Seuraa 
Viestejä1517

Suomalaisen maalaispitäjän pikkukylässä asuu asui vanha pariskunta eläkepäiviään.
Molemmat pojat kaatuivat isänmaan itsenäisyyttä puolustaessaan ja ukko invalidisoitui liikuntakyvyttömäksi.
Eukko hoitelee päivittäiset askareet, käy kaupassa ja pankissa, köpöttelee kilometrin kylälle.

Pankki “paransi palveluaan” ja sulki pienet konttorit.

Vähät säästöt piti käyttää, kun pankin “palveluneuvojan” opastuksen mukaan ostettiin tietokone ja siihen monopolioperaattorin nettiyhteys, jotta laskut saataisiin maksettua. Satunnaisesti toimiva langaton yhteys luonnollisesti, koska em. “operaattoripalveluja” tuottava yritys oli jo aiemmin kerännyt kuparit parempaan talteen ja myynyt asiakkaalle kännykän, jolla sai yhteyden ulkomaailmaan kiipeämällä talon katolle.

Viime viikolla lähikauppaa pitänyt kauppias sulki kyläkaupan,koska kuntakeskukseen parinkymmenen kilometrin päähän avattiin uusi “asiakaspalveluun” panostava liikekeskus.
Lähikauppiaan vuokrasopimus oli jo aiemmin irtisanottu, koska "palveluiden" keskittäminen tuo huomattavaa säästöä ryhmittymälle. Samalla loppui myös asiamiesposti.

Itella alkoi noudattaa “yleispalveluohjetta” ja siirsi asiakkaansa postilaatikon puolen kilometrin päähän talosta olevaan laatikkoryhmään. http://www.ficora.fi/attachments/suomim ... tsuomi.pdf

Kyläkaupassa avatun tilin loppusuoritus oli tarkoitus maksaa nettipankissa, mutta jostain syystä yhteyttä internettiin ei saatu.

Eilen tuli postissa ilmoitus, että operaattori katsoo, ettei nettiliittymää hallitse käyttäjä vaan rikollinen.
Soittamalla maksulliseen "palvelunumeroon" annetaan tarpeen mukaan apua koneen puhdistamiseen, koska "Asiakkaan varoittaminen ja koneen irrottaminen internetistä on ennen kaikkea palvelu". http://www.tietokone.fi/uutiset/suomess ... ta_koneita

Mitähän “palveluja” huominen tuo taas tullessaan.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Kommentit (1)

iMuke
Seuraa 
Viestejä1354

Niin, ei kannata pyristellä tutkainta vastaan. Maaseutu tyhjenee väistämättä eikä kellään ole varaa ylläpitää palveluita muutamalle mummelille, jotka kuitenkin kohtapuolin kuolla kupsahtavat. Maaseudusta tulee osittain isoja tiloja viljelevien maanviljelijöiden ja osittain kesämökkiläisten asuttama luonnonpuistikko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat