Seuraa 
Viestejä45973

Kuvittele silta, joka menee vesistöstä toiseen kuljettaen vettä. Eli tämä silta toimii hieman nurinkurisesti mutta ei liene vaikea ymmärtää mistä on kysymys. Nyt seuraa kysymys:
Vesistöstä toiseen sillan yli kulkee laiva joka tietysti painaa paljon, muttei niin paljon jotta pohja osuisi pohjaan (saivartelijoille). Laivan nopeus on niin pieni ettei se sanottavasti aiheuta aaltoja (saivartelijoille). Vaikuttaako laivan ylitys sillan rasituksiin ja jos niin miten?

Tämä on niitä itsestäänselvyyksiä mihin kuitenkin tulee paljon kummallisia vääriä vastauksia, mutta minusta on kiva päteä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Ei vaikuta, koska laiva syrjäyttää painonsa määrän vettä, joten tämän veden paino on poissa sillalta kun laiva on sillä. Toisin sanoen pelkkä sillalla oleva vesi painaa yhtä paljon kuin vesi ja vedessä kelluva laiva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eikö tuossa kuitenkin voisi paikalliset rasitukset kasvaa?

esimerkiksi tuossa saksalaisessa sillassa mistä kuvakin löyty, jos laiva kulkisi ihan sillan laidassa niin eikö se muuttaisi "kaiteen" rasituksia tai jotain?

miten jos laivajono kulkee sillan toista laitaa, aiheuttaako se vääntömomenttia siltaan vai ei?

sateta
esimerkiksi tuossa saksalaisessa sillassa mistä kuvakin löyty, jos laiva kulkisi ihan sillan laidassa niin eikö se muuttaisi "kaiteen" rasituksia tai jotain? ?

Laiva syrjäyttämä vesimassa jakaantuisi tasaisesti koko alueella ja tämä aiheuttaa paineen tasaisen jakautumisen koko alueelle. Eli siis kun laitat laivan veteen. Veden alle jäävä vesi ei jää siihen laivan alle tiivistyneeksi vedeksi, vaan se leviää ympäriinsä. Mikäli vesi jäisi paikoilleen laivan alle, silloin rasitus kohdistuisi toiseen reunaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat