Seuraa 
Viestejä45973

Voiko variaattorin olettaa aina CVT:ksi ja CVT:n variaattoriksi? Vai onko variaattori vain yleisnimitys tekniikalle ja DAF keksi CVT:n joka hyväksikäyttää usein (ei aina?) variaattoritekniikkaa?

Variaattorista löytyy paljon vähemmän tietoa kuin CVT:stä. Yleensä variaattorilla on vain viitattu kiilahihnavariaattoreihin. Olisin kiinnostunut mitä kaikkia variaattorityyppejä on olemassa, vai lasketaanko variaattoriksi vain hihnapyörien ja niiden välissä kulkevan hihnan yhdistelmää.

CVT:llä on usein viitattu useampaan erilaiseen tekniikkaan, kuten

Pulley-based CVTs
Toroidal CVTs
Hydrostatic CVTs
http://auto.howstuffworks.com/cvt.htm

Kommentit (5)

CVT on yleisnimitys, eli Continuously Variable Transmission, eli portaattomasti välityssuhdettaan muuttava voimansiirtojärjestelmä.

Joten variaattori on CVT:n alakäsite.

Alalajeja on vielä manuaalinen ja automaattinen CVT, jossa jälkimmäistä säätää maksimi vääntömomentti, jonka voi toteuttaa vaikkapa keskipakopainoilla, joiden paino on jousipainetta ja vastusta vasten. Jousen tarkoitus on pitää hihna tiukalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitoksia täsmennyksestä.

Eli lasketteko variaattoriksi vain hihnapyörien ja hihnan yhdistelmät? Eli muutettavissa olevan hihnapyörän halkaisijan aiheuttama portaattomuus.

Variaattori on ilmeisesti vain suomenkielinen nimitys Variable-diameter pulley (VDP) nimiselle laitteelle, joka kuvaa näitä hihna- ja ketjuvetoisia laitteita.

http://en.wikipedia.org/wiki/Continuous ... ansmission

Itse sana "variaattori" englanninkielessä on myös yleiskäsite joka tarkoittaa laitetta joka muuttaa omaa tai jonkun muun laitteen toimintaa. Suoraan suomennettuna se on "muuttuva".

http://en.wikipedia.org/wiki/Variator

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Itse ainakin olen saanut käsityksen, että variaattori on vain puhekielinen ilmaisu, jolle ei ole oikein mitään eritysempää virallista määritelmää. Yleensä kuitenkin vaihteistoon sillä viitataan. Variable on suomeksi suoraan käännettynä muuttuja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat