Seuraa 
Viestejä475
Sähkötupakan tilauksista alkamassa kymmeniä rikostutkintoja

Tulli on käynnistämässä useita kymmeniä rikostutkintoja sähkötupakan tilaamisesta ulkomaisista nettikaupoista. Suomalaisten tilaajien epäillään syyllistyneen lääkerikkomukseen tai lääkerikokseen.

Sähkötupakka on tavallista tupakkaa jäljittelevä laite, josta vapautuu nikotiinia imiessä. Sähkötupakan tilaaminen ulkomaisista nettikaupoista on yleistynyt tänä syksynä merkittävästi.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/S%C3 ... isboksi_p1

Ihmetyttää se miksi terveellisemmän vaihtoehdon tuonti markkinoille yritetään estää? Tuolla tuotteella saattaisi moni tupakoitsija päästä eroon riippuvuudestaan. Onko kyse vain valtion verotulojen suojelusta, vai mistä? Aika outoa..

Vaikka menettely noudattaakin voimassaolevaa lakia, niin miksi sitä sovelletaan estämään kehitystä parempaan suuntaan? Monessa muussa maassa kyseinen tuote on sallittu.

Löytyykö täältä tarpeeksi viisasta vastaamaan, miksi tällainen käsittely?

Itse oletan kyseessä olevan täysin taloudelliset syyt, verotus ja myyntivoitto tupakkatuotteista.

Olisi paljon parempi roikkua puussa ja syödä banaania.

Sivut

Kommentit (18)

Jos laissa hallitsisi järki, eikä eturyhmien mielivalta, niin niitä olisi hyvin vähän ja ne ymmärtäisikin. Ne miljardit jotka on pilvenpolttajien jahtiin käytetty, olisi tupakoitsijoiden jahdissa olleet tehokkaassa käytössä. Käyttömäärissähän on valtava ero.

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Kappas, uutinen ehti tännekin, copy-paskompa itseäni muudalta:

Suomi voisi halutessaan olla edelläkävijä tupakanpolton vastaisessa taistelussa. Itse en polta tupakkaa, mutta meillä töissä yksi kaveri vaihtoi sähkömalliin ja lopetti saman tien tupakoimisen. Pössyttelee kahvipöydässä sähkötupakkia eikä ketään häiritse, muutaman päivän se nauratti mutta nyt kaikki on jo unohtanut koko jutun.

Sähkötupakalla on erittäin merkittävä kansanterveydellinen vaikutuspotentiaali. Luopumalla tupakasta terveydentila kohenee huomattavasti, sydän- ja verisuonitautien ja keuhkosyvän riski pienenee, kunto kohenee, elinajan odote kasvaa. Poissa on hajuhaitat, passiivisen tupakoinninnin aiheuttama ympäristöhaitta, tulipalojen riski.

Vapauttamalla sähkötupakan nikotiinituotteet reseptivapaaksi tupakan kaltaiseksi kauppatavaraksi valtio voisi edistää voimakkaasti tupakan vastaista taistelua. Vaan kumpi on tärkeämpää? Kansanterveys vai tupakkaverosta tulevat rahat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

väärinhän tuo on,että pientä ihmistä estetään lääkelailla tilaamasta itselleen sinänsä harmitonta tuotetta.

mutta isosta kuviosta olen eri mieltä.Lääketeollisuus kiilaa jokaiselle elämän osa-alueelle.Esimerkiksi tässä tapauksessa perinteisen nautintoaineen kaupan alueelle,jossa kauppaa on käyty tuottajan ja käyttäjän kesken kaupan kassan välityksellä.

En kiistä tupakan erinäisiä haittoja,mutta jotain hämärää tuohonkin kiemuraan liittyy.uskon että lääketeollisuus on ollut vahvasti lobbaamassa tupakan haittoja.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Nikotiini sivulla 28:
http://www.laakelaitos.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/laakelaito...

Lain mukaan lääkeaineita ei saa tuoda luvatta maahan. Siinä listassa on kaikki kielon kukasta lähtien. Onhan tuota listaa pidetty kauan jo pelkkänä vitsinä, vähä samaa luokkaa kuin poliisien pitämä pedofiilisivustolista, jonne on valittu mm. sitä listaa kritisoiva sivusto. Pedofiilian, terrorismin ja huumesodan varjolla saa tehdä melkein mitä vain.

Mielipuolista toimintaa, kuten huumaus- ja lääkeainelakien puitteissa yleensäkin. Eihän tässä sitä paitsi ole kysymys pelkästään apuvälineestä riippuvuudesta irroittautumiseen, vaan myös haitattomasta vaihtoehdosta nikotiinin hengittämisestä pitäville ihmisille, jotka nykyään joutuvat savukkeita polttaessaan hengittämään suuria määriä vahingollisia aineita nikotiinin mukana.

Tilasin tuollaisen englannista. Saa nähdä tuleeko laittomat nikotiinit perille vai pitääkö jatkaa laillisen tuotteen käyttöä. Ei niissäkään tietty mitään vikaa ole, mutta tervan ym. roskan kiskominen keuhkoihin pidemmän päälle vähän hirvittää.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
jak
Tilasin tuollaisen englannista. Saa nähdä tuleeko laittomat nikotiinit perille vai pitääkö jatkaa laillisen tuotteen käyttöä. Ei niissäkään tietty mitään vikaa ole, mutta tervan ym. roskan kiskominen keuhkoihin pidemmän päälle vähän hirvittää.Jos nikotiini on laitonta tuoda maahan, niin sitten on myös tomaattien ja munakoisojenkin maahantuonti laitonta.

kaiketikenties
Seuraa 
Viestejä629

Sähkötupakkaa...mitä, mistä?
Nämä nikotiinipurkat alkaa ärsyttämään limakalvoja suussa ja muutenkin epäilen niiden altruistista parantavaa voimaa.
Lopetin siis polton (tupakan) 3 kk sitten, apuna 2 mg nikotiinipurkka (hallelujaa ja kiitos) mutta sen sijaan että
olisin jatkuvasti vähentänyt purkan ärsyttävääkin jauhantaa, tuntuu siltä että sen himo vaan kasvaa. Jäydän 2-3 purkkaa päivässä.
Joskus ihan hävettää.

Puedes imaginar un mundo sin música............

installer
Seuraa 
Viestejä9908

Nuo oikeusjututhan ovat alkamassa vain sen takia että ihmiset ovat tilanneet nikotiininesteitä yli sallitun määrän.

http://www.e-savuke.com/nikotiinin_tila ... mailta.htm

Fimea on korjannut Syyskuussa laatimaansa ohjeistusta ja nyt joissain tapauksissa ulkomailta tilattu sähkötupakan nikotiini (patruuna tai pullotettu neste) ei olekaan reseptilääke vaan itsehoitolääke jota voi siis tilata ilman reseptiä omaan käyttöön ilman Tullin asiaan puuttumista. Rajoituksia ovat että tilaus tapahtuu ETA-alueen sisältä ja enimmäismäärä nikotiinia pakkauksessa on 420mg (0.42g). Yksittäisessä patruunassa saa olla enintään 10mg nikotiinia. Tämän toteaminen on tosin hieman hankalaa koska nesteen määrä patruunassa ei ole aina vakio. Euroopan ulkopuolelta nikotiinin tilaus on kokonaan kielletty.

Tullin tiedotteessa puhutaan lisäksi 3kk käyttötarpeesta mutta ei määritellä mikä on tässä tapauksessa suositeltu määrä. Nikotiinin määrä yksittäisessä pakkauksessa/pullossa/patruunassa on siis tarkkaan määritelty mutta ei montako pakkausta voi kolmen kuukauden tarpeeseen tilata. Odottelen tähän vielä selvennystä.

Jos haluat pelata tässä vaiheessa varman päälle niin pidä ylärajana Fimean ilmoittamaa 420 milligrammaa joka on käytännössä esimerkiksi 30ml pullo 14mg e-nestettä. Laskutoimitus menee niin että kerrot milligrammat millilitrojen määrällä. Tässä tapauksessa 14mg x 30ml joka on juuri 420mg eli sallittu

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

No-one
Seuraa 
Viestejä535
kaiketikenties
Sähkötupakkaa...mitä, mistä?
Nämä nikotiinipurkat alkaa ärsyttämään limakalvoja suussa ja muutenkin epäilen niiden altruistista parantavaa voimaa.
Lopetin siis polton (tupakan) 3 kk sitten, apuna 2 mg nikotiinipurkka (hallelujaa ja kiitos) mutta sen sijaan että
olisin jatkuvasti vähentänyt purkan ärsyttävääkin jauhantaa, tuntuu siltä että sen himo vaan kasvaa. Jäydän 2-3 purkkaa päivässä.
Joskus ihan hävettää.

Teen toistamiseen lakkoa. Ensimmäinen epäonnistui. Mullla on nyt menossa 21's lakkopäivä, eli vasta melko alussa. Purkat tuhoo multa suun, en pysty käyttään. Laastari antaa ainoastaan äärierottisia ja muutoinkin villejä unia. Ei siinä mitään, onhan ne aika mukavia, mutta tupakista eroon on tarkoitus. Parhaiten toimi nicoretten inhalaattori. En ole enää käyttänyt, vaikka annoksia on vielä jäljellä. Tuntuu, että vierotusoireet vain pitkittyy korvikkeilla. Jos tuntuu, että jotain korviketta on saatava, kokeile tota inhalaattoria. On se ainakin suuystävällisempi.

"... En ikinä uskonut, että muut voisivat ottaa teoriani niin paljon vakavemmin, kuin minä itse..." Albert Einstein

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat