Seuraa 
Viestejä81

Eli mimmoisia 'sijaistoimintoja' keskustelijoilla on? Mitä teette, kun pitäisi tehdä jotain, mutta pelkkä ajatuskin saa tuskanhien kihoamaan otsalle ja aivotoiminnan lamaannuksiin?

Itse harrastin opiskeluaikoina asunnon agressiivista siivoamista (etenkin WC:n hygieniataso tahtoi noudatella koeviikkojen tahdittamaa rytmiä) ja pitkiä kävelylenkkejä, nykyään turvaudun todennäköisemmin nettailuun tai johonkin addiktoivaan tietokonepeliin, kuten erilaiset korttipelit ja näytöllä pelattavat palapelit. Leffojen aivoton tuijotus ja aikaa vievän herkkuaterian kokkaaminen ovat myös suosiossa. Tuntee tavallaan tekevänsä jotain hyödyllistä, vaikka todellisuudessa vaan tuhlaa aikaansa - ja välttelee sitä jotakin, mitä se nyt sitten ikinä onkin.

Ajatuksia?

... and when she was bad, she was horrid.

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (23)

tukkanuottanen
Seuraa 
Viestejä81
tintti
Kirjoittelen tänne Tiede-palstalle.

Niin no, se nyt on melko ilmiselvää omallakin kohdalla , mutta entäpä ne muut arkielämän selviytymis/ajantappokeinot? Onhan niitä nyt pakosti meillä jokaisella, eikö?

... and when she was bad, she was horrid.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riippuu tehtävän epämieluisuudesta:

-TV
-Kirjan ja lehtien lukeminen (esim. kaikki jutut Hesarista)
-Tietokonepelit
-Siivous
-Kavereiden tapaaminen
-Mässäily
-Kaikki yllä olevat (paitsi kaverien tapaaminen) yhtä aikaa!

Myös minä siivosin opiskeluaikoina ahkerasti silloin, kun olisi pitänyt lukea kokeisiin. Kysyin asiaa myös opiskelukavereiltani, ja hyvin monet kertoivat tekevänsä samaa.

Nykyään, kun minua kehtuuttaa, makaan sohvalla ja katson telkkaria pahemmin valikoimatta ohjelmia. Aivot saavat levätä kun tuijottaa jotakin aivotonta ohjelmaa, vaikkapa näitä amerikkaisia tosi-tv-sarjoja.

Mistäs tuo 'kehtuuttaa' verbi oikein tulee? Jotain murrettako? En ole ikinä kuullut sanontaa eikä Suomen kielen perussanakirjakaan sitä tunne.

Oma lukunsa ovat ne ihmiset, jotka käyttävät kaiken vapaa-aikansa valituskirjeiden yms. tekemiseen. Siinäpä vasta rasittavaa porukkaa!

Kehtuuttaa-sanan tunnen ainakin siitä murteesta, jota kotiseuduiltani omaksuin elikkä Pohjois-Karjalan/Lieksan murteesta. En tosin tiedä onko sana sieltä peräisin. Ei ihan tule sellainen tunne, että olisi alunperin sieltä päin.

Itselle se on tuo PC-pelien hiplaaminen hyvää korviketta velvollisuuksien hoitamiselle, mutta toisinaan kehtuuttaa pelaaminenkin, jolloin iltapäiväolut ja sohvalla makaaminen on suuri helpotus.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46503

Kotona kärtän seksiä, sehän on mitä parhain syy unohtaa kaikki muu. Ikävä kyllä vaimo ei ajattele ihan noin, siksi joudunkin aina noissa tilanteissa lukemaan jotain tai pelaamaan tietokoneella. Tai kirjoittamaan tänne.

tukkanuottanen
Seuraa 
Viestejä81
tintti
Mistäs tuo 'kehtuuttaa' verbi oikein tulee? Jotain murrettako? En ole ikinä kuullut sanontaa eikä Suomen kielen perussanakirjakaan sitä tunne.

Sana tulee kehdata-verbin itä-suomalaisesta merkityksestä. Ei siis kehdata=hävettää, vaan kehdata=viitsiä, jaksaa.

Työnteko on muuten myös oiva keino muiden hommien välttelyyn; harmi vain, ettei yrittäjä aina pysty hankkimaan toimeksiantoja silloin, kun niitä eniten kaipaisi!

... and when she was bad, she was horrid.

geena
Aivot saavat levätä kun tuijottaa jotakin aivotonta ohjelmaa, vaikkapa näitä amerikkaisia tosi-tv-sarjoja.

Tämä on mielenkiintoista, itselläni asia menee juurikin päinvastoin. Mitä aivottomampi ohjelma, sitä vähemmän pystyn siitä nauttimaan. En millään pysty rentoutumaan, kun tahtomattaan alkaa analysoida ohjelmaa, etsimään siitä "virheitä" ja miettimään kukahan tästäkin rahat käärii jne...Siten jo nouseekin savu korvista. En pysty oikeen heittäytymään juoneen mukaan, jotkut hyvinkin älykkäät ihmiset pystyvät nauttimaan saippuaoopperoista, ehkäpä se juju onkin juuri siinä, että kun on riittävän fiksu, älyää olla vaatimatta alituista syvällistä keskittymistä itseltään

Minusta kaikkein rentouttavinta on katsella luonto-ohjelmia ja dokumentteja asioista, mitkä eivät liity suoranaisesti omaan elämääni mitenkään. Paljon informaatiota, muttei sellaista mistä pitäisi ottaa henkilökohtaisesti stressiä. Riittävä mielenkiintoinen informaatiovirta estää murehtimasta omia stressinaiheita ja saa relata rauhassa.

Sitten saa vielä olla tyytyväinen itseensä, kun on oppinut vaikkapa opossumin keskimääräisen syntymäpainon, tai jotain muuta tuikitarpeellista, josta on todellisessa elämässä älyttömästi hyötyä

tukkanuottanen
Seuraa 
Viestejä81
Tämä on mielenkiintoista, itselläni asia menee juurikin päinvastoin. Mitä aivottomampi ohjelma, sitä vähemmän pystyn siitä nauttimaan.

Näin se menee yleensä minullakin. Kaikki realityhömpät menee reilulla marginaalilla yli hilseen, etenkin amerikkalaiset, mutta eipä kovin hääppöisiä ole kaikenmaailman lentokenttärealitytkään tai mitä näitä nyt on. Puhumattakaan tekstarichateistä ja ostoskanavista, joita en ymmärrä edes sitä vähää. Ärsyttää vaan ajatellakin, miten helpolla tekijät nettoaa ties miten suuria summia.

Doggareita ja uutisia katson sitä vastoin minäkin mielelläni, kun on tekemisestä puutetta. Silloin ei aiheellakaan ole niin väliä... Mieluiten kuitenkin palaan jonkin tutun elokuvan pariin, jota katsoessa ei tarvitse paljon miettiä. Kun jokainen vuorosana ja ruutu on jo muutenkin tuttu . Saavat aivot rauhassa juhlia Kanarian auringon alla.

... and when she was bad, she was horrid.

Yritän unohtaa sen asian mikä ketuttaa tekemällä jotain muuta. Se ei kyllä aina auta. Se muun tekeminen on yleensä musiikin kuunteleminen tai urheileminen

Opiskeluaikoina kehitin jalon taidon lukea, kokata, siivota, kuunnella musiikkia ja katsella televisiota samanaikaisesti. Opiskelu sujui silti aika hyvin, mutta lukemiseen kului suunnattomasti enemmän aikaa kuin, jos olisin keskittynyt yhteen hommaan kerrallaan. Olin nenä kirjassa kiinni kokoajan ja kaikkialla, ja jos muu ei kiinnittänyt huomiotani aloin ajattelemaan ihan muita juttuja ja se siitä sisäistämisestä.

Silloin PC:t olivat vasta tulleet MS DOS-käyttiksellä ja Windows 1.0 julkaistiin vasta opiskeluaikoinani.

Tietokoneen räpläys on tietty yksi sijaistoiminto nykyään, soitot toisella paikkakunnalla asuville sisaruksille ja vanhemmille toinen.
Viime vuonna kulutin jonkin verran aikaa pelatessa Mah Jonggia:
http://www.candystand.com/play.do?id=17883

Tuolta löytyy muitakin erityisesti lapsiperheitä ilahduttavia pelejä.

Minä en myöskään koskaan ennen ole tuota sanaa "kehtuuttaa" kuullut,
mutta jos se tarkoittaa kerran jaksaa/viitsiä, niin silloin jos tulee ajatus että se tai se pitäisi tehdä, mutta tuntuu että millään ei viitisi, niin yksinkertaisesti en tee sitä, jätän sen tekemättä ja sillä siisti. Ajattelen että onhan se huominenkin, teen sen ehkä silloin jos huvittaa.

Minä en pidä "pakosta" jollei se ole jokin välttämätön pakko. Siivota, tiskata ja niin edelleen voi tehdä muulloin. Turhaa sellaisesta on mielestäni pilata mielen rauhansa. kuten olen sanonut, en enää stressaa.

Yleensä piiskaan hovineitiä, mutta aina kun vain jaksan käymme kettujahtiin jonka päätteeksi huonoa oloani lieventää katsoa kun ylväät koirani repivät reposen riekaleiksi terävillä hampaillaan. Hah hah, se näky tuottaa minulle suunnatonta nautintoa. Taidanpa lähteä metsälle..

Au revoir imbéciles!

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643
Neutroni
Kotona kärtän seksiä, sehän on mitä parhain syy unohtaa kaikki muu. Ikävä kyllä vaimo ei ajattele ihan noin, siksi joudunkin aina noissa tilanteissa lukemaan jotain tai pelaamaan tietokoneella. Tai kirjoittamaan tänne.

Minkäs ikäisiä ovat ne kaksoset nyt? Katselevatko jo lauantaiaamun piirrettyjä?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Mielenkiintoista. Tuohan on se tauti, mikä kiusaa aina kun pitäisi ryhtyä vaikka uuteen projektiin ponnekkaasti. Energiaa olisi, mutta vaarana on sen suuntaaminen johonkin muualle. Vaikka rästihommiin.

Mutta ennenwanhaan olivat nuo veroilmoitukset. Nehän olivat siunaus. Veroilmoitus piti täyttää, mutta jo kuukausia ennen H-hetkeä kaikki energia suuntautui muualle kuten tekemättömiin töihin. Ilmoitushan tuli hoidetuksi vasta viimeisenä viikonloppuna. Vanhasta mallista kun täytti lievin muutoksin ja vaimon ilmoituksesta laina-asiat kopioimalla, niin juttuhan ei vaatinut kuin tunnin ponnistuksen. Mutta kaikki lieveilmiöt huomioon ottaen kyseessä oli tuo kehtuuttaminen.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Olotila, kun kehtuuttaa, on itseasiassa oikein miellyttävä. Sunnuntaina iltapäivällä, kun miettii että pitäisikö tehdä jotakin, mutta kehtuuttaa ja meneekin sohvalle huovan alle torkkumaan. Se on mukava olotila, puoliunesa torkkuu siinä verkkareissa, villasukat jalassa, pieni lämmin koira tuhisee kainalossa. Sitten herää virkistyneenä, ja pieni koira on iloinen kun sai nukkua kainalossa.

Itse rupeaa ''kehtuutamaan'' juuri nuo tylsät kotiläksyt Usein menen juuri tietokoneen äärelle tai muitten harrastusten pariin enkä sen kummin välitä läksyistä... (ihme kyllä aina ne ovat tehty ) Esimerkiksi nytten on läksyt tekemättä ja huomenna pitäisi olla opeteltuna sitä sun tätä... (kello on jo muuten melkein 00:00 )

PS. Teen läksyt aamulla

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46503
Paul M

Minkäs ikäisiä ovat ne kaksoset nyt? Katselevatko jo lauantaiaamun piirrettyjä?

Vuoden ne täyttivät juuri ennen vuodenvaihdetta. Eivät he vielä katsele telkkariohjelmia, mutta ovat kyllä hyvin kiinnostuneita TV-vastaanottimen kaapeloinneista. Taitavat tulla siltä osin isäänsä, pian on piru irti kun lapset oppivat mikä on ruuvimeisseli ja mitä sillä tehdään.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat