuus joka tapauksessa. Ja kun omistus heidänkin keskuudessaan jakaantunee 80/20 säännön tyyppisesti, he eivät voi olla omistajaryhmänä ylivoimainen, joskin useita juutalaisia on menestynyt.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat