Seuraa 
Viestejä3164

ja homma kestää ... kestää... kestää... Latauspainikkeen alapuolelta luen: "Valokuvien lataaminen voi kestää muutaman minuutin... ole hyvä ja odota hetki." Askarruttaa: pitkäksiköhän tuollainen hetki venähtää ja ihmetyttää, miksi moterni informatsiooni-tekniikkakaan ei ole niin sujuvaa, että kuvatiedostot sujahtaisivat käyttäjän koneelta Internet-sivulle suit sait sukkelaan. Olen lisäksi huomannut, että kun mainittu homma pitkittyy niin se myös mutkittuu - eli palkkioksi odottelustani saan herjan siitä, ettei lataaminen jostain syystä onnistu. Yleensä ei ohjelman turjake edes valista tottumatonta käyttäjää siitä, missä vika saattaa piillä ja jos se niin tekee, valistus on niin yleisluonteista, että mainittu tottumatonkin asian valisteitta oivaltaa. Sitten onkin valituksen paikka, kuten näkyy.
Miksi kummassa esimerkiksi Internetissä sijaitsevia valokuvagallerioita ole ohjelmoitu nopeasti huomauttamaan käyttäjää, joka yrittää ympätä sivulle vaikkapa täysin vääränmuotoista tai liian isoa kuvaa!

Kommentit (5)

Tässäkohtaa pitää vetää foliopipo syvälle päähän.

Kuvapalvelujen jumimiset saattaisivat johtua kuvapankin koneen tekemistä luokitteluista kuvaan. Siitä etsitään jo kuvapankin tuntemia hahmoja ja tapahtumia, joiden perusteella voidaan rakentaa sinusta ja kuvan perusteella löydetyistä kavereistasi, tapahtumista, esineistä ja paikoista aika tarkka käyttäjäprofiili. Jumitus voi meinata sitä, että joko aika iso osa kuvasta löydetyistä objekteista natsaa ja tietokantojen päivitys kestää aikansa, tai kaikki kuvan objektit tulevat koneelle uusina, jolloin niiden luonti kestää. Huonosti koodattu sivusto ei tee tuota niin läpinäkyvästi, kuin pitäisi.

Vertaa vaikkapa TinEyetä. TinEye näyttää menevän läpi ~10sekunnissa vajaa 1,8 miljardia kuvaa, mutta etsintäalgoritmi onkin siinä kohtuullisen yksinkertainen ja sen ei tarvitse käydä läpi suuria tietueita. Vähän monimutkaisempien objektien haku vie aikaa, joka sitten näkyy kuluttajalle palvelun hitautena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se nettipalvelu kun ei tiedä mikä kokoista kuvaa sieltä tulee ennenkuin kuva on siellä! Siksi se ei voi huomautella mitään.

Minkähän kokoisena lataat?

-et kai vain uppaa suoraan sen kokoisena mitä kamerasta tulee....
Konvertoi ne pienemmäksi. Nettiin vaikka max 800px leveänä ja 96dpi.

Jos olet winukassa, niin ilmaisella Irfanview-ohjelmalla saa kätevästi batchinä konvertoitua ja Linux-käyttäjillähän on työkalut jo valmiina ilman latailuja: mogrify -resize 800 *.jpg

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164

Minulla ei ole digikameraa, vaan kuvaan perinteisesti mitä alkeellisimmin filmikameroin, josta maksoin kirpparilla kokonaisen euron. Skannaan kuvat, tallennan muistitikulla ja koetan sitten röpellellä niitä sopivankokoisiksi kulloiseenkin tarkoitukseen. Tämän vuoksi siis toivon, että ohjelma neuvoisi seikkaperäisesti etukäteen, minkäsuuruisen kuvan voin liittää. Joillakin sivustoilla tällaista neuvontaa onkin mutta valitettavan moni vain palauttaa kelvottoman kuvan kerran toisensa jälkeen... Arvaa siinä sitten, urvelo, miten kuvaa pitäisi muuttaa! Esimerkiksi eräälle työnvälityssivulle piti liittämäni kuvat...hieno potrettini mutta ohjelmapas hylki sitä siitäkin huolimatta, että olin kutistanut sen jo reilusti vaadittua minimmäksi. (Kirjaston työntekijäkään ei osannut silloin auttaa.) Lopulta kuva näkyi ruudulla niin pienenä, ettei siitä erottanut, oliko kyseessä ihmisen vai kärpäsen naama... Muistaakseni tuon sivuston ylläpito auttoi tuolloin mutta vasta monen kyselyn jälkeen.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
odyseus
-et kai vain uppaa suoraan sen kokoisena mitä kamerasta tulee....
Konvertoi ne pienemmäksi. Nettiin vaikka max 800px leveänä ja 96dpi.
Miksi hyvä tavara tulisi pilata? Mä ainakin tahdon että netissä olevat kuvat on vähintään Full HD:tä.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat