Seuraa 
Viestejä45973

Astma on siis ilmeisesti jonkinlainen tulehdussairaus. Kuinka paljon astmaan pystyy vaikuttamaan ruokavaliolla ja lisäravinteilla? Voiko astmasta parantua kokonaan?

Varsin monet kertovat saaneensa astman oireet lievenemään tai katoamaan poistamalla ruokavaliosta viljan, sokerin ja maidon. Ja ilmeisesti tulehdussairauteen auttaa myös ainakin jossain määrin ne perinteiset tulehdusta ehkäisevät tekijät eli kalaöljy, D-vitamiini, hyvä omega3/omega6 -suhde, vihannekset ja marjat, jne.

Entäs sitten lisäravinteet? Ainakin pycnogenol (männyn kuoriuute ) näyttää varsin mielenkiintoiselta ja lupaavalta aineelta. Siitä löytyy ihan pätevänoloisia tutkimuksiakin astman hoidossa.

Kommentit (3)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239

Yep.

Tarkennettakoon että Pycnogenol™ on tuotemerkki, joten rahoitustaho on ehkä hyvä ottaa huomioon tutkimuksia selatessa.

Cannell Vitamin D Councilissa jaksaa selostaa, kuinka Dee auttaa astmassa usein olennaisesti ja voi jopa parantaa sen. Ainakin Japanissa hengitystieinfektiot laskivat muistaa akseni kuudesosaan astmaryhmällä (30 µg/p).

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Ainoa aine, jonka suoraan tiedän lisäävän astmaoireita, on aromivahvenne. Suuri epäilys minulla on siitä, että muutkin lisäaineet tekevät samaa. (Ystäväni rasitusastmasta ei tietoakaan, kun hän jätti Aromatin.) Astma ja allergiat kulkevatkin usein käsi kädessä. Lukuisat antibioottikuurit taas tuhoavat suoliston flooran ja aiheuttavat siten allergioita. Jos ja kun suolisto paranee, niin allergiat katoavat.

Liman eritystä lisäävää on ainakin maito.

Yleisesti immuniteettia sitten parantavat mainitsemasi jutut. (Ja suolistoflooraa.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat