Seuraa 
Viestejä45973

Tarvitseeko luusto todella maitoa? ja miten paljon pituuskasvuun vaikuttaa maidon saanti?

Onko koulujen maitovalistus epätodenmukaista?

Kommentit (7)

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Suomalaisista en tiedä, mutta se on aika varmaa ettei monet kansat tarvitse maitoa luustonsa ylläpitämiseksi eikä muutenkaan. Kalsiumin saantisuositukset ovat liian korkeat. Kuitenkin tutkimusten mukaan ainakin täällä pohjoisessa mitä enemmän saa maitorasvoja sitä terveempi jne. Suotuisia vaikutuksia maitorasvalla meihin. Vaan onko kalsiumilla tälläisinä annoksina, paha sanoa. Asia voi olla monimutkainenkin ja sitä se usein ravitsemuksessa onkin vaikkei järkevätkään ihmiset sitä tunnu yleensä tajuavan. Voimme olla täällä päin jo tottuneita juomaan maitoa ja siksi hyödymme sen rasvasta. Voimme tarvita täällä kalsiumia enemmän kuin muut koska saamme vähemmän D:tä. Tai sitten emme tarvitse ja meille vaan uskotellaan niin. Ehkä se ei olekaan nimenomaan maitorasva vaan eläinrasva joka tekee meille hyvää, voisi kuvitella että rasvaa enemmän syövä syö vähemmän hiilareita.

Jos luuston haluaa kuntoon niin D-vitamiinista voi olla apua, en vaan tiedä miten se kannattaisi ottaa. Oikeastaan koko nykyinen elämämme on kompromissien valintoja. On mahdotonta palata siihen mikä olisi meille ihanteellisinta koska sitä ei välttämättä ole enää edes olemassa, kun otsonikerros tuhoutuu ja meille niin elintärkeä aurinko alkaakin aiheuttaa syöpää ja palovammoja, meille niin ravinnetärkeät kalat ovat täynnä ympäristömyrkkyjä, liha pitää kypsentää jottemme sairastu siitä, D-vitamiinia ei saa luonnosta tarpeeksi ja pitäisi ottaa se pillerinä mikä taas voi olla eri asia kuin auringosta saatu.. ja se kaikkein luonnollisin, puhtain ja terveellisin ravinto on kaikkein kalleinta eikä tavallisella matti meikäläisellä ole siihen varaa. Kalakin maksaa vitusti.

くそっ!

"Vastikään julkaistu brittitutkimus väittää, että maito on jopa urheilujuomia parempi palautusjuoma urheilusuorituksen jälkeen.

Tuoreimman maitotutkimuksen perusteella urheilijoiden ohella myös laihduttajat hyötyvät maidosta.

American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan maidonjuominen voi nimittäin edistää painonpudotusta. Tutkimuksessa puolen vuoden aikana eniten maitoa juoneet (noin kaksi lasillista päivässä) ja eniten D-vitamiinia saaneet aikuiset laihtuivat kahden vuoden jälkeen mitattuna keskimäärin noin viisi kilogrammaa enemmän kuin vähän tai ei ollenkaan maitoa juoneet.

Lisäksi tutkijat havaitsivat, että jokainen maidon tai maitotuotteiden 1,7 desilitran lisäys päiväkulutuksessa voitiin yhdistää noin 4,5 kilon painonpudotukseen kuuden kuukauden aikana.

Tutkimukseen osallistui reilu 300 40-65-vuotiasta henkilöä, jotka noudattivat tutkimusaikana joko välimeren ruokavaliota tai vähähiilihydraattista ruokavaliota yhteensä kahden vuoden ajan.

Riippumatta siitä, mitä ruokavaliota laihduttajat noudattivat, olivat tulokset yhdenmukaisia: eniten puolen vuoden aikana maidon kalsiumia saaneet (keskimäärin 580 milligrammaa eli noin kahden maitolasillisen kalsium) laihtuivat noin viisi kiloa kahdessa vuodessa, kun taas vähiten kalsiumia saaneet (keskimäärin noin 150 milligrammaa eli puolen maitolasin kalsium) pudottivat painoaan samassa ajassa vain reilut kolme kilogrammaa.

Tutkimuksen päätelmissä todetaan sekä kalsiumin että D-vitamiinin olevan yhteydessä parempiin painonpudotustuloksiin, mutta varsinaisesti tutkimuksessa ei oteta kantaa siihen, mistä kalsiumin tai D-vitamiinin laihduttavat vaikutukset johtuvat.

Tutkijoiden mukaan tutkimustuloksien perusteella näyttää kuitenkin siltä, että oikeanlainen syöminen, riittävä liikunta ja suositellun kolmen maitolasillisen juominen päivittäin voivat auttaa jokaista hallitsemaan painoaan."

Alkuperäinen lähde: http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/paino.asp?id=2254248

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Londroid
"
Lisäksi tutkijat havaitsivat, että jokainen maidon tai maitotuotteiden 1,7 desilitran lisäys päiväkulutuksessa voitiin yhdistää noin 4,5 kilon painonpudotukseen kuuden kuukauden aikana.
"
Eli 3,4dl lisäys maitoa päivässä 36kg painonpudotus kahdessa vuodessa?

Minusta tuntuu ettei kyseistä tutkimusta ole edes olemassa.

Ronron

.. ja se kaikkein luonnollisin, puhtain ja terveellisin ravinto on kaikkein kalleinta eikä tavallisella matti meikäläisellä ole siihen varaa.
Höpsistä ystävä. Päinvastoin. Kaali porkkana, muut juurekset ...täysjyvävilja yms ovat lähes ilmaisia.

Juppejänis
Seuraa 
Viestejä504

Luuston kunnon suhteen kalsiumin asemaa on ylikorostettu.

Kalsiumin saannin lisäksi pitäisi saada ainakin seuraavia ravinteita sopivissa määrin:

- Magnesium
- Fosfori (Ongelma yleensä fosforin liikasaanit, joka haittaa kalsiumin ja magnesiumin imeytymistä)
- D-vitamiini
- K2-vitamiini

Tyypillisesti meillä on helposti yliannostusta kalsiumista ja fosforista, mutta puutetta noista muista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat